مهدی سلطانآقایی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا اظهار کرد: تجهیز تقاطعها به برق اضطراری اقدامی مهم برای بهبود ایمنی و روانسازی ترافیک هنگام قطع برق است؛ این اقدام بهویژه در شهرهای بزرگ با ترافیک سنگین، نقشی کلیدی در کاهش تصادفات و هرجومرج دارد.
وی با اشاره به دلایل اهمیت تجهیز تقاطعها به برق اضطراری افزود: جلوگیری از بروز تصادفات ناشی از خاموشی چراغهای راهنمایی با افزایش ایمنی، کاهش ترافیک با حفظ نظم و روانسازی عبور و مرور حتی در شرایط اضطراری، پایداری خدمات شهری با استمرار خدمات حملونقل عمومی وابسته به چراغهای هوشمند و مدیریت بحران از طریق کمک به نیروهای امدادی و پلیس برای کنترل بهتر ترافیک در شرایط اضطراری از جمله دلایل اهمیت این اقدام است.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: باتریهای پشتیبان (UPS)، مناسب برای تأمین برق کوتاهمدت (چند ساعت)، روشهای تأمین برق اضطراری برای تقاطعها نصب آسان و هزینه نگهداری بهنسبت پایین، ژنراتورهای گازسوز یا دیزلی و مناسب برای تأمین برق طولانیمدت، فضای مناسب برای نصب و نگهداری، پنلهای خورشیدی با باتری ذخیره و راهکاری پایدار و سازگار با محیط زیست و مناسب برای تقاطعهای کممصرف و مناطق با تابش خوب خورشید، استفاده از سیستمهای هیبریدی (ترکیبی) و باتریهای پشتیبان که مقرونبهصرفه در بلندمدت و قابلاعتماد در شرایط مختلف آبوهوا باشد، از جمله روشهای تأمین برق اضطراری برای تقاطعها بهشمار میرود.
سلطانآقایی با اشاره به اقدامات تکمیلی برای بهبود عملکرد گفت: نصب چراغهای LED کممصرف با کاهش مصرف انرژی و افزایش طول عمر تجهیزات، استفاده از سیستمهای کنترل هوشمند ترافیک برای تنظیم چراغها بر اساس حجم تردد حتی در زمان اضطراری، آموزش و اطلاعرسانی عمومی از طریق آموزش نحوه رفتار صحیح رانندگان در صورت بروز خرابی یا قطع برق از جمله این موارد است.
وی ادامه داد: نمونههای موفق جهانی این اقدام لسآنجلس از طریق استفاده از سیستمهای خورشیدی و هوشمند برای تقاطعهای مهم، توکیو (ژاپن) ، تجهیز تقاطعها به سیستمهای UPS پرقدرت برای پایداری حین زلزله و برلین (آلمان) با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر و شبکههای برق اضطراری یکپارچه است.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان با بیان اینکه تجهیز تقاطعها به برق اضطراری، یک سرمایهگذاری مؤثر برای بهبود ایمنی شهری و مدیریت بحران است، تصریح کرد: این اقدام با کاهش تصادفات، بهبود جریان ترافیک و ایجاد اعتماد عمومی، به افزایش کیفیت زندگی شهری کمک میکند.
سلطانآقایی با بیان اینکه این منطقه نسبت به اتصال برق تقاطع پل شهید چمران به دیزلژنراتور شهرداری و اتصال برق تقاطع میدان قدس به دیزل ژنراتور بیمارستان فیض اقدام کرده است، اظهار کرد: علاوهبر این تجهیزات برق اضطراری (UPS) برای تجهیز هشت تقاطع اصلی منطقه تا پایان سال جاری فراهم شده است.
وی ادامه داد: با هماهنگی مرکز مدیریت و کنترل ترافیک تقاطعهای سهراه ملکشهر (پل شهید شاهمرادی)، تقاطعهای کاوه-جابر، تقاطع اشراق-فلاطوری، اشراق-ابوریحان، آل محمد-فلاطوری، آل محمد-ابوریحان، ادیب-ضابطزاده و گلستان-هسا با صرف ۶۰۰ میلیون تومان هزینه به برق اضطراری مجهز میشود.
مدیر منطقه ۷ شهرداری اصفهان خاطرنشان کرد: تا ابتدای تابستان سال آینده تمام تقاطعهای این منطقه به برق اضطراری مجهز میشود.