شناسهٔ خبر: 71406247 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

معاون استاندار: سمن‌ها بازوی فرمانداران گلستان در مبارزه با اعتیاد هستند

گرگان- ایرنا- سرپرست معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان با تأکید بر اهمیت پیشگیری از اعتیاد و ضرورت توجه به پیشگیری در کنار درمان و مقابله با این معضل، از فرمانداران خواست با توجه جدی‌تر به موضوع پیشگیری، از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد برای کاهش آسیب‌های ناشی از اعتیاد بیشتر استفاده کنند.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، محمد حمیدی روز یکشنبه در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر گلستان اظهار کرد: در بخش درمان و مقابله با اعتیاد اقدامات خوبی در گلستان انجام شده و ساخت و تکمیل مراکز ماده ۱۶ گرگان و گنبدکاووس، اقدامات درمانی دانشگاه علوم‌ پزشکی گلستان و راه‌اندازی هشت مرکز درمان سرپایی دولتی اعتیاد و بیش از ۹۰ مرکز بخش خصوصی گواه این ادعا است.

وی افزود: از جنبه دیگر، افزایش اقدامات پیشگیرانه و درمان اعتیاد در گلستان نشانه‌ای از رشد روزافزون این آسیب در جامعه است که با وجود تلاش‌های انجام‌شده توسط دستگاه‌های اجرایی، گلستان همچنان رتبه دوم در شیوع مواد مخدر را دارد که این موضوع بسیار نگران‌کننده است.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان با تاکید بر اینکه باید اقدامات پیشگیرانه در بخش اعتیاد بیش از پیش تقویت شود، یادآور شد: پیشگیری از اعتیاد به تنهایی از توان دستگاه‌های دولتی خارج است. اعتیاد در درون جامعه اتفاق می‌افتد و اقدامات پیشگیرانه زمانی موفقیت‌آمیز خواهد بود که جامعه و خانواده‌ها از اقدامات انجام‌شده مطلع شوند.

حمیدی به اجرای طرح‌های یاریگران زندگی و شهید سلیمانی اشاره کرد و متذکر شد: مسیر این طرح‌ها، پیشگیری است و فرمانداری‌ها باید در جلسات شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر آخرین اقدامات خود در این‌ دو طرح را تشریح کنند و دستگاه‌های اجرایی را برای پیشگیری از اعتیاد پای کار بیاورند.

معاون استاندار: سمن‌ها بازوی فرمانداران گلستان در مبارزه با اعتیاد هستند

وی به اجرای طرح‌ پیشگیری و مقابله با اعتیاد در قالب طرح شهید سلیمانی در ۲۸ محله آسیب‌پذیر گلستان اشاره کرد و توضیح داد: براساس برنامه‌ریزی تعداد محلات این طرح در پایان سال آینده باید به ۴۸ محله افزایش یابد که از فرمانداران انتظار می‌رود برای اجرای این طرح‌ها با تمام توان پای کار بیایند و اقدامات موثر خود را شروع کنند.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان خواستار بررسی کارایی و تاثیر مراکز درمان اعتیاد دولتی و خصوصی گلستان شد و بیان کرد: فعالیت این مراکز هزینه‌های مضاعفی بر دوش دولت می‌گذارد که دانشگاه علوم‌پزشکی باید میزان تاثیرگذاری این مراکز را بررسی و نقاط ضعف و قوت آن را گردآوری کند.

حمیدی همچنین از فرمانداران خواست از ظرفیت سمن‌ها در حوزه پیشگیری از اعتیاد استفاده کنند و گفت: یکی از وظایف فرمانداران توسعه اجتماعی و کاهش آسیب‌های اجتماعی است که در این راستا باید ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد را در دستور کار قرار دهند.

سرپرست معاونت سیاسی امنیتی و اجتماعی استانداری گلستان یادآور شد: ساماندهی تشکل‌های مردم‌نهاد در شهر گرگان آغاز شده که پس از اتمام آن، هدف بعدی اجرای این طرح، شهرستان گنبدکاووس خواهد بود.

وی تشکل‌های مردم‌نهاد را ظرفیتی ارزشمند برای پیشگیری و کنترل آسیب‌های اجتماعی دانست و افزود: مسوولان باید از ظرفیت تشکل‌های مردم‌نهاد به درستی استفاده کنند و از این طریق مردمی‌سازی مبارزه با مواد مخدر را تقویت کنند.

حمیدی همچنین از فعالیت ۸۵ تشکل مردم‌نهاد در حوزه پیشگیری و کاهش آسیب‌های ناشی از شیوع مواد مخدر در این استان خبر داد.