سید رسول موسوی، سفیر پیشین ایران در تاجیکستان و فنلاند در بخش دوم از دومین نشست هماندیشی اندیشمندان ایران، افغانستان و روسیه با عنوان بررسی راهکارهای تقویت امنیت منطقهای با اشاره به عدم اجماع روشن در سطح بینالمللی و منطقه درباره چگونگی کار با طالبان، گفت: همزمان با سفرهای وزرای تحریم شده طالبان به خارج از افغانستان و خارج سازی طالبان از فهرست گروههای تروریستی در قزاقستان و قرقیزستان، شورای امنیت حضور داعش، القاعده و دیگر گروههای تروریستی در افغانستان را تائید کرده است.
وی فجایع طبیعی، بحران مهاجرین بازگشت داده شده به کشور و تشدید وخامت امنیت غذایی را از مهمترین چالشهای داخل افغانستان برشمرد.
موسوی گفت: افزایش امنیت در منطقه رابطه مستقیمی با افزایش ثبات و امنیت در افغانستان دارد و ثبات افغانستان در گرو افزایش همبستگی اجتماعی، مشارکت اقوام و اقشار مختلف این کشور در حکمرانی به شکلی که خود را شریک در اداره کشور احساس کنند؛ است. امنیت افغانستان در گرو همکاریهای منطقهای است و همکاریهای منطقهای با افغانستانی بیشتر ممکن می شود که مورد شناسایی بینالمللی قرار گرفته و تهدیدی از جانب کابل احساس ننمایند. ثبات داخلی افغانستان و امنیت منطقه ای لازم و ملزوم هم هستند.
دومین نشست هم اندیشی اندیشمندان ایران، افغانستان و روسیه با عنوان «چشمانداز امنیت منطقهای» با همت انجمن علمی مطالعات صلح ایران، مرکز مطالعات علمی-تحلیلی آکادمی علوم روسیه و موسسه تحقیقات صلح و توسعه کابل در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد.