به گزارش «خبرنامه دانشجویان ایران» به نقل از ایسنا، ایرج کیان پور، معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروههای صنعتی در پنل چالشهای هوشمندسازی در شرکتهای بزرگ از ایده تا اجرا که امروز در همایش هوش مصنوعی و هوشمندسازی صنعتی با همت صندوق پژوهش و فناوری دیجیتال و با همکاری صندوق نوآوری و شکوفایی و معاونت علمی ریاستجمهوری برگزار شد، با بیان اینکه در دنیا صندوقها در حوزه هوش مصنوعی وارد شدهاند، گفت: حوزه هوش مصنوعی علاوه بر آنکه نیاز به سرمایهگذاری زیادی دارد، ایجاد ارزش افزوده در آن نیز زمانبر است؛ از این رو کسب و کارهایی که در این حوزه وارد میشوند، باید صبور باشند.
وی با تاکید بر اینکه در ایران رویکرد عجولانه به این حوزه حاکم است، اظهار کرد: در ایران این تصور وجود دارد که در حوزه هوش مصنوعی چوب جادویی وجود دارد که با زدن آن اتفاقات بزرگی بخورد، در حالی که این گونه نیست. در ۴۰ ستاد قبل که در دنیا هوش مصنوعی مطرح شد، به دلیل آنکه در آن زمان چون به توسعه مورد نظر نرسیدند، از لنز فناوریهای AI اعلام شد که زمستان هوش مصنوعی وجود دارد و هم اکنون زمستان هوش مصنوعی در کشور احساس میشود.
کیان پور ادامه داد: علت اینکه گفته میشود زمستان هوش مصنوعی در ایران حاکم است، این است که توسعه AI متناسب با میزان سرمایهگذاری و ذهنیت مدیران در این حوزه نیست.
معاون فناوری و تحول دیجیتال یکی از گروههای صنعتی با تاکید بر اینکه در صنعت هوش مصنوعی نیاز به صبر هست، خاطر نشان کرد: اینکه از هوش مصنوعی چه ارزش افزودهای را انتظار داریم، در کشور مشخص نیست. در حالی که مسائل زیاد زمین مانده در کشور داریم.
وی یکی از این مسائل را ناترازی انرژی نام برد و یادآور شد: در سال آینده 36 هزار مگاوات کمبود برق داریم و این عدد به معنای آن است که در سال آینده شهرکهای صنعتی ۲ تا ۳ روز در هفته با قطع برق مواجه میشوند.
کیان پور اضافه کرد: علاوه بر آن بیشترین هدر رفت آب در بخشهای صنعتی و کشاورزی است و برای حل آن قطعا هوش مصنوعی میتواند کمک مؤثری کند.