شناسهٔ خبر: 71404658 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایمنا | لینک خبر

پانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار در لرستان برگزار می‌شود

دبیر جشنواره مردمی عمار در لرستان از برگزاری پانزدهمین دوره این جشنواره در استان خبر داد و گفت: این جشنواره با محوریت «امت مقاومت» از روز سه‌شنبه آغاز می‌شود.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری ایمنا از لرستان، امیرمحمد مهدی‌نیا امروز _ یکشنبه بیست‌وهشتم بهمن_ در نشست خبری پانزدهمین جشنواره اکران مردمی عمار که در محل مسجدالاقصی خرم‌آباد برگزار شد، به تشریح اهداف، روند شکل‌گیری و فعالیت‌های این جشنواره پرداخت.

وی با اشاره به شکل‌گیری جشنواره مردمی فیلم عمار در سال ۱۳۸۸، هم‌زمان با سالگرد حماسه نهم دی اظهار کرد: در سال‌های پایانی دهه ۸۰ و در بحبوحه فتنه ۸۸، فعالان جبهه انقلاب اسلامی به این نتیجه رسیدند که در حوزه ارتباطات، روایت صحیح جمهوریت و گفتمان انقلاب اسلامی به گوش مردم نمی‌رسد، ازاین‌رو، با همت افرادی همچون مرحوم نادر طالب‌زاده، جشنواره عمار با هدف عدالت رسانه‌ای و توزیع محصولات فرهنگی ارزش‌محور راه‌اندازی شد.

دبیر جشنواره مردمی عمار در لرستان گفت: یکی از راهبردهای اصلی جشنواره، عبور از کلیشه‌های رایج فرهنگی و رسانه‌ای است و در این راستا، نشست‌های خبری و رویدادهای جشنواره در مکان‌های مردمی برگزار می‌شود، به‌عنوان‌مثال، نشست خبری جشنواره امسال به‌جای سالن‌های رسمی، در مسجد محله‌ای در خرم‌آباد برگزار شد که نمونه‌ای از این رویکرد است.

مهدی‌نیا گفت: جشنواره عمار از سال ۱۳۸۹ فعالیت خود را آغاز کرد و در نخستین دوره، کمتر از ۱۰۰ اثر دریافت شد اما در سال‌جاری که پانزدهمین دوره جشنواره برگزار شد، بیش از پنج هزار اثر به دبیرخانه رسید که نشان‌دهنده رشد قابل‌توجه این رویداد فرهنگی است، همچنین، امسال بیش از ۳۰۰ اثر از کشورهای منطقه به جشنواره ارسال شده و این رویداد عملاً به یک جشنواره بین‌المللی تبدیل شده است.

وی با اشاره به ویژگی‌های منحصربه‌فرد جشنواره عمار تصریح کرد: برخلاف جشنواره‌های رایج که مسئولان از هنرمندان تقدیر می‌کنند، در جشنواره عمار خانواده شهدا این وظیفه را بر عهده دارند، همچنین، جوایز جشنواره، نمادهای فرهنگی و ارزشی هستند، مثل چفیه شهید خالقی‌پور که هر سال به‌عنوان امانت به هنرمند برتر اهدا می‌شود یا دستکش «ننه عصمت» که یکی از زنان پشتیبان جنگ تحمیلی بوده است.

مهدی‌نیا خاطرنشان کرد: جشنواره عمار تنها محدود به نمایش آثار در پایتخت نیست، بلکه از سال ۱۳۸۹ بخش اکران‌های مردمی نیز به آن اضافه شده و هدف از این بخش، نمایش فیلم‌های سینمایی و مستندهای ارزش‌محور در شهرها و روستاهایی است که فاقد سینما هستند و بر همین اساس، در استان لرستان، از سال ۱۳۹۸ این اکران‌ها به‌صورت منسجم و سازمان‌یافته آغاز شده و تاکنون ادامه دارد.

دبیر جشنواره مردمی عمار در لرستان تأکید کرد: استقبال مردم استان از برخی اکران‌ها به حدی بوده که حتی از میزان فروش سینماهای رسمی نیز پیشی گرفته است، نمونه آن، اکران فیلم «غریب» در روستای زادگاه شهید بروجردی بود که به یکی از خاطره‌انگیزترین اکران‌های این جشنواره تبدیل شد.

وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۱، ستاد اکران مردمی عمار در لرستان، علاوه بر نمایش فیلم، وارد فضای برگزاری جشنواره نیز شده و به همین منظور، هر ساله پس از برگزاری جشنواره در تهران، این رویداد در استان لرستان نیز اجرا می‌شود که در سال گذشته، محوریت جشنواره بر مبارزات مردم لرستان علیه رضاخان متمرکز بود که مورد توجه قرار گرفت.

مهدی‌نیا در خصوص برنامه‌های جشنواره سال‌جاری گفت: این جشنواره با محوریت «امت مقاومت» برگزار می‌شود که افتتاحیه این رویداد سه‌شنبه، سی‌ام بهمن ساعت ۱۵:۰۰ در تالار حوزه هنری انقلاب اسلامی خواهد بود و اکران آثار نیز به مدت سه شب، هر شب از ساعت ۱۹:۰۰ تا ۲۱:۰۰ در سینما استقلال خرم‌آباد انجام خواهد شد.

وی در پایان از برگزاری ویژه‌برنامه‌هایی در قالب تولیدات تلویزیونی و معرفی آثار برگزیده جشنواره در رسانه‌های استانی خبر داد و اظهار امیدواری کرد که جشنواره عمار بتواند همچنان به رسالت خود در معرفی و تقویت ظرفیت‌های فرهنگی و رسانه‌ای انقلاب اسلامی ادامه دهد.