به گزارش عصر یکشنبه ایرنا به نقل از مرکز خبر حوزه، آیتالله علیرضا اعرافی در جلسه شورای سیاستگذاری کنگره امنا الرسل با اشاره به ساختار شورای سیاستگذاری امنا الرسل، خاطرنشان کرد: این مجموعه شامل نهادهای حوزوی و فرهنگی مرتبط با حوزه است که شورای اصلی و دبیرخانه آن را تشکیل میدهند، این ساختار نیازمند مطالعه و بررسی دقیق است.
مدیر حوزههای علمیه ادامه داد: این شورا بهعنوان نهاد اصلی هماهنگکننده فعالیتهای علمی و پژوهشی در نظر دارد با ایجاد سازوکارهای نوین، همگرایی بیشتری میان حوزههای علمیه در ایران و سایر نقاط جهان اسلام برقرار سازد.
وی همچنین از راهاندازی دبیرخانهای برای بزرگداشت چهرههای برجسته حوزوی و برگزاری مراسمهایی با هدف تقویت تقریب میان حوزههای قم و نجف خبر داد و تاکید کرد: تعامل علمی و فرهنگی میان این دو حوزه تقویت شود.
امام جمعه موقت قم اجرای برنامههای علمی در راستای تحکیم جایگاه حوزههای علمیه در جهان اسلام را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: همایش یکصد سالگی بازتاسیس حوزه علمیه قم روزهای ۱۷ و ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۴ برگزار خواهد شد.
وی همچنین افزود: در این همایش پیام رهبر معظم انقلاب قرائت خواهد شد، این برنامه نه تنها به معرفی آثار علمی حوزههای علمیه ایران خواهد پرداخت، بلکه در راستای توسعه و معرفی جایگاه علمی و فرهنگی این حوزهها در سطح بینالمللی نیز موثر خواهد بود.
اعرافی در ادامه بر اهمیت توسعه تعامل حوزههای علمیه قم و نجف و تقویت پیوندهای علمی و فرهنگی میان این دو حوزه تاکید و در این زمینه از شخصیتهای تأثیرگذار در این عرصه یاد کرد که نقش کلیدی در ارتقای روابط علمی و فکری میان حوزههای علمیه قم و نجف داشته و دارند.
وی یادآور شد: یکی از این شخصیتها شهید سید حسن نصرالله است که در عین برخورداری از جایگاه علمی برجسته، در ایجاد پیوندهای فکری و فرهنگی میان حوزههای علمیه قم و نجف نقش مؤثری ایفا کرد.
عضو فقهای شورای نگهبان در بخش دیگری سخنان تصریح کرد: گسترش تعاملها، نیازمند طرحها و برنامههای دقیقتر است و در عین حال برخی از شخصیتهای تاثیرگذار حوزوی هنوز شناسایی نشدهاند که این کنگره میتواند فرایند شناسایی آنها را فراهم کند.
ماموریت نهادهای حوزوی در کنگره امنا الرسل مشخص شود
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت(ع) نیز در این جلسه، بر لزوم تعیین وظایف و ماموریتهای نهادهای حوزوی در برگزاری کنگره امنا الرسل تاکید کرد.
حجتالاسلاموالمسلمین رضا رمضانی با اشاره به ضرورت تعیین وظایف هر نهاد در این کنگره بیان کرد: وظایف و مأموریتهای هر یک از دستگاهها مشخص شود، متکفل این امور باید حوزههای علمیه قم و نجف باشند، از اینرو نیاز به یک تقسیم کار منظم در راستای برگزاری هرچه بهتر کنگرههای علمی و فرهنگی احساس میشود.
رئیس جامعه المصطفی العالمیه نیز در بخشی از این جلسه، بر لزوم دقت در سیاستگذاریها و تقسیم کار در برگزاری کنگره تاکید کرد و گفت: توسعه بیرویه مسئولیتها ممکن است اجرای برنامهها را با چالش جدی مواجه کند.
حجتالاسلاموالمسلمین علی عباسی بر ضرورت تمرکز بر پیوند علمی و محتوایی میان حوزههای جهان تشیع تاکید کرد و افزود: قرار نیست که تمامی کارهای مهم را ما به تنهایی انجام دهیم، بلکه باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم تا هر بخش بهصورت تخصصی و هدفمند پیش برود.
کنگره شهید سیدحسن نصرالله برگزار می شود
دبیر کنگره امناءالرسل نیز بر لزوم برگزاری دقیق و تخصصی این رویداد تاکید کرد و گفت: کنگره شهید سیدحسن نصرالله پس از اولین سالگرد تدفین ایشان برگزار خواهد شد و لازم است که این رویداد با برنامهریزی دقیق و سطح علمی بالا پیش برود.
حجتالاسلاموالمسلمین عباس اسکندری همچنین اضافه کرد: کنگرههای آیت الله صافی گلپایگانی(ره) و آیت الله شهرستانی(ره) نیز برگزار خواهد شد.
وی همچنین بر ضرورت کار مشترک میان نهادهای مختلف در این زمینه و تقسیمبندی مناسب وظایف تاکید کرد و افزود: کنگره امناءالرسل باید یک کار مشترک میان نهادهای مختلف باشد تا همه ارکان مرتبط به درستی ایفای نقش کنند.
اسکندری در پایان تصریح کرد که تقسیمبندی دقیق وظایف میتواند به کاهش هزینههای برگزاری کنگره و تسهیل فرآیند اجرایی آن کمک کند.
در جلسه شورای سیاستگذاری امنا الرسل بر لزوم همگرایی و تعامل بیشتر میان حوزههای علمیه قم و نجف و برگزاری کنگرههای علمی و فرهنگی تاکید شد.
همچنین، ضرورت تدوین راهبردی جامع، تقسیم کار مناسب و دقت در سیاستگذاریها برای جلوگیری از موازیکاری و هزینههای اضافی نیز مطرح شد.
در این نشست اهمیت معرفی مفاخر حوزوی و تولید آثار علمی و سینمایی در راستای شناساندن چهرههای برجسته و تاثیرگذار حوزوی مورد تاکید قرار گرفت.