شناسهٔ خبر: 71401912 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

بازدید کشاورزان پیشرو اصفهانی از مزارع نمونه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

کشاورزان پیشرو اصفهانی در اردوی راهیان پیشرفت ضمن بازدید از مزارع نمونه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، با دستاورد‌های کشاورزی این دانشکده آشنا شدند.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز فارس، سیدعبدالرضا کاظمینی، مدیر مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز، در بازدید از مزرعه کلزای دانشکده کشاورزی، با بیان اینکه کشور با بحران کم‌آبی در اکثر مناطق روبه‌رواست، به ضرورت کشت محصولاتی با نیاز آبی حداقلی تأکید کرد و گفت: کلزا یکی از محصولات استراتژیک است که توسعه‌ی کشت آن می‌تواند بی‌نیازی کشور از واردات دانه‌های روغنی را به دنبال داشته باشد.

استاد بخش تولید و ژنتیک گیاهی دانشگاه شیراز دراین بازدید به مزایای توسعه‌ی کشت کلزا و ویژگی‌های این گیاه در الگوی کاشت ازجمله سازگاری با محیط (یکی از گیاهان دانه روغنی مهم در مناطق معتدله با طیف نسبتاً وسیعی از سازگاری اقلیمی)، ارزش تناوبی بالا، کنترل علف‌های هرز، استفاده بهینه از رطوبت و بارندگی، مقاومت به سرما، برداشت زودهنگام و در نتیجه آماده‌شدن زمین برای کشت دوم و داشتن درصد روغن بسیار باکیفیت اشاره کرد.

کاظمینی در ادامه توضیحاتی درخصوص مقایسه‌ی ارقام هیبرید کلزای کاشت‌شده در مزرعه دانشکده کشاورزی، قرارگرفتن این گیاه در الگوی کاشت محصولات زراعی، ویژگی‌های این ارقام و وضعیت رشد ریشه و شاخساره، تاریخ کاشت، شیوه تحمل سرما، نیاز آبی این گیاه و موفقیت در تولید این محصول ارائه داد.

در ادامه، کشاورزان از دیم‌زار‌های دانشکده کشاورزی بازدید کرده و با روش کاشت گندم در دیم‌زار‌ها آشنا شدند.

بازدید کشاورزان پیشرو اصفهانی از مزارع نمونه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بازدید کشاورزان پیشرو اصفهانی از مزارع نمونه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز بازدید کشاورزان پیشرو اصفهانی از مزارع نمونه دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مدیر مزارع دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در بازدید از دیم‌زار‌ها هم با بیان اهمیت نفوذ دانش در تولیدات کشاورزی، به برگزاری کارگاه‌های توان‌افزایی و مهارت‌آموزی دانشکده کشاورزی با همکاری سازمان نظام مهندسی و منابع طبیعی اشاره کرد و گفت: استفاده از استادان مجرب دانشگاه‌ها و پژوهشگران مراکز تحقیقات کشاورزی در آشناکردن کارشناسان دیم‌زار‌ها و بهره‌برداران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

دکتر کاظمینی به اهمیت استفاده از کارنده مخصوص که همزمان کود و بذر را در بستر آماده شده تحویل می‌دهد، در مقایسه با کشاورزی سنتی که همان استفاده از بذرپاش سانتریفیوژ است، پرداخت و گفت: مزایای استفاده از این نوع کارنده‌ها ازجمله کاهش مصرف بذر، استفاده بهینه از رطوبت، قرارگرفتن بذر در یک عمق مشخص از سطح خاک و افزایش تولید در واحد سطح است.

این استاد دانشگاه همچنین با اشاره به کشت مخلوط تریتیکاله با گیاهان ماشک، خلز، نخود علوفه‌ای و گاودانه که به‌صورت آزمایشی در دانشکده کشاورزی با همکاری سازمان جهاد کشاورزی استان فارس گفت: این آزمایش در درون بقایای گیاهی و با استفاده از کارنده مخصوص دیم‌زارها، در راستای جهش تولید در دیم‌زار‌ها انجام شده است.

کشت گیاه دارویی شیرین‌بیان عاملی برای ارزآوری کشور

در جریان این بازدید، کارگاه تخصصی کشت و پرورش شیرین بیان نیز با تدریس جمال سحرخیز، استاد بخش علوم باغبانی دانشکده کشاورزی برگزار شد.

این استاد دانشگاه با ارائه دستاورد‌هایی از سفر به چین و تحقیقات صورت‌گرفته در داخل کشور، درخصوص کشت و پرورش شیرین بیان، به اهمیت این گیاه به‌عنوان قدیمی‌ترین گیاه دارویی پرداخت و با اشاره به اینکه ایران یکی از مناطق طبیعی برای رشد و تکثیر این گیاه به شمار می‌آید، کشت این نوع گیاه دارویی را یک ضرورت ملی دانست و گفت: در چارچوب یک برنامه‌ی مشخص، کشت این نوع گیاه دارویی ضمن ایجاد اشتغال می‌تواند عامل مهمی برای ارزآوری کشور و کمکی به بهبود درآمد‌های غیرنفتی باشد.