شناسهٔ خبر: 71401004 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: میزان | لینک خبر

رئیس کل دادگستری استان تهران از مراکز دپو سوخت قاچاق در جنوب استان تهران بازدید کرد/ القاصی: ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان شناسایی شده است

رئیس کل دادگستری استان تهران با همراهی جمعی از مسئولان قضایی، اجرایی، انتظامی، اطلاعاتی و نظارتی از مراکز دپو سوخت قاچاق در جنوب استان تهران بازدید به‌عمل آورد.

صاحب‌خبر -
خبرگزاری میزان -

در راستای عملیاتی‌سازی دستور رئیس دستگاه قضا مبنی بر مقابله ریشه‌ای، همه‌جانبه و تخصصی با موضوع قاچاق سوخت، صبح امروز علی القاصی رئیس کل دادگستری استان تهران با همراهی جمعی از مسئولان قضایی، اجرایی، انتظامی، اطلاعاتی و نظارتی از مراکز دپو سوخت قاچاق در جنوب استان تهران بازدید به‌عمل آورد.

در جریان بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران از یکی از مراکز قاچاق سوخت مشخص شد که متهمان با تبدیل مازوت به هیدروکربن و خروج آن از کشور و یا تبدیل آن به قیر بیش از ۳۰۰ برابر سود نامشروع به‌دست می‌آوردند.

رد پای مازوت‌سوزی قاچاقیان سوخت در آلودگی هوای تهران

بررسی‌های رئیس کل دادگستری استان تهران و هیئت همراه حاکی از این بود که بخشی از مازوت‌سوزی در تهران مرتبط با مراکز دپو قاچاق سوخت است که متهمان به‌منظور کسب سود و منفعت بیشتر با تبدیل مازوت به سایر ترکیبات علاوه بر آلوده کردن هوا و خاک، آثار زیست‌محیطی زیان‌باری نیز به همراه خواهد داشت.

انتقال مخازن دپو سوخت قاچاق به زیر خاک برای جلوگیری از شناسایی

در ادامه بازدید رئیس کل دادگستری استان تهران و هیئت همراه از یکی دیگر از مراکز دپو سوخت قاچاق، مشخص شد که قاچاقچیان به‌منظور مخفی نگهداشتن اقدامات مجرمانه خود بخشی از مخازن دپو سوخت را با حفاری به زیر زمین و خاک منتقل کرده بودند و با تبدیل گازوئیل با استفاده از تجهیزات آزمایشگاهی پیشرفته به سایر ترکیبات نفتی سود‌های کلان و نامشروع به دست می‌آوردند.

دستور رئیس کل دادگستری تهران به مقامات قضایی و ضابطان در خصوص نحوه بازرسی از مراکز دپو سوخت قاچاق

القاصی در همین زمینه خطاب به مسئولان قضایی و ضابطین اظهار کرد: در هر انبار و مرکزی که تحت عنوان محل دپو قاچاق سوخت وارد می‌شوید باید فرض را بر این گذاشت که در زیر زمین و خاک نیز مخازن دپو سوخت قرار داده شده است و بررسی‌های لازم باید ضرورتا در این خصوص صورت گیرد.

رئیس کل دادگستری استان تهران همچنین به دادستان شهرستان ری دستور داد تا هر یک از اماکنی که به‌عنوان مرکز دپو سوخت قاچاق در مالکیت متهمان قرار دارد، اقدامات قضایی لازم به‌منظور ضبط آنها صورت گیرد.

وی همچنین تاکید کرد تا در صورتی که اجاره‌ دهندگان این اماکن به قاچاقچیان سوخت از اقدامات و فعالیت‌های مجرمانه‌ای که در این مراکز صورت می‌گیرد، آگاهی دارند وفق قوانین و مقررات با موجران نیز برخورد قانونی لازم صورت گیرد.

شناسایی شش مرکز دپو سوخت قاچاق هنگام پایش هوایی در نزد رئیس کل دادگستری تهران

القاصی در ادامه از فرآیند پایش هوایی مراکز دپو سوخت قاچاق به‌طور زنده بازدید کرد و در جریان این پایش هوایی صرفا در یک منطقه محدود، شش مرکز دپو سوخت قاچاق شناسایی گردید.

صدور دستور بازداشت یکی از عناصر قاچاق سوخت در جریان پایش هوایی

در جریان این پایش هوایی، اقدامات و فعالیت مجرمانه یکی از قاچاقچیان سوخت در مراکز مذکور ضبط گردید که مقام قضایی فی‌المجلس دستور بازداشت وی را صادر کرد.

همچنین در جریان این پایش هوایی، یکی از مراکز دپو سوخت قاچاق که به‌منظور جلوگیری از شناسایی تجهیزات خود را با چادر پوشانده بود، شناسایی شد و دستورات قضایی لازم در این خصوص از سوی مقام قضایی صادر شد.

پیگیری ویژه دستور رئیس قوه قضاییه در خصوص مقابله با قاچاق سوخت در تهران

علی القاصی، رئیس کل دادگستری استان تهران در حاشیه این بازدید و در جمع خبرنگاران گفت: با توجه به دستور تاکید ریاست قوه قضاییه مبنی بر مقابله ریشه‌ای، همه‌جانبه و تخصصی با موضوع قاچاق سوخت، این موضوع در دستور کار مجموعه قضایی استان تهران قرار گرفت و جلسات متعددی با دستگاه‌های مسئول در این زمینه از جمله دستگاه‌های نظارتی، انتظامی و اطلاعاتی تشکیل شد.

شناسایی ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در استان تهران

رئیس کل دادگستری استان تهران خاطرنشان کرد: بر اساس گزارشات واصله تاکنون بیش از ۱۳۰ مرکز دپو سوخت قاچاق در سطح شهرستان‌های استان تهران و عمدتا در جنوب استان تهران شناسایی گردید که اقدامات لازم جهت برخورد قضایی با آنها در حال انجام است.

شناسایی و دستگیری ۴۱ نفر از عناصر اصلی و سرشبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران

وی از شناسایی و دستگیری ۴۱ نفر از عناصر اصلی و سرشبکه‌های قاچاق سوخت در استان تهران خبر داد و گفت: طی بازرسی از مراکز دپو سوخت قاچاق بیش از ۶۰۰ هزار لیتر فرآورده‌های نفتی شناسایی و کشف گردید و در حال حاضر پرونده این متهمان در مراجع قضایی مربوطه به‌طور ویژه و خارج از نوبت در حال رسیدگی است و اقدامات لازم جهت شناسایی و دستگیری سایر عناصر دخیل در حال انجام است.

تعقیب قاچاقچیان سوخت به‌عنوان اخلالگران نظام اقتصادی

القاصی ضمن تاکید بر اینکه برخورد قاطع و جدی با عناصر و سرشبکه‌های قاچاق سوخت در دستور کار دستگاه قضا قرار دارد، اظهار کرد: در این خصوص اشخاصی که به‌صورت شبکه‌ای فعالیت می‌کنند، به‌عنوان اخلالگران نظام اقتصادی مورد تعقیب واقع خواهند شد؛ چرا که بخشی از ناترازی‌های موجود در حوزه انرژی ناشی از قاچاق سوخت است و بر همین اساس در چارچوب قوانین و مقررات برخورد لازم بدون اغماض و قاطعانه با عناصر اصلی و سرشبکه‌ها صورت خواهد گرفت.

قطعا به بنیان‌های مالی قاچاقچیان سوخت ضربه وارد خواهد شد

رئیس کل دادگستری استان تهران ضمن اشاره به شناسایی و توقیف اموال، ادوات و تجهیزات ناشی از جرم از سرشبکه‌های قاچاق سوخت اظهار کرد: اقدامات قضایی لازم به‌منظور ضبط این اموال در حال انجام است و قطعا به بنیان‌های مالی قاچاقچیان سوخت ضربه وارد خواهد شد تا اثر بازدارندگی به همراه داشته باشد.

وی در بخش پایانی سخنان خود عنوان کرد: امیدواریم با اصلاح هر چه سریع‌تر فرآیند‌های موجود در حوزه تولید و توزیع سوخت از سوی دستگاه‌های متولی و انجام اقدامات عاجل در این زمینه شاهد کاهش پدیده قاچاق سوخت در سطح استان تهران باشیم.

انتهای پیام/