طبق پیشبینی سازمان هوافضای آمریکا موسوم به ناسا، احتمال دارد که یک سیارک خطرناک با درصد ویرانی بالا به بخشی از کره زمین برخورد کند.
بر اساس آخرین اخبار نجوم، سازمان ناسا در جدیدترین بررسی های خود از احتمال اصابت یک سیارک با نام «وایآر۴-۲۰۲۴» (2024 YR4) خبر داده است. به عقیده سازمان هوافضای آمریکا این برخورد احتمالی میتواند عواقب بسیار ویرانگری برای برخی کشورها و ساکنان کره زمین داشته باشد. بر همین اساس لیست کشورهای در معرض برخورد سیارک ذکر شده توسط ناسا اعلام شده است. در ادامه با انتشار جزئیات این خبر همراه گجت نیوز باشید.
احتمال برخورد سیارک خطرناک 2024 YR4 به بخشی از کره زمین
سیارک «وایآر۴-۲۰۲۴» (2024 YR4) یک جرم آسمانی است که در سال 2024 کشف شده و در حال حاضر به سمت زمین در حرکت است. احتمال برخورد این سیارک با زمین در سال 2032 میلادی وجود دارد. لازم به ذکر است این سیارک به عنوان یک تهدید بالقوه تحت نظارت دقیق قرار دارد. قطر تخمینی این سیارک بین 40 تا 90 متر اعلام شده، که معادل ابعاد یک ساختمان بلندمرتبه یا یک زمین فوتبال کوچک است. در صورت برخورد با زمین، انرژی آزاد شده توسط این سیارک معادل انفجار 500 بمب اتمی خواهد بود.
برای درک بهتر این میزان انرژی، باید توجه داشت که این مقدار برای تخریب کامل چندین شهر بزرگ کافی است و میتواند اثرات مخرب گستردهای بر محیط زیست و زیرساختهای منطقهای داشته باشد. با وجود اینکه احتمال برخورد این سیارک با زمین همچنان در سطح نسبتاً پایینی قرار دارد، افزایش اخیر این احتمال از 1 درصد به 2.3 درصد، نگرانیهایی را در میان جوامع علمی و عموم مردم ایجاد کرده است.
افزایش دو برابری این احتمال نسبت به تخمین های اولیه، باعث شده است که توجه ویژه ای به آن معطوف شود. لازم به ذکر است که تخمینهای مربوط به مسیر حرکت و احتمال برخورد سیارکها ممکن است به مرور زمان و با جمع آوری اطلاعات بیشتر تغییر کنند، زیرا عوامل مختلفی میتوانند بر مسیر حرکت آنها تاثیر بگذارند.
کدام کشورها در معرض خطر برخورد هستند؟
ساکنان مناطقی که توسط ناسا به عنوان «مسیر خطر» مشخص شدهاند، در معرض خطر برخورد 2024 YR4 قرار دارند. این مناطق شامل بخشهای وسیعی از کره زمین میشود و پیامدهای بالقوه برخورد سیارک را به یک مسئله جهانی تبدیل میکند. بر اساس محاسبات و مدلسازیهای انجام شده توسط دانشمندان، در صورت وقوع برخورد، محتمل ترین مناطق برای فرود سیارک شامل شمال آمریکای جنوبی، سراسر اقیانوس آرام، جنوب آسیا، دریای عرب و جنوب صحرای آفریقا است.
![کدام کشورها در معرض خطر برخورد هستند؟](https://gadgetnews.net/wp-content/uploads/2025/02/dangerous-asteroid-8--620x349.jpg)
سیارک 2024 YR4
با توجه به این سناریوها، ناسا کشورهایی نظیر هند، بنگلادش، پاکستان، اتیوپی، نیجریه، ونزوئلا، کلمبیا و اکوادور را در فهرست کشورهای در معرض خطر قرار داده است. این تصمیم به منظور افزایش آمادگی و تخصیص منابع لازم برای مقابله با پیامدهای احتمالی این رویداد صورت گرفته است. همچنین، سودان، کشوری با مساحت قابل توجه در قاره آفریقا، به عنوان یکی از اهداف احتمالی این سیارک مورد توجه قرار گرفته است. سودان با وسعتی تقریباً برابر با مجموع مساحت کشورهای فرانسه، اسپانیا، سوئد، نروژ و آلمان، از نظر جغرافیایی موقعیتی دارد که آن را در معرض خطر قرار میدهد.
این کشور پیش از این نیز حوادث متعددی را تجربه کرده است که در آن ها شهاب سنگها با سطح زمین برخورد کردهاند. یکی از قابل توجه ترین این حوادث در سال 2008 به وقوع پیوست. در این حادثه، سیارک کوچکی به نام 2008 TC3 با قطر تقریبی 4.1 متر در ارتفاع حدود 37 کیلومتری بالای سودان منفجر شد. انفجار این سیارک باعث پراکنده شدن قطعات آن در منطقه وسیعی از بیابان نوبیه شد.
![سیارک خطرناک](https://gadgetnews.net/wp-content/uploads/2025/02/dangerous-asteroid-7--620x348.jpg)
تلسکوپ فضایی جیمز وب
شهاب سنگها، که بقایای سیارکها و دنباله دارها هستند، پس از ورود به جو زمین و سوختن در اثر اصطکاک با هوا، به صورت قطعات کوچکتری به سطح زمین میرسند. قطعات شهاب سنگی که در سودان یافت شدهاند و با نام «آلماهاتا سیتا» شناخته میشوند، از اهمیت ویژه ای برخوردارند. این قطعات به دانشمندان کمک کردند تا برای اولین بار در تاریخ، برخورد یک سیارک را پیش از ورود آن به جو زمین با موفقیت پیشبینی کنند.
در حال حاضر، سیارک 2024 YR4 به اندازه کافی به زمین نزدیک است که میتوان آن را با استفاده از تلسکوپهای زمینی رصد کرد. با این حال، از آوریل 2028 تا ژوئن 2028، به دلیل تغییر در مسیر حرکت، این سیارک از دید تلسکوپها پنهان خواهد شد. ناسا و سایر سازمان های فضایی در سراسر جهان در حال پیگیری دقیق مسیر حرکت سیارک 2024 YR4 هستند. برای به دست آوردن اطلاعات دقیق تر در مورد اندازه، جرم و مسیر این سیارک، از تلسکوپ های پیشرفتهای مانند تلسکوپ فضایی جیمز وب استفاده خواهد شد.
همچنین بخوانید: یک سیاه چاله غول پیکر در شرف برخورد با کهکشان راه شیری است! ۳ واقعیت درباره فضا که مغز شما را منفجر میکند! شبیه سازی اخترشناسان از برخورد این سیارک خطرناک به زمین ∎