به گزارش همشهریآنلاین به نقل از رسانههای روسی، دیمیتری پسکوف در مصاحبه با با پاول زاروبین خبرنگار تلویزیون ملی روسیه افزود: فریبکاری غرب در ارتباط با توافقات مینسک، درسی برای روسیه شد که به مسکو برای دفاع بهتر از منافع خود در آینده کمک میکند.
وی با تأکید بر اینکه عدم اعتماد مسکو به اوکراین از بین نخواهد رفت، خاطرنشان کرد: روسیه فراموش نمی کند که غرب چگونه آن را فریب داد و در تدوین موضع خود آن را در نظر خواهد گرفت.
روسیه و آمریکا درباره صلح صحبت خواهند کرد، نه جنگ
سخنگوی کرملین در عین حال اظهار داشت: گفتوگوی تلفنی بین ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه و دونالد ترامپ همتای آمریکایی وی به این معناست که مسکو و واشنگتن اکنون مشکلات را از طریق گفتوگو حل خواهند کرد و «درباره صلح، نه جنگ» صحبت خواهند کرد.
وی افزود: این یک سیگنال قدرتمند است که ما اکنون سعی خواهیم کرد مشکلات را از طریق گفتوگو حل کنیم و اکنون در مورد صلح صحبت خواهیم کرد، نه جنگ.
پسکوف گفت: روسیه هیچ گفتوگویی با دولت قبلی آمریکا نداشت اما موضع ترامپ درباره حل مشکلات از طریق گفتوگو، از نظر تئوری باید برای هر فرد عاقل یا هر دولتی جذاب باشد.
این مقام روس یادآور شد: «جنگ، بدون گفتوگو» موضع رسمی دولت قبلی آمریکا بود.
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از سخنان خود گفت: دیدار سران روسیه و آمریکا در حال حاضر از اهمیت ویژه ای برخوردار است و حتی خارج از چارچوب روابط مسکو و واشنگتن به آمادگی های ویژه نیاز دارد.
وی تصریح کرد: اگر ما در شرایط گفتوگوی منظم و روابط عادی بیندولتی قرار داشتیم، انجام این دیدار احتمالاً به آمادگی کمتری نیاز داشت.
پسکوف ادامه داد: در هر صورت، دیدار روسای جمهور دو کشور به ویژه سران روسیه و آمریکا، نیازمند تلاش ویژه در زمینه آماده سازی، تدوین دستور کار، بحث اولیه و تبادل نظر در سطوح مختلف کاری است.
وی درباره دعوت پوتین از همتای آمریکای خود برای سفر به مسکو نیز اظهار داشت: ترامپ می تواند در هر زمانی که درباره سفر توافق شود به روسیه سفر کند.
سخنگوی کرملین در پاسخ به پرسش دیگری نیز گفت: تحریمهای آمریکا علیه رئیسجمهور روسیه ممکن است تأثیر قابل توجهی بر مذاکرات نداشته باشد، زیرا واشنگتن چنین اقداماتی را به سرعت انجام می دهد و در صورت تمایل، به سرعت آنها را لغو میکند یا اینکه این تحریمها میتواند برای چند دهه به قوت خود باقی بمانند. تحریمها چنین مقولهای است.
پسکوف اصلاحیه «جکسون - ونیک» را یادآور شد که از دهه ۱۹۷۰ میلادی برقرار است و تجارت ایالات متحده با اتحاد جماهیر شوروی و متعاقباً تمام جمهوری های مستقل اتحاد جماهیر شوروی را محدود می کرد.
وی همچنین گفت:همه ما بسته جدید تحریمها را که فردای لغو تحریمها تصویب شد را به خاطر داریم. قانون لغو شده بلافاصله با یک بسته تحریمی کامل جایگزین شد که در ترکیب خود همان اثر را داشت.
اصلاحیه«جکسون - ونیک» سال ۱۹۷۴ در آمریکا تصویب شد و روابط تجاری-اقتصادی این کشور با شوروی سابق را به مشکل مهاجرت یهودیان از اتحاد شوروی مرتبط میساخت. در حال حاضر این اصلاحیه در مورد بسیاری از جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی سابق، به عنوان مثال، در کشورهای آسیای مرکزی اعمال می شود.
پیش از این، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و همتای آمریکایی وی دونالد ترامپ شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
وزیران امور خارجه روسیه و آمریکا نیز شنبه ۲۷ بهمنماه ۱۴۰۳ در تماس تلفنی بر پایبندی خود را به همکاری برای حل و فصل مسائل دوجانبه، مناقشه اوکراین و همچنین فلسطین تأکید کردند. سرگئی لاوروف و مارکو روبیو در این گفت و گوی تلفنی که به ابتکار واشنگتن و در پی تماس تلفنی رؤسای جمهور دو کشور انجام شد، بر حفظ کانال ارتباطی برای حل مشکلات انباشته در روابط روسیه و آمریکا به منظور رفع موانع یکجانبه فراروی همکاری های تجاری، اقتصادی و سرمایه گذاری سودمند دوجانبه که از دولت بایدن به ارث رسیده است، تأکید کردند.