شناسهٔ خبر: 71399648 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: صدا و سیما | لینک خبر

فوتبال جوانان آسیا ۲۰۲۵؛ یمن ۶ تایی شد، صعود مقتدرانه ایران

چهل و دومین دوره فوتبال جام ملت‌های جوانان کمتر از ۲۰ سال آسیا ۲۰۲۵ امروز در شن ژن چین پیگیری شد و تیم ایران با یک برد پرگل مجوز صعود گرفت.

صاحب‌خبر -

فوتبال جوانان آسیا ۲۰۲۵؛ یمن ۶ تایی شد، صعود مقتدرانه ایران

به گزارش گروه ورزشی خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه کنفدراسیون فوتبال آسیا، در این دوره ۱۶ تیم حضور یافتند که در ۴ گروه ۴ تیمی رقابت می‌کنند. از هر گروه دو تیم به دور یک چهارم نهایی صعود خواهند کرد.۴ تیم برتر رقابت‌ها به جام جهانی جوانان ۲۰۲۵ در شیلی راه می‌یابند.

نتایج و برنامه ادامه روز پنجم به این شرح است: 
گروه یک:
تیم‌های استرالیا و چین با ۶ امتیاز اول و دوم هستند و صعود خود را قطعی کردند. تیم‌های قطر و قرقیزستان بدون امتیاز سوم و چهارم هستند و عملا حذف شدند.
گروه دو: 
کره شمالی ۱ - ۲ اردن 
عربستان - عراق
تیم‌های عربستان و اردن با ۳ امتیاز اول و دوم هستند و تیم‌های عراق و کره شمالی با یک امتیاز در رده‌های سوم و چهارم قرار گرفتند.
گروه سه: 
ایران ۶  - ۰ یمن (زمین شماره یک مرکز تمرینی شن ژن - داور: چوی هیون جای از کره جنوبی)
برای ایران ابوالفضل زمانی در دقایق ۲۶ و ۳۴، اسماعیل قلی زاده ۴۲، محمد مقبل (گل به خودی مدافع یمن) در دقیقه ۲ + ۴۵، رضا غندی پور ۴۷ و ابوالفضل زلیخایی ۷۲ گلزنی کردند. تیم یمن از دقیقه ۱۳ با اخراج سعید الشبان ۱۰ نفره شد.
در این گروه تیم ایران با ۳ گل تیم اندونزی را شکست داد.
اندونزی - ازبکستان 
تیم‌های ایران با ۶ و ازبکستان (قهرمان دوره قبل) با ۳ امتیاز اول و دوم هستند و بدین ترتیب صعود تیم ایران قطعی شد. وتیم‌های اندونزی و یمن بدون امتیاز در رده‌های سوم و چهارم قرار گرفتند و بدین ترتیب تیم یمن بخت صعود را از دست داد.
گروه چهار: 
تیم‌های ژاپن و کره جنوبی با ۳ امتیاز اول و دوم هستند و تیم‌های سوریه و تایلند بدون امتیاز سوم و چهارم هستند.
در جدول گلزنان ابوالفضل زمانی و اسماعیل قلی زاده از ایران، ابراهیم صبرا از اردن، لیو چنگ یو و ژو پنگ یو از چین و دانیل بنی، لوکا یووانوویچ و موسی توره از استرالیا با ۲ گل به طور مشترک صدرنشین هستند.

تیم ایران در دور مقدماتی و گروه هفت در وین تین لائوس با ۸ گل لائوس و مغولستان و با یک گل هند را شکست داد و با ۹ امتیاز به عنوان تیم اول صعود کرد.
در دوره قبل در سال ۲۰۲۳ تیم‌های ازبکستان و عراق اول و دوم و تیم‌های ژاپن و کره جنوبی سوم مشترک شدند.

با تصمیم کنفدراسیون فوتبال آسیا از سال ۲۰۲۲ و برای تطبیق بیشتر با رقابت‌های جام جهانی جوانان، از این دوره به جای تیم‌های کمتر از ۱۹ سال، تیم‌های کمتر از ۲۰ سال در رده جوانان شرکت کردند. مسابقات در سال ۲۰۲۰ به علت شیوع بیماری کرونا لغو شد.
در فوتبال قهرمانی جوانان آسیا که هر دو سال یکبار برگزار می‌شود، تیم کره جنوبی با ۱۲ قهرمانی، ۵ نایب قهرمانی و ۴ سومی رکورد دار است و تیم میانمار (برمه سابق) با ۷ قهرمانی، یک نایب قهرمانی و ۲ سومی در رده دوم قرار دارد.
تیم ایران ۴ بار در سال‌های ۱۹۷۳، ۷۴، ۷۵ و ۷۶ به مقام قهرمانی رسیده است و در سال ۱۹۷۷ نایب قهرمان و سال‌های ۱۹۶۹، ۱۹۷۲ و ۲۰۱۶ سوم شد. تیم ایران در سال ۲۰۰۰ در رده چهارم قرار گرفت و در سال‌های ۱۹۷۰، ۷۱، ۷۸، ۲۰۱۲ و ۲۰۲۳ در دور یک چهارم نهایی و در سال‌های ۱۹۹۲، ۹۶، ۲۰۰۴، ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۰ و ۲۰۱۴ در دور گروهی حذف شد.