اسماعیل مکیزاده روز یکشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا، افزود: با استقرار ۲۳ علامت کمک ناوبری دائمی شامل ۱۲ علامت شناور (بویه) و ۱۱ علامت ثابت توسط اداره بنادر و دریانوردی استان هرمزگان ایمنی مسیرهای آمد و شد شناورها به جزایر قشم، لارک و هرمز ارتقا یافت.
وی ادامه داد: همه ساله در ایام پایانی سال و افزایش رفت و آمد شناورها به ویژه شناورهای گردشگری تعدادی علائم کمک ناوبری موقت در قسمت های مختلف بزرگ ترین جزیره ایرانی خلیج فارس به فراخور ترددهای موجود اضافه می شود.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان توضیح داد: این علائم کمک ناوبری به منظور ترددهای گردشگران و مسافران روزهای پایانی سال و فرا رسیدن نوروز باستانی توسط پرسنل متخصص و شناورهای مخصوص حوزه دریایی در مسیرهای دریایی اسکله های گردشگری کندالو و هنگام شهرستان قشم مستقر شدند.
مکی زاده اضافه کرد: بدین منظور ضمن بهسازی و تعمیرات علائم کمک ناوبری موجود، تعداد یک فروند واچ بویه زرد رنگ در ورودی اسکله کندالو و یک فروند بویه قرمز رنگ آب های ایمن در محدوده اسکله مسافری جزیره هنگام شهرستان مرزی قشم قرار گرفت.
وی هدف از استقرار این علائم کمک ناوبری را علامت گذاری مخاطرات دریایی شامل مناطق کم عمق، مغروقه ها، پیچ های خطرناک، محل های با ترافیک سنگین و دارای محدودیت سرعت و مانور انواع شناورها عنوان کرد.
معاون امور دریایی اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: در حال حاضر ۱۴۳ علائم کمک ناوبری در گستره آبهای هرمزگان و جنوب شرق کشور مستقر است که از این تعداد، ۷۳ بیکن، ۶۶ بویه و چهار مورد نیز فانوس دریایی هستند.
«به تمامی سیستمها، روشها، ابزارها و وسایلی که در محیط خارج از یک شناور بهمنظور کمک به تعیین موقعیت شناور، تعیین مسیر ایمن و اخطاردهی به شناور در مواقع بروز خطر و یا وجود مانع مورد استفاده قرار میگیرد، علائم کمک ناوبری گفته میشود».
بویه از جمله ابزارهای کمک ناوبری است که برای علامتگذاری کانالها، نقاط مبنای مهم، نزدیکی به بندرگاه، خطرها، کشتیهای غرق شده و مناطق با اهمیت ویژه به کار میرود.
این وسیله برای علامتگذاری خطوط عبور و مرور در گذرگاههای آبی باریک و پرازدحام که مشمول مقررات عبور و مرور هستند، استفاده میشود.
شهرستان قشم ۲۳ اسکله مسافری، تجاری و گردشگری دارد.
۱۲ اسکله گردشگری مجاز در مناطق شیب دراز، کندالو، هنگام، لافت، گورزین، سهیلی، طبل، دهخدا، دوربنی، ملکی، گوران و بندر بهمن شهرستان قشم فعالیت میکنند.
سفر به قشم از سه مسیر هوایی (فرودگاه بینالمللی قشم)، زمینی (سفر با خودروهای شخصی و عمومی از طریق بندر پل شهرستان بندر خمیر به بندر لافت جزیره قشم توسط شناورهای لندینگ کرافت) و دریایی (از بندر شهید حقانی بندرعباس به بندر شهید ذاکری شهر قشم) امکانپذیر است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیره های قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آب های خلیج فارس گسترده شده است.