شناسهٔ خبر: 71398673 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: جوان | لینک خبر

نشست سرنوشت‌ساز کمیته مزد برای اعلام هزینه سبد معیشت کارگران

فردا ۲۹ بهمن ماه اعضای کمیته دستمزد شورای عالی کار به طور جدی وارد مبحث محاسبه هزینه سبد معیشت کارگران خواهند شد و اعداد محاسباتی خود را پس از دو هفته ارائه خواهند کرد.

صاحب‌خبر -

جوان آنلاین: فردا دوشنبه ۲۹ بهمن ماه، نشست کمیته دستمزد شورای عالی کار برگزار می‌شود و همچنان که رئیس کمیته مزد پیشتر در گفت و گو با ایسنا اعلام کرده بود با توجه به تعطیلی جلسه هفته آینده که ۲۲ بهمن ماه بود، محاسبه هزینه سبد معیشت کارگران به ۲۹ بهمن ماه موکول شده و در این تاریخ به طور جدی به مبحث محاسبه هزینه سبد معیشت ورود خواهیم کرد و شرکای اجتماعی با عدد محاسباتی خود وارد می‌شوند.

وی میانگین هزینه سبد معیشت کارگران بر اساس تورم منتهی به آذرماه را ۲۹ میلیون و ۹۴۰ هزار تومان اعلام کرده و گفته بود: ۲۹ بهمن ماه نتیجه مطالعات و جلسات کارشناسی را اعلام خواهیم کرد.

تاکنون چهار جلسه کمیته مزد با حضور شرکای اجتماعی برگزار شده است اما در این جلسات مباحثی همچون تامین مسکن کارگران، هزینه‌های بهداشت و درمان و ایجاد قرارگاه مسکن کارگری به میان آمده و دو گروه کارگری و کارفرمایی نقطه نظرات و پیشنهادات خود را مطرح کرده بودند. 

در جلسه گذشته کمیته مزد،‌ جداول سبد هزینه معیشت وزارت بهداشت میان اعضای کمیته توزیع شد تا شرکای اجتماعی با نظرات خود را روی سبد جدید اعمال و در جلسه فردا آمار و ارقام استخراج شده را ارائه کنند. این جداول شامل آمار مسکن،شاخص CPI و سبد غذایی ایرانیان مصوب ۱۴۰۳ وزارت بهداشت است که به پیشنهاد انستیتو تغذیه تنظیم شده است.

در همین راستا،کارشناسان و فعالان کارگری و نمایندگان مجلس خواستار تعیین حداقل مزد برمبنای نرخ تورم و سبد معیشت هستند و معتقدند: میزان سبد معیشت کارگران باید با نرخ افزایش حقوق برابر باشد.

رحمت‌الله نوروزی ـ رئیس فراکسیون کارگری مجلس معتقد است که در تعیین حداقل دستمزد کارگران باید نرخ تورم را به‌ صورت واقعی محاسبه کنیم و نوسانات بازار را هم در نظر داشته باشیم.

به گفته وی تورم بالای ۵۰ درصد با این وضع ارز، دلار، طلا و سکه، اثرات بالایی روی معیشت دارد و حقوق و دستمزد حاضر کارگران جوابگوی اجاره بهای مسکن و معیشت و سایر هزینه‌های زندگی کارگر نیست لذا دولت و مجلس باید تسهیلاتی را به صورت نقدی و غیرنقدی در قالب‌ کالابرگ یا بن‌کالا برای قشر آسیب‌پذیر جامعه کارگری درنظر بگیرند.