شناسهٔ خبر: 71397526 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: افکارنیوز | لینک خبر

آیا فرودگاه بیروت تحت حاکمیت اسرائیل است؟

یک تحلیلگر مسائل راهبردی منطقه با انتقاد شدید از عملکرد دولت لبنان در تحولات اخیر بیروت نوشت که لبنان تحت تأثیر تهدیدات رژیم صهیونیستی قرار گرفته است.

صاحب‌خبر -

عبدالباری عطوان تحلیلگر مسائل منطقه‌ای در مقاله جدید خود در نشریه الکترونیکی رأی الیوم به تحولات اخیر فرودگاه بیروت اشاره و با ذکر این نکته که اقدام اخیر دولت لبنان در ممانعت از فرود هواپیماهای ایرانی، در راستای تسلیم شدن در برابر رژیم صهیونیستی است، با طعنه و تمسخر نوشت: ما نمی‌دانستیم که آویخای ادرعی سخنگوی عرب زبان کابینه رژیم صهیونیستی حاکم کنونی فرودگاه بین المللی بیروت است، چرا که وزارت اشتغال و حمل و نقل لبنان بلافاصله با هشدارهای وی در خصوص ممانعت از فرود دو هواپیمای ایرانی موافقت کرد.

عطوان خاطرنشان کرد که این اولین بار نیست که حاکمیت لبنان رفتارهای خجالت آوری از خود نشان می‌دهد. حدود ۴۲ روز پیش نیز در همین رابطه مسئولان لبنانی اقدام به تفتیش کامل و تحریک آمیز یک هواپیمای ایرانی کردند که بیشتر مسافران آنها لبنانی بودند، آن اتفاق نیز بعد از تهدیداتی مشابه از سوی رژیم صهیونیستی انجام شد.

وی اعتراض لبنانی‌ها و راهپیمایی آنها علیه این اقدام بی‌سابقه را طبیعی و واکنشی حتمی خواند و تصریح کرد که گرچه خشونت و بستن مسیرها را تأیید نمی‌کند اما این واکنش‌ها متناسب با تحریکات خفت باری بود که از سوی دولت لبنان صورت گرفت.

این کارشناس مسائل بین المللی بازداشت دعوت کنندگان به خشونت و عوامل حمله به خودروهای نیروهای یونیفل که حزب الله از آن برائت جسته را حق دولت لبنان خواند و در عین حال این سوال را خطاب به حاکمیت لبنان و فرماندهان نیروهای بین المللی مطرح کرده که وقتی رژیم صهیونیستی به یکی از مواضع نیروهای یونیفل در جنوب لبنان حمله کرده و علاوه بر به قتل رساندن سه نفر از نظامیان آنها با گلوله، ده‌ها تن دیگر را زخمی کردند، چرا هیچ واکنشی از سوی آنها صورت نگرفت؟

این گزارش می‌افزاید: سوال دیگر اینکه چرا دولت لبنان و نیروهای یونیفل در خصوص بیش از ۱۵۰۰ بار نقض قطعنامه آتش بس طی دو ماه هیچ واکنشی از خود نشان نداده‌اند، آن هم در شرایطی که شنبه هواپیماهای جنگی رژیم صهیونیستی اقدام به حمله موشکی به منطقه عیناتا در بنت جبیل کردند و منازل مردم را به آتش کشیده و چندین نفر را به شهادت رساندند.

سوال دیگر اینکه چرا نیروهای ارتش لبنان و نیروهای بین المللی هیچ واکنشی نسبت به حضور پهپادها و هواپیماهای رژیم صهیونیستی که با وجود آتش بس به صورت فشرده در حریم هوایی لبنان و پایتخت پرواز می‌کنند و دیوار صوتی را می‌شکنند، از خود نشان نمی‌دهند؟

عطوان در ادامه تصریح کرد: ما نمی‌دانیم جرم ایران در ارسال کمک برای آوارگان جنگی جنوب لبنان چیست؟ آیا دولت لبنان که از این کمک‌ها ممانعت کرده، کمکی به آوارگان برای رفع گرسنگی و تأمین نیازهای حداقلی معیشتی آنها داشته است؟ آمریکا و فرانسه و کشورهای غربی دیگر که برای ملت لبنان اشک تمساح می‌ریزند و همچنین دیگر کشورهای عربی که برای تشکیل دولت جدید لبنان اصرار زیادی داشتند، چه کاری در این زمینه انجام داده‌اند؟

به نوشته عطوان این تحریکات و تسلیم شدن دولت جدید لبنان در برابر فرانسه و آمریکا و استکبار رژیم صهیونیستی با وجود اصرار این رژیم مبنی بر باقی ماندن در ۵ نقطه استراتژیک در جنوب لبنان حتی بعد از عقب نشینی احتمالی در روز ۱۸ فوریه، قطعاً باعث اقدام مقاومت اسلامی به رهبری حزب الله برای حفظ تمامیت ارضی لبنان و پایان دادن به غرور رژیم صهیونیستی در این منطقه و آزادسازی نوار مرزی خواهد شد؛ درست همانطور که در سال ۲۰۰۰ و جنگ جولای سال ۲۰۰۶ نیز این اتفاق افتاد.