شناسهٔ خبر: 71397470 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: همشهری آنلاین | لینک خبر

پیام خلیلی، مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار از دیدار بار هبر انقلاب می‌گوید؛

وقتی رهبری مسیری برای حل مشکلات تعیین می‌کنند، ما نیز امیدوار می‌شویم

در جریان برگزاری نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» و سپس دیدار فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری، ایشان بر اهمیت نقش بخش خصوصی در توسعه اقتصاد کشور تأکید فراوانی داشتند.

صاحب‌خبر -

به گزارش همشهری آنلاین، به باور فعالان اقتصادی نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» و سپس دیدار فعالان اقتصادی با مقام معظم رهبری، نقطه عطفی در جهت تقویت حضور بخش خصوصی در آینده اقتصاد کشور محسوب می‌شود. با پیام خلیلی، مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار که در نمایشگاه «پیشگامان پیشرفت» برخی دستاوردهایشان به نمایش گذاشته شده بود، درباره تاثیر دیدار با رهبری گفت‌وگو کرده‌ایم. گروه صنعتی گداختار ایده‌هایی را برای ایجاد یک زیست‌بوم نوآوری در حوزه انرژی و تربیت نیروی انسانی متخصص دنبال کرده است.

ارزیابی دیدار با رهبری

در شرایطی که رهبر انقلاب، در نمایشگاه اخیر از پیگیری نشدن برخی موضوعات مطرح شده در دیدارهای سال گذشته ایشان با فعالان بخش خصوصی در دستگاه‌های دولتی گلایه‌مند بودند، پیام خلیلی، مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار می‌گوید: مسائل و مشکلاتی که بر سر راه بخش خصوصی وجود دارد بسیار زیاد است، البته اینگونه دیدارها می‌تواند تأثیرات مثبتی در پی داشته باشد، اما برای حصول نتیجه به پیگیری مسئولان نیاز دارد. وقتی که مقام معظم رهبری خط‌مشی و مسیری را برای حل مشکلات تعیین می‌کنند و می‌خواهند که تمرکز روی بخش خصوصی بیشتر باشد و اولویت در فعالیت‌های اقتصادی را حق بخش خصوصی می‌دانند، ما نیز امیدوار می‌شویم که مسئولان دولتی توصیه‌های ایشان را به‌طور جدی دنبال کنند و به بخش خصوصی توجه ویژه داشته باشند تا فضا برای این بخش باز شود. دولت جدید نیز رویکرد مثبتی نسبت به تحولات اقتصادی دارد و توجه خود را به بخش خصوصی بیشتر از قبل معطوف کرده است.

مقام معظم رهبری تأکید می‌کنند که فضا باید برای بخش خصوصی باز شود و کارها باید به این بخش داده شود، امیدواریم که شرایط اقتصادی حاضر، تصمیم‌گیری‌ها و سیاستگذاری‌ها باعث باز شدن فضای فعالیت بخش خصوصی شود.

کمبود نیروی متخصص در بخش خصوصی

کمبود نیروی متخصص در همه بخش‌ها هر سال بیشتر احساس می‌شود، این کمبود، بخش خصوصی را نیز در تنگنا قرار داده است. پیام خلیلی درباره تلاش‌هایی که برای رفع این مشکل انجام شده توضیح می‌دهد: ما می‌خواهیم با ایجاد رشته‌های دانشگاهی و در پی آن اشتغال افراد تحصیل‌کرده در بازار کار از مهاجرت این افراد جلوگیری کرده و حتی مهاجرت معکوس ایجاد کنیم. وقتی فرصت‌های شغلی مناسب ایجاد شود، حتی افرادی که از کشور مهاجرت کرده‌اند برای بازگشت به کشور انگیزه پیدا می‌کنند.

مقایسه با سال‌های گذشته

شرکت‌های حاضر در نمایشگاه پیشگامان پیشرفت اغلب اقدامات نوآورانه خود را به محضر رهبر انقلاب ارائه کردند. خلیلی در این‌باره توضیح می‌دهد که طرح نوآورانه «فرآ» که مخفف فردای روشن آموزش است را با همکاری دانشگاه اراک راه‌اندازی کرده‌اند: این طرح با ترکیب آموزش‌های دانشگاهی و عملی، بستری مناسب برای توسعه یک الگوی نوین در نظام آموزش عالی فراهم می‌کند که با تغییرات سریع فناوری در جهان همخوانی دارد و همچنین به نسل جوان مسئولیت‌پذیر و متعهد کشور امید می‌بخشد.

مدیرعامل گروه توسعه و نوآوری صنایع گداختار ادامه می دهد: ما توانسته‌ایم دو کد رشته مهندسی مکانیک و مهندسی علم مواد را در دفترچه سازمان سنجش قرار دهیم و از طریق کنکور و مصاحبه، طی ۲ سال گذشته ۱۰۰ دانشجو را انتخاب و جذب کنیم. چشم‌انداز، ایجاد یک زیست‌بوم نوآوری در حوزه انرژی است. ما در تلاشیم تا یک پلتفرم جامع راه‌اندازی کنیم که صدها شرکت دانش‌بنیان و فن‌آور را در این حوزه گرد هم بیاورد.