به گزارش ایکنا به نقل از خبرگزاری تونس، این نمایشگاه با هدف آشنایی با تأثیر قرآن در اندیشه فلسفی، دینی و فرهنگی اروپا از قرون وسطی آغاز شده است و تا 30 آوریل(10 اردیبهشتماه 1404) ادامه دارد.
در این نمایشگاه بیش از 80 نسخه خطی و سند کمیاب قرآنی از آثار موجود در مؤسسات تونسی و دیگر موزههای جهان در معرض دید عموم قرار گرفته است.
این نمایشگاه دیدگاه جدیدی درباره چگونگی پرداختن به قرآن در رویکردهای اروپایی در مطالعات آکادمیک یا حلقههای بحث فرهنگی و فکری را ارائه میدهد و این ارائه با فناوریهای مدرن از جمله صفحات نمایش تعاملی(مانتورهای لمسی تعاملی)، نقشههای دیجیتال و کلیپهای ویدیویی انجام شده است که به بازدیدکنندگان کمک خواهد کرد به تجربه بصری و تاریخی خود بیفزایند.
خالد کشیر، مدیر کتابخانه ملی تونس در گفتوگو با خبرگزاری تونس ـ آفریقا اظهار کرد که این نمایشگاه حامل پیامی است که از مرزهای سنتی شرق و غرب فراتر رفته و هدف آن نمایش تلاقی فرهنگی بین اسلام و اروپاست.
وی افزود: این یک پروژه تحقیقاتی است که در سال 2019 با بودجه شورای تحقیقات اروپا راهاندازی شد و گامی مهم در حمایت از پروژه فرهنگی اتحادیه اروپا به شمار میآید.
این نمایشگاه روند انتقال قرآنها و نسخ خطی اسلامی میان مغرب عربی(پنج کشور واقع در شمال و شمال غربی آفریق) و اروپا را نشان میدهد و اسناد تاریخی را به نمایش میگذارد که نشان میدهد چگونه قرآن در اروپا، در قرون وسطی و عصر جدید، محور بحثهای فکری بوده است.
نمایشگاه تونس تنها به ارائه اسناد تاریخی محدود نمیشود، بلکه به دنبال طرح پرسشهای عمیقتری درباره جایگاه قرآن در فرهنگ اروپایی و نقش آن در مناقشات فکری و فلسفی اروپا بهویژه پس از گسترش ترجمههای قرآن در عصر جدید است.
انتهای پیام