شناسهٔ خبر: 71397168 - سرویس ورزشی
نسخه قابل چاپ منبع: تابناک | لینک خبر

باشگاه‌های بدهکار به رده پایین سقوط می کنند!

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال، توضیحاتی درباره آخرین وضعیت مجوزهای حرفه‌ای باشگاه‌های ایرانی ارائه کرد.

صاحب‌خبر -

به گزارش تابناک به نقل از خبر ورزشی، مصطفی زارعی رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال ایران در گفت‌وگویی در مورد تأثیر صورت‌های مالی بر دریافت مجوز حرفه‌ای باشگاه‌های ایرانی، اظهار داشت: طبق بازخوردی که ما از کنفدراسیون فوتبال آسیا گرفتیم، مدارک مالی باشگاه‌ها در فرایند دریافت مجوز حرفه‌ای آنها تأثیرگذار است.

وی در ادامه افزود: ما در جلسات با مدیران و مسئولان مرتبط این قضیه را مطرح کردیم. حتی به شش یا هفت باشگاهی که سال گذشته مجوز دریافت کردند هم در جلسات تأکید کردیم در صورت مشکل در صورت‌های مالی امکان دریافت مجوز ندارند.

زیاندهی تا چند برابر سرمایه اولیه

رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال ایران، تصریح کرد: مهمترین بخش بحث‌های مالی، صورت‌های مالی حسابرسی شده سالانه است. این موضوع معیار مهمی برای دریافت مجوز حرفه‌ای باشگاه‌هاست. اگر باشگاه‌ها در صورت مالی خودشان دارای زیان انباشته باشند نمی‌توانند مجوز حرفه‌ای دریافت کنند. متأسفانه تعداد زیادی از باشگاه‌های ما چند برابر سرمایه اولیه خود، دارای زیان انباشته هستند.

باشگاه نباید به بازیکن، مربی و اداره مالیات بدهکار باشد

وی در ادامه افزود: علاوه بر زیان انباشته، بدهی به بازیکنان، کارکنان و نهاد‌های اجتماعی مانند اداراه مالیات و ... از جمله موارد دیگری است که می‌تواند روی عدم دریافت مجوز حرفه‌ای تأثیرگذار باشد. حتی امکان دریافت مجوز ملی هم به شدت کاهش پیدا می‌کند.

از جریمه مالی تا سقوط به رده پایین‌تر

زارعی راجع به اینکه اگر باشگاهی در سه سال متوالی نتواند مجوز دریافت کند باید به دسته پایین‌تر تنزل یابد، گفت: این موضوع به صورت هر ساله در هیئت رئیسه بررسی و مصوب می‌شود. اگر باشگاهی نتواند سه سال متوالی مجوز بگیرد به یک دسته پایین‌تر سقوط خواهد کرد. ضمن اینکه در سال اول باید با سه امتیاز منفی کارش را شروع کند و برای عدم برخورداری از هر معیاری با جریمه مالی هم روبه‌رو خواهد شد.

مقایسه جریمه مالی در امارات و ایران

وی تأکید کرد: برای نمونه در کشوری مانند امارات بابت عدم تأییدیه هر معیار، باشگاه به مبلغ یک و نیم میلیارد تومان جریمه خواهد شد، اما در ایران تقریباً برای هر معیار مبلغ ۷۵ میلیون تومان در نظر گرفته شده است. البته این احکام توسط مرجع قضایی صادر خواهد شد و کمیته مجوز حرفه‌ای صرفاً نظرات خود را به کمیته انضباطی اعلام می‌کند.

تکلیف سهمیه‌های آسیایی ایران بعد از سختگیری مالی

«با توجه به اینکه صورت‌های مالی استقلال و پرسپولیس حاکی از بدهی‌های مختلف از جمله موارد مالیاتی است، امکان عدم دریافت مجوز حرفه‌ای آنها وجود دارد؟ همچنین تکلیف سهمیه نمایندگان ایران در رقابت‌های لیگ نخبگان و لیگ قهرمانان آسیا ۲ چه می‌شود؟»، رئیس کمیته صدور مجوز حرفه‌ای فدراسیون فوتبال در پاسخ به این سؤالات تأکید کرد: این موارد تأثیرگذار است و اگر باشگاهی نتواند مجوز حرفه‌ای دریافت کند، باشگاه رده بعدی در صورت دارا بودن مجوز جایگزین خواهد شد. این موضوع تا رده هشتم جدول ادامه پیدا می‌کند و در صورت عدم دارا بودن مجوز، سهمیه می‌سوزد.

پیش‌بینی کاهش مجوز‌های باشگاه‌ها

زارعی در پاسخ به این سؤال که پیش‌بینی‌اش از تعداد باشگاه‌های دریافت مجوز حرفه‌ای چطور است، به تسنیم گفت: امسال با توجه به سختگیری مالی کنفدراسیون فوتبال آسیا پیش‌بینی ما کاهش تعداد مجوزهاست. دوباره تأکید می‌کنم این براساس پیش‌بینی ماست.