به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، فرهاد خلردی روز یکشنبه با بیان اینکه میزان بارندگی استان از یکم تا ۲۶ بهمن ۵۳ میلیمتر بود، اظهار کرد: ۳۱.۵ میلیمتر از کل بارشهای بهمن ماه مازندران مربوط به سامانه بارشی اخیر است که در نیمه دوم ماه جاری فعال شد و بارشهای خوبی را در این استان ثبت کرد.
وی افزود: این بارشها به ویژه در مناطق بالادست سدهای استان منجر به افزایش حجم آب ذخیره شده پشت سدها شد و هفت میلیون متر مکعب به ذخایر آبی استان در مخزن سدها اضافه کرد.
مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: پیش از فعال شدن سامانه بارشی اخیر در مازندران حجم آب موجود در مخزن سدهای مازندران ۲۷۳ میلیون متر مکعب معادل ۶۲ درصد مجموع ظرفیت ذخیره ۱۱ سد مازندران بود. اما پس از بارندگیها این رقم به ۲۸۰ میلیون متر مکعب معادل ۶۳.۳ درصد رسید.
خلردی با بیان اینکه مجموع ذخیره سدهای مازندران در تاریخ ۲۷ بهمن امسال نسبت به زمان مشابه سال گذشته حدود ۵۸ درصد بیشتر شده است، افزود: البته آبگیری سد گلورد به تازگی آغاز شده و در صورت جدا کردن آمار موجودی این سد، مجموع آب ذخیره شده در مخزن ۱۰ سد فعال و بهرهبرداری شده مازندران حدود ۲۶۹ میلیون متر مکعب است که معادل ۸۲ درصد پرشدگی مخزن این ۱۰ سد شامل سد شهید رجایی ساری، سد آیتالله صالحی مازندرانی(البرز)، سد میجران رامسر، سد شیاده، سد برنجستانک، سد فریمصحرا، سد صلاحالدینکلا، سد سنبلرود، سد الیمالات و سد عباسآباد است.
به گفته مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران، موجودی آب سد شهید رجایی ساری پیش از بارشها ۱۱۷.۸ میلیون متر مکعب بود که اکنون به ۱۲۰ میلیون متر مکعب رسیده و حجم آب ذخیره شده در مخزن سد آیتالله صالحی مازندرانی(البرز) نیز از ۱۲۵.۶ میلیون متر مکعب به ۱۲۸ میلیون متر مکعب افزایش یافت.
به گزارش ایرنا، ۱۰ سد فعال و در حال بهرهبرداری در این استان وجود دارد که مجموع ظرفیت ذخیره این سدها ۳۲۷.۸ میلیون مترمکعب است و با احتساب سد گلورد که آبگیری کامل آن امسال آغاز میشود، تعداد این سازهها به ۱۱ سد و مجموع حجم مخزن سدهای مازندران به ۴۴۲.۸ میلیون متر مکعب افزایش مییابد.
سد شهید رجایی ساری با ظرفیت مخزن ۱۶۲.۵ میلیون متر مکعب، سد آیتالله صالحی مازندرانی (البرز) با حجم مخزن ۱۴۱.۶ میلیون متر مکعب و سد گلورد با ظرفیت مخزن ۱۱۵ میلیون مترمکعب به ترتیب سه سد بزرگ مازندران هستند.
آب مورد نیاز حوزه کشاورزی مازندران علاوه بر منابع زیرزمینی، از ۱۱ سد بزرگ و کوچک با ظرفیت مجموع ۴۴۲ میلیون مترمکعب آب، ۱۲۰ شاخه رودخانه به طول هفت هزار کیلومتر و حدود ۸۹۰ قطعه آببندان با ظرفیت ذخیره مجموع ۴۰۵ میلیون متر مکعب تامین میشود.
نقش مازندران در تأمین محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور برجسته و پراهمیت است و به همین دلیل نیز تامین آب کشاورزی برای این استان به طور مستقیم با امنیت غذایی جامعه در ارتباط است.
این استان با داشتن ۴۶۰ هزار هکتار زمینهای زراعی و باغی سالانه ۷۲ نوع محصول کشاورزی را تولید میکند. تولید حدود یک میلیون تن برنج، ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن مرکبات و انواع محصولات باغی در مازندران سبب شده که این استان به عنوان قطب تولید محصولات باغی و کشاورزی کشور همواره مورد توجه باشد.