شناسهٔ خبر: 71396300 - سرویس علمی-فناوری
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها:

تبدیل مساله اجتماعی به موضوع سیاسی، صحیح نیست

تهران- ایرنا- رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در پی حادثه زورگیری منجر به قتل امیرمحمد خالقی؛ دانشجوی دانشگاه تهران گفت: زورگیری و جرائم همراه با خشونت، یک اتفاق اجتماعی و جزو آسیب‌های اجتماعی بوده و تبدیل کردن مساله اجتماعی به یک‌ موضوع سیاسی، کاملا غیر منطقی و نادرست است.

صاحب‌خبر -

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی رستمی روز یکشنبه در نشست خبری اختتامیه جشنواره ملی رسا (نهج البلاغه دانشجویان)  با اشاره به حادثه سرقت منجر به قتل دانشجوی دانشگاه تهران در مسیر بازگشت به خوابگاه، ضمن تسلیت به خانواده این دانشجوی جان‌باخته، گفت: کشته شدن دانشجوی عزیز که از دانشجویان خوب ‌و از نقاط محروم کشور در دانشگاه تهران تحصیل می‌کرد، تاسف‌بار بود که هم برای خانواده، هم‌کلاسی و هم‌دانشگاهی حادثه‌ای ناگوار است.

وی افزود: لوازم توسعه و ‌حرکت علمی متوازن، وجود آرامش در محیط علمی است و ایجاب می‌کند همه کسانی که در حوزه ایجاد امنیت و آرامش نقش دارند از جمله مدیران، مسئولان آموزش عالی و دانشگاه‌ها و همچنین مدیران و مسئولان حوزه امنیت عمومی به نقش و وظیفه خود به شکل صحیح توجه کنند، ضمن اینکه برای تمام جامعه باید امنیت کافی به‌ویژه مجموعه علمی ایجاد شود.

اهمیت تصمیمات سنجیده و به موقع

رستمی افزود: آنچه در روزهای اخیر شاهد بودیم، طرح بخشی از مطالبات صحیح دانشجویان بود که به درستی امنیت، آرامش و سلامت را در محیط خود مطالبه می‌کنند و مطالبه ما از مسئولان دانشگاهی و امنیتی و انتظامی نیز محسوب می‌شود.

وی در ادامه گفت: همیشه ممکن است در بستر حوادث، سوء استفاده‌هایی نیز شکل بگیرد، در دوره‌ای که دشمنان از فضای ایجاد ناامنی در داخل، با وجود برخی فشارها به دنبال سوء استفاده هستند، مردم ایران با وجود مشکلات در کشور، در راهپیمایی ۲۲ بهمن، همراهی خود را با اصل نظام اسلامی نشان دادند، اما در چنین فضایی که این حادثه رخ داد باید به فکر حل مساله اجتماعی بود؛ همه از این اتفاق متاثر هستیم اما نباید موضوع اجتماعی را به مساله سیاسی ربط داد.

رستمی با تشکر از اتخاذ تصمیمات سنجیده و به موقع وزارت علوم، دانشگاه تهران و نیروی انتظامی در این زمینه، ابراز امیدواری کرد مباحث آسیب‌های اجتماعی به صورت ویژه مورد مدیریت قرار گیرد.

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها در ادامه گفت: یکی از ذخایر ارزشمندی که در جوامع بشری باید از آن یاد کرد در اختیار داشتن بخشی از آثار حضرت علی (ع) است که ظرفیت‌های فراوان دارد.

وی افزود: همه انسان‌ها فارغ از رنگ، نژاد و دین و به ویژه مسلمانان، مفتخر به در اختیار داشتن بخشی از آثار امیرالمومنین علی (ع) هستند.

رستمی با بیان اینکه دانشگاه‌ها و مراکز علمی، از بهترین محیط‌هایی هستند که می‌توانند با توجه و تامل، مجموعه سخنان گرانقدر امیرالمومنین علی (ع) را به گفتمان عمومی جامعه تبدیل کنند، چرا که علاوه بر موضوعات علمی، در حوزه‌های اخلاقی و معرفتی نیز نمونه‌های عالی از نقش‌آفرینی دانشگاه در فرهنگ‌سازی و گفتمان‌سازی به چشم می‌خورد.

وی به اعتکاف دانشجویی که اخیرا برگزار شد، اشاره کرد و گفت: اعتکاف یک زمانی در گوشه‌ای از مساجد برگزار می‌شد اما هنگامی که دانشگاه پای کار آمد، توانست به فرهنگ عمومی کشور تبدیل شود.

 

تبدیل مساله اجتماعی به موضوع سیاسی، صحیح نیست

 

جشنواره ملی رسا پس از ۱۰ سال وقفه از سر گرفته شد

رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها به از سرگیری برگزاری جشنواره نهج‌البلاغه در فضاهای دانشگاهی کشور بعد از وقفه ۱۰ ساله اشاره و تصریح کرد: بخش‌های ادبی هنری، رسانه، پژوهش و معارف در ۲۱ گرایش برای این دوره تدارک دیده شده است.

وی افزود: این رویداد، پیشتر در سه سطح دانشگاهی، استانی و ملی برگزار شده است و اختتامیه هشتمین جشنواره ملی رسا، دوم اسفند ماه در قم برگزار می‌شود.

به گزارش ایرنا، اولین جشنواره ملی نهج‌البلاغه دانشگاهیان در سال ۷۹ برگزار شد و بعد از هفت دوره اجرا، به مدت ۱۰ سال متوقف شد و امسال، هشتمین دوره آن با رویکرد تحقق تمدن نوین اسلامی در پرتو نهج البلاغه در حال برگزاری است.