شناسهٔ خبر: 71396176 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: تین نیوز | لینک خبر

تفاوت لاستیک خودروی برقی و بنزینی/ مراقب باشید اشتباه نکنید

علیرغم شباهت کلی تایر خودروهای برقی و بنزینی، این تایرها تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. اما آیا می توان از تایر اتومبیل های بنزینی در خودروی الکتریکی استفاده کرد؟

صاحب‌خبر - تفاوت لاستیک خودروی برقی و بنزینی/ مراقب باشید اشتباه نکنید
تین نیوز |

علیرغم شباهت کلی تایر خودروهای برقی و بنزینی، این تایرها تفاوت های بسیاری با یکدیگر دارند. اما آیا می توان از تایر اتومبیل های بنزینی در خودروی الکتریکی استفاده کرد؟

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، محبوبیت فراگیر خودروهای برقی باعث ایجاد نیازهای جدیدی در صنعت خودروسازی شده است. یکی از مهم ترین ملزومات خودروهای برقی تایر آن هاست که نیازمند ارائه پیمایش بالاتر، سواری نرم تر و بی سروصداتر است. اتومبیل های برقی معمولا سنگین تر از مدل های بنزینی هستند و این مساله فشار بیشتری به لاستیک ها وارد می کند. از سوی دیگر موتور توانمندتر این خودروهای نیز معمولا گشتاور بسیار بیشتری را به طور ناگهانی تولید کرده و شتاب گیری سریع تری را به ارمغان می آورد. اما آیا این تفاوت ها باعث می شوند تایر خودروهای برقی با اتومبیل های بنزینی تفاوت داشته باشد؟

 مسلما شتاب گیری بسیار سریع تر خودروهای برقی در مقایسه با نمونه های درون سوز تجربه ای لذت بخش برای رانندگان است. با این وجود باید در نظر داشته باشید که این شتاب گیری استثنایی هزینه هایی نیز برای شما در پی خواهد داشت. یکی از مهم ترین تاثیرات این مساله، فشار بسیار بیشتری است که به تایر خودروها وارد می شود. همین مساله باعث شده که بسیاری تولیدکنندگان خودروهای برقی از جمله تسلا خط تولید لاستیک های مخصوص خود را دارند که تفاوت هایی با لاستیک ماشین های بنزینی دارد.

چه چیزی تایر خودروهای برقی را از خودروهای بنزینی متمایز می کند؟

مهم ترین تفاوت لاستیک خودروهای الکتریکی با اتومبیل های بنزینی را باید مقاومت بسیار کمتر آن ها در برابر غلتش دانست. مقاومت غلتشی در حقیقت میزان اصطکاکی است که لاستیک حین غلت خوردن روی زمین با آن روبرو می شود. خودروهای برقی عموما به مقاومت غلتشی بسیار کمتری نیاز دارند؛ زیرا در این شرایط نیروی تلف شده در اثر سایش با زمین کاهش پیدا کرده و مسافت پیمایش خودرو به طور قابل توجهی ارتقا پیدا می کند.

بر اساس گزارشی که در سال ۲۰۱۳ منتشر شد، کاهش ده درصدی میزان اصطکاک غلتشی در لاستیک خودرو باعث کاهش دو درصدی مصرف سوخت در اتومبیل های بنزینی یا هیبریدی خواهد شد. این پارامتر تاثیر بسزایی در طراحی تایر خودروهای برقی دارد؛ چنانکه به گزارش Consumer Reports، اصطکاک غلتشی حدود ۱۶ درصد از مصرف انرژی یک خودروی برقی را به خود اختصاص می دهد.

علاوه بر این، دیگر پارامتر اثرگذار در تفاوت تایر خودروهای برقی و بنزینی استفاده از مصالح و ساختارهای با قابلیت کاهش صداست. این دسته تایرها عموما با بهره گیری از ترکیبات دارای سیلیکا ساخته شده و معماری و طراحی خاصی دارند که بدون آسیب رساندن به عملکرد کلی، رانندگی ساده تری را برای اتومبیل به ارمغان می آورند.

نصب لاستیک خودروهای برقی روی یک ماشین بنزینی از لحاظ تئوری امکان پذیر است. با این وجود دلایلی وجود دارد که ممکن است شما را از انجام این کار منصرف کند.

یکی از این مسائل قیمت به مراتب بالاتر این تایرها در مقایسه با تایر خودروهای بنزینی است. برای مثال، قیمت ۲۰۰ دلاری (۱۸ میلیون تومان) علیرغم آن که برای خرید چند جفت لاستیک خودروهای بنزینی کافی ست، هزینه خرید تنها یک حلقه لاستیک خودروهای برقی استاندارد و معمولی است.

از سوی دیگر با وجود این که اصطکاک پایین تر لاستیک خودروهای برقی می تواند مصرف سوخت اتومبیل بنزینی شما را به طور قابل توجهی کاهش دهد، اما طراحی خاص و مقاومت جانبی بالاتر آن ها احتمالا سواری سفت تری را برای تان به همراه خواهد داشت و لذت رانندگی را قدری برای تان کمتر خواهد کرد.

از سوی دیگر استفاده از تایر خودروهای بنزینی روی اتومبیل برقی نیز نتیجه ای جز فاجعه به همراه نخواهد داشت. نخستین مساله در این خصوص صدای بیش از اندازه زیاد لاستیک است که احتمالا هر سفری را به کامتان تلخ خواهد کرد. از سوی دیگر، تایر خودروهای بنزینی توانایی تحمل گشتاور ناگهانی و بسیار بالای پیشرانه های برقی را نداشته و احتمالا بسیار زودتر از آن چه انتظارش را دارید، آسیب دیده و چاره ای جز تعویض برای تان باقی نخواهد گذاشت.

همچنین به دلیل استانداردهای سخت گیرانه و نه چندان غیرقابل درک کمپانی های تولیدکننده خودروهای برقی توصیه می کنیم اگر قصد تعویض لاستیک خودروی برقی خود را دارید حتما از برند فابریک خود کمپانی استفاده کنید. از سوی دیگر اگر قصد دارید از یک لاستیک با برند متفرقه در خودروی برقی تان استفاده کنید مطمئن شوید که محصول مد نظرتان استانداردهای مورد نظر کمپانی خودروساز را کسب کرده است.