شناسهٔ خبر: 71395807 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: جهان نیوز | لینک خبر

اسیری که خانواده‌اش هم او را نشناختند!

رژیم صهیونیستی در مدت ۴ ماه بازداشت اداری به قدری خلیل براقعه را شکنجه کرده بود که وقتی خانواده اش به ملاقاتش آمدند، او را نشناختند.

صاحب‌خبر -
به گزارش جهان نیوز به نقل از الجزیره، «خلیل مسلم محمد براقعه» یکی از اسرای فلسطینی است که با وجود محکومیت به ۲۰ سال حبس ابد در سرزمین‌های اشغالی در عملیات تبادل اسرای اخیر بین گروه‌های مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی، موفق به خروج از زندان‌های این رژیم شد. وی از سال ۲۰۰۲ در زندان‌های رژیم صهیونیستی بود و در این مدت با شکنجه‌ها و سلول انفرادی و اهمال پزشکی و ممنوع الملاقات شدن و تجاوزهای دیگر مواجه شده بود.

زندگینامه
خلیل براقعه در سال ۱۹۷۸ در اردوگاه عایده در بیت لحم به دنیا آمد و از همان دوران کودکی و در جریان انتفاضه سنگ در سال ۱۹۸۷ مبارزات خود علیه اشغالگران صهیونیستی را آغاز کرد. وی تحصیلات ابتدایی خود را در مدارس آن روا پشت سر گذاشت و در ادامه به آکادمی فنی قلندیا پیوست و تحصیلات خود را تا مدرک دیپلم در این آکادمی پشت سر گذاشت.

وی در سال ۲۰۲۳ از دانشگاه قدس به صورت مجازی فارغ التحصیل شد و مدرک لیسانس دریافت کرد.

فعالیت‌های ضد صهیونیستی
خلیل براقعه فعالیت‌های ضد صهیونیستی خود را از سال ۱۹۸۷ و در حالی که تنها ۹ سال داشت، با شروع انتفاضه سنگ آغاز کرد و به کمیته‌های داوطلبانه مقاومت ضد اشغالگران پیوست و در ادامه نیز عضو حماس شد.
 

رژیم صهیونیستی برای اولین بار او را در سال ۱۹۹۶ بازداشت کرد و بعد از بازجویی طولانی مدت و سنگین، او را به ۴ سال زندان محکوم کرد. براقعه نهایتاً در سال ۱۹۹۹ آزاد شد.

وی بعد از آزادی به فعالیت خود در جمعیت اسرای فلسطینی ادامه داده و به یکی از مهمترین حامیان حقوق سرای فلسطینی و خانواده‌های آنها تبدیل شد. او این کار را تا زمان بازداشت مجدد در ۲۶ جولای ۲۰۰۲ ادامه داد.

اشغالگران صهیونیستی او را به مدت ۴ ماه در بازداشت اداری قرار دادند و برای تحقیقات در زندان‌های عسقلان و المسکوبیه و بیتح تکفا محبوس کردند. او در این مدت در معرض شدیدترین شکنجه‌های جسمی و روانی قرار داشت، تا حدی که وقتی بعد از تحقیقات خانواده‌اش موفق به ملاقات با او شدند، او را نمی‌شناختند.

رژیم صهیونیستی خلیل براقعه را به علت عضویت در گردان‌های شهید عز الدین قسام شاخه نظامی جنبش حماس و مشارکت در عملیات ضد صهیونیستی «جلیو» در سال ۲۰۰۲ که محمد الغول آن را انجام داده و به هلاکت و زخمی شدن ده‌ها فلسطینی منجر شد، به ۲۰ بار حبس ابد محکوم کرد.

براقعه بیش از ۳ سال را در سلول انفرادی سپری کرده است و رژیم صهیونیستی طی عملیات تبادل‌های گذشته بویژه در جریان تبادل سال ۲۰۱۱ با آزادی وی مخالفت کرد.

خانواده براقعه بعد از حضور وی در اعتصاب الکرامه در سال ۲۰۲۱ که ۲۸ روز طول کشید، از دیدار و ملاقات با او منع شده بودند. او در نتیجه شکنجه‌های روحی و جسمی در زندان رژیم صهیونیستی دچار بیماری‌های شدیدی شده و طی سال ۲۰۱۴ اوضاع جسمانی وخیمی داشت و صهیونیست‌ها مجبور شدند بارها او را به بیمارستان زندان الرمله منتقل کنند.
 

براقعه نهایتاً در روز ۱۵ ژانویه و در جریان تبادل اسرای گروه‌های مقاومت و رژیم صهیونیستی به همراه ده‌ها اسیر دیگر از زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شد. وی می‌گوید که اسرای فلسطینی شرایط بسیار سختی را در زندان‌های رژیم صهیونیستی سپری می‌کنند و او تا زمان آزادی اطلاعی از وجود نامش در لیست تبادل نداشته است.

وی می‌افزاید که رژیم صهیونیستی از زمان آغاز عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر سال ۲۰۲۳ با ورود مؤسسات بین المللی به ویژه صلیب سرخ جهانی به زندان‌ها و نظارت بر روند فعالیت‌های آنها مخالفت کرده است.

بنا بر اعلام این اسیر فلسطینی اداره زندان‌های اسرائیل نیز از این وضعیت سو استفاده کرده و اسرای فلسطینی را مورد ضرب و شتم شدید قرار می‌داد و مانع از مداوای آنها می‌شد و حتی در زمستان اجازه استفاده از پتو به آنها نمی‌داد.