این اقدام نشاندهنده علاقه عربستان به بهرهبرداری از روابط بهبودیافتهاش با ایران، دشمن پیشین خود، و جایگاهیابی در مذاکرات احتمالی برای توافقات جدید است.
عربستان سعودی در حال حاضر بهدنبال کاهش تنشها در منطقه است و از تحریک ایران اجتناب میکند، در حالی که به طور فعال در تحولات سیاسی در لبنان، سوریه و غزه دخالت دارد. این کشور نگران است که ایران بهطور جدیتری به سمت تولید سلاح هستهای پیش برود، زیرا نیروهای منطقهای ایران که زمانی بهعنوان عامل بازدارنده در برابر تهدیدات اسرائیل عمل میکردند، اکنون تضعیف شدهاند.
عربستان سعودی امیدوار است که از روابط نزدیک خود با رئیسجمهور ترامپ برای ایجاد پل دیپلماتیک بین ایران و کاخ سفید استفاده کند و در همین راستا بهدنبال تضمین جایگاهی برای خود در مذاکرات مربوط به توافقات جدید است. در حالی که ترامپ خواهان آغاز مذاکرات برای رسیدن به توافق جدید است، پیامهای ایران در این زمینه ضدونقیض بوده است.
به گزارش شفقنا، عربستان سعودی پیشتر از توافق هستهای سال ۲۰۱۵ بین ایران و قدرتهای جهانی حمایت کرده بود، اما از نتایج مذاکرات و ناکامیهای دولت اوباما در رسیدگی به نگرانیهایش درباره فعالیتهای منطقهای ایران ناراضی بود. ریاض بعداً از خروج ترامپ از این توافق در سال ۲۰۱۸ استقبال کرد و به نظر میرسد اکنون در پی فرصتی برای کاهش تنشها و بهبود روابط با ایران است، بدون اینکه در رویارویی احتمالی میان ایران و آمریکا یا اسرائیل دخالت کند.
∎