به گزارش ایسنا، کاظم غریب آبادی در مراسم معارفه ناصر سراج دبیر جدید ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران، گفت: ایران قربانی ترور است و ۲۳ هزار انسان بیگناه توسط تروریستها ترور و شهید شدند.
وی افزود: پروندههای مختلفی اعم از گروهک تروریستی منافقین و گروهکهای تروریستی کردی و... از سوی ستاد حقوق بشر تشکیل شده است.
غریب آبادی با بیان اینکه در حوزه حقوق بشر سیاست را مبتنی بر یک سیاست فعالانه قرار دادیم نه یک سیاست انفعالی، گفت: فعالانه یعنی اینکه ما خودمان را در جایگاه متهم در حوزه حقوق بشر نمیبینیم؛ در جایگاه مدعی در حوزه حقوق بشر میبینیم و در زمینه حقوق بشر مطالبهگری انجام دادیم؛ این مهمترین سیاستی بود که دنبال کردیم و توفیقات توفیقات خوبی داشتیم.
وی با اشاره به مصوبه شورای عالی امنیت ملی، گفت: ستاد حقوق بشر تنها در حوزه بینالملل فعالیت ندارد، بلکه مباحث حقوق بشری مرتبط با داخل کشور نیز از جمله وظایف این ستاد است. ما در این مدت کمیته صیانت را با مشارکت دستگاههای مختلف تشکیل دادیم تا آسیبها و فرآیندهای حقوق بشری را شناسایی کنیم، اما معتقدم هنوز در زمینه حمایت از مسائل داخلی جای کار بسیاری داریم.
غریبآبادی ساختار ستاد حقوق بشر را یکی از نقاط قوت آن دانست و افزود: ستاد حقوق بشر از ظرفیت بینظیری برخوردار است؛ چرا که اعضای آن از هر سه قوه در بالاترین سطوح حضور دارند. رئیس قوه قضاییه ریاست ستاد را بر عهده دارد و مقاماتی همچون رئیس دیوان عالی کشور، دادستان کل کشور، رئیس سازمان بازرسی کل، رئیس سازمان زندانها، ۵ وزیر، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، فرمانده کل فراجا، رئیس سازمان صداوسیما، رئیس کمیسیون قضایی مجلس و معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده نیز عضو این ستاد هستند. این ترکیب، ظرفیت عظیمی برای پیشبرد اهداف حقوق بشری کشور فراهم کرده است.
دبیر پیشین ستاد حقوق بشر ایران با اشاره به اقدامات این ستاد در حوزه فلسطین، اظهار کرد: پس از حوادث اخیر در فلسطین، تمرکز ویژهای بر مستندسازی جنایات رژیم صهیونیستی، پیگیری حقوقی این جنایات در مجامع بینالمللی و افشای آنها داشتیم. همچنین، در زمینه تحریمها نیز اقدامات متعددی صورت گرفت تا نشان دهیم که ناقضان واقعی حقوق بشر، همانهایی هستند که با تحریمهای ظالمانه، حقوق مردم ایران را نقض کردهاند.
غریبآبادی ایران را پرچمدار مبارزه با تروریسم در سطح جهانی دانست.
وی به دعوت گزارشگر ویژه سازمان ملل به ایران و اقامت ۱۱ روزه وی در تهران اشاره کرد و آن را فرصتی برای نمایش تأثیر تحریمها بر حقوق بشر مردم ایران دانست و گفت: این گزارشگر توانست گزارشی مستند و مناسب تهیه کند که نشان میدهد چگونه تحریمها حقوق مردم ایران را نقض کردهاند. ما از هر فرصت در سازمانهای بینالمللی برای برجستهسازی این موضوع استفاده کردیم و پروندههای متعددی برای حمایت از قربانیان تحریم در قوه قضاییه تشکیل دادیم.
غریبآبادی همچنین به اقدامات صورتگرفته برای حمایت از ایرانیان خارج از کشور پرداخت و گفت: معاونت بینالملل قوه قضاییه با همکاری وزارت دادگستری و وزارت امور خارجه، اقدامات گستردهای برای تسهیل دسترسی ایرانیان خارج از کشور به خدمات حقوقی و قضایی انجام داد. بهروزرسانی سامانههای قضایی، از جمله سامانه ثنا، با کمک مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه از جمله این اقدامات بود. در زمینه حمایت از ایرانیان بازداشتشده در خارج، نقش معاونت بینالملل بسیار برجسته بود و نمونههای موفقی چون آزادی آقای اسدالله اسدی، حمید نوری و دانشجوی بازداشتشده در آذربایجان گواه این تلاشها است.
وی تعاملات بینالمللی قوه قضاییه را یکی از دستاوردهای شاخص این دوره دانست و افزود: در ۴۰ ماه گذشته، تعاملات بینالمللی قوه قضاییه ۴ تا ۵ برابر بیش از ۴ دهه گذشته بوده است. تعداد هیئتهای اعزامی و پذیراییشده، یادداشتهای تفاهم امضاشده و برنامههای مشترک اجراشده در این مدت، بیسابقه بوده است.
غریبآبادی با قدردانی از تیم معاونت بینالملل و ستاد حقوق بشر گفت: مجموعه ما با کمتر از ۸۰ نفر نیرو، از جمله ۳۰ نیروی محتوایی متخصص و کارآمد، این دستاوردها را رقم زد. من از جناب آقای سراج برای پذیرش این مسئولیت مهم سپاسگزارم و برایایشان آرزوی موفقیت دارم.
وی گفت: هم وطن خود در ایتالیا را که گرفتار شده بود با کمک معاونت بینالملل قوه قضایی و بقیه دستگاهها آزاد کردیم، همچنین دانشجویی داشتیم در آذربایجان که با استفاده از ظرفیتهای خودمان آزادش کردیم؛ از این موارد بسیار زیاد داشتیم و هموطنان بیگناه خود که در کشورهای دیگر زندانی بودند را آزاد کردیم.
وی در پایان گفت: حامی هموطنان خودمان شدیم بدون اینکه کاری داشته باشیم که آیین و دین و مذهب و جنسیت و فکر سیاسی آنها چیست.
انتهای پیام