به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از معاریو، موشه پوزیلوف، مقام سابق شاباک و نیز پژوهشگر موسسه امنیت ملی و راهبردی مسگاو در مصاحبه با معاریو، ریاست جمهوری دونالد ترامپ را فرصتی ویژه برای اهداف توسعهطلبانه اسرائیل عنوان کرد و گفت: روی کارآمدن ترامپ موقعیت اسرائیل را در مذاکره با حماس تقویت کرده است.
مقام سابق سازمان شاباک در این مصاحبه اظهار کرد: انتخاب دونالد ترامپ به عنوان ریاست جمهوری آمریکا، موجب تغییر نظم بین المللی و در جهت منافع اسرائیل است.
به گفته وی، حمایت ترامپ از اسرائیل، ثباتی استراتژیک و آرامش بیشتری برای اسرائیل به ارمغان آورده است. وی همچنین تصریح کرد: هشدار و ضربالاجل ترامپ به حماس مبنی بر آزادی تمام گروگانها، فرصت بزرگی را در اختیار اسرائیل قرار داده تا نسبت به این ضربالاجل، تصمیم مهمی بگیرد.
به گفته پوزیلوف، ترامپ به عنوان شریک مهم اسرائیل، سبب تغییر رویکرد نتانیاهو و تقویت اعتماد به نفس او در مدیریت بحران اسرائیل شده است. در حالی که وی در دوره ریاست جمهوری جو بایدن استقلال عمل بیشتری نداشت و تحت فشار دولت باید بود.
پوزیلوف ضمن اشاره به وضعیت کنونی امنیتی غزه، نسبت به چالشهای پیش رو هشدار داد و گفت: در حال حاضر ارتش اسرائیل منطقه را ترک و علاوه بر بازکردن دوباره محور نتصاریم، محور فیلادلفیا را نیز با حسننیت به مصریها واگذار کرده است که این مسئله میتواند تهدیدی جدی برای اسرائیل باشد. با این حال، حضور ترامپ عامل بازدارنده مهمی برای اسرائیل خواهد بود و از بازگشت اسرائیل به وضعیت قبلی جلوگیری میکند.
وی افزود: ترامپ به اسرائیل توانایی بازگشت به جنگ و نیز انجام اقدامات لازم را خواهد داد که تا به امروز انجام نشده است. مسئلهای که واکنش شدید حماس و جامع بینالمللی را در پی خواهد داشت. اما اکنون باید دید که دولت اسرائیل چگونه از تغییر توازن قوا استفاده خواهد کرد و آیا ترامپ واقعاً آزادی عمل نظامی به اسرائیل خواهد داد یا خیر!؟
به گزارش ایرنا، ترامپ که دوره دوم ریاست جمهوری خود را با به نتیجه رساندن توافق آتشبس در غزه آغاز کرد، با حمایت همه جانبه، سیاسی، نظامی و مالی خود از اسرائیل این توهم را برای نتانیاهو و برخی مقامات نزدیک به وی ایجاد کرده است که با شروع مجدد جنگ تحت حمایت ترامپ، این بار امتیاز بیشتری از حماس بگیرند و موقعیت اسرائیل را به قبل از ۷ اکتبر (۱۵ مهر ۱۴۰۲) بازگردانند. در حالی که تشدید اختلاف میان ساختار سیاسی و ساختار نظامی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی بیانگر این مسئله است که نهاد نظامی و اطلاعاتی اسرائیل با درک شکست ترمیمناپذیر ارتش اسرائیل، تمایلی به آغاز مجدد جنگ ندارند اما تحت فشار ساختار سیاسی مجبور به سکوت شدهاند. پیشبینی میشود، این نهادها در صورت جدیتر شدن تصمیم دولت اسرائیل برای از سرگیری جنگ سکوت خود را خواهند شکست.