شناسهٔ خبر: 71393034 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

صنایع مازندران تشنه انرژی خورشیدی

ساری - ایرنا - کارشناسان تاکید دارند با توجه به این که صنعتگران برای بهره مندی از انرژی خورشیدی نیازی به زمین و سوله جدید ندارند و از طرف دیگر فعالیت آنها به شدت به برق وابستگی دارد با استفاده از سقف سوله واحد تولیدی و صنعتی می توان پنل های خورشیدی را نصب و از این انرژی پاک برای رونق تولید و اشتغال پایدار بهره مند شد.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، در شرایط فعلی مصرف برق کشور به سه حوزه کلی کشاورزی، ساختمان و صنعت تقسیم می‌شود. هر چه با ورود حمل و نقل برقی می بایست در ادامه به دسته چهارم یعنی حمل و نقل برقی اشاره کرد.

مصرف برق مازندران در حدود ۹۰۰ مگاوات است که از این مقدار صنعت سهم ۲۰ درصدی از این مصرف دارد ناترازی در انرژی برق گستره وسیعی پیدا کرد و صنعت یکی از حوزه‌هایی است که از این وضعیت بیشترین آسیب را می‌ بیند.

با توجه به برنامه قطع برق در شهرک‌های صنعتی به صورت روزهای مشخص هفته و به صورت ساعتی، بنابرین واحد صنعتی مربوطه به طور معمول یک روز کاری را به واسطه عدم وجود برق از دست خواهد داد در صورتی که انرژی خورشیدی یک راه حل برای برون رفت از این چالش محسوب می شود. صنعتگران مازندران به چند دلیل بهترین ظرفیت برای سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی خورشیدی هستند.

نخست آنکه کار و درآمد آنها به شدت به برق وابستگی دارد و برای تداوم کار و تولید نیاز دارند که از این صنعت نو پا یعنی بهره مندی از انرژی خورشیدی حمایت کنند. چون اگر حمایت این صنف از تلاشگران عرصه تولید از صنعت خورشیدی نباشد بیشترین آسیب را خود صنعتگران خواهند دید.

کارشناسان بر این باورند حوزه صنعت در مازندران نیمی از مسیر تامین برق خورشیدی را طی کردند چون نیاز به زمین و سوله جدید برای نیروگاه خورشیدی ندارند و می‌توانند از سقف سوله خود برای نصب صفحات خورشیدی استفاده کنند.

موضوع مهم تر هم آن است که این بخش به خط فشار متوسط نزدیک هستند و نیاز به خط و پست برق جدید ندارند و از سوی دیگر به دلیل نزدیک بودن محل تولید برق و مصرف آن، تلفات شبکه به کمترین مقدار خود می‌رسد.

کارشناسان معتقدند مازندران با وجود برخورداری از ظرفیت های کم نظیر در بخش ها تولید اما با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است و با وجود آنکه این استان در تعداد واحدهای صنعتی در رتبه هشتم کشور قرار دارد اما در میزان حجم سرمایه گذاری در بخش صنعت و تولید در رتبه هجدهم کشور قرار دارد و دولت در کنار احیای واحد راکد برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنعت استان هم باید برنامه داشته باشد.

صنایع مازندران تشنه انرژی خورشیدی

صاحبنظران تاکید دارند صنعت ۱۵ درصد ارزش افزوده مازندران را در اختیار دارد که با تحقق برنامه‌های دولت و شکوفایی اقتصادی این رقم می‌تواند در سال های آینده به ۳۰ درصد هم افزایش یابد و بانگاهی به وضعیت صنایع استان در می‌یابیم که از مجموع واحدهای صنعتی فعال ۹۴ درصد واحدهای صنعتی مازندران کوچک هستند و در بخش های صنایع غذایی، صنایع شیمایی، صنایع فلزی و ماشین سازی، صنایع کانی غیر فلزی و سایر صنایع مشغول به فعالیت هستند.

مازندران با ۲۲ شهرستان، ۳۹ شهرک و ناحیه صنعتی و ۲ هزار و ۳۰۰ واحد تولیدی دارد که حدود ۸۰ هزار نفر به صورت مستقیم در واحدهای تولیدی و صنعتی استان اشتغال دارند.

از مجموع ۲ هزار و ۳۰۰ واحد صنعتی استان، ۴۶۱ واحد در بخش ماشین‌آلات و فلزات اساسی، ۱۳۹ واحد در بخش برق و الکترونیک، ۱۱۵ واحد در بخش نساجی، ۴۰۸ واحد در بخش محصولات شیمیایی، ۲۱۶ واحد در بخش سلامت است.

صاحبان صنایع دستی بر آتش دارند

دکتری مهندسی مکانیک گرایش تبدیل انرژی در گفت گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: صاحبان صنایع در مازندران افراد فنی و آشنا به صنعت بوده، بنابرین در اجرا و پیاده‌سازی نیروگاه خورشیدی دچار سوالات و چالش فنی کمتری خواهند شد.

مهدی هدایت گفت: از سویی دیگر صنعتگران به دنبال انحراف تسهیلات و وام‌هایی که در این زمینه وجود دارد نیستند و با توجه به قول‌های دولت می‌توانند با نصب نیروگاه‌های خورشیدی مانع از قطع برق واحد تولیدی و خدماتی خود شوند.

وی با بیان این مطلب که این واحدهای مصرف کننده برق به طور معمول روزکار بوده و در زمان تابش خورشید و در روز برقی را مصرف می‌کنند که سامانه خورشیدی در آن زمان بیشترین تولید را دارد، اظهار کرد: این مساله به مدیریت بیشینه مصرف بار الکتریکی کمک خواهد کرد.

هدایت پور افزود: اداره توزیع برق با ایجاد ساز و کاری اجازه دهد تا اینورترهای هیبریدی متصل به شبکه و فروش برق به شبکه از این طریق مجاز شناخته شود چون با توجه به نصب نشدن کنتور هوشمند در تمامی واحدهای صنعتی و قطع برق واحد تولیدی دارای برق خورشیدی به واسطه قطع فیدر اصلی، بنابرین بهتر است تا زمان کامل نشدن کنتورهای هوشمند اجازه نصب اینورترهای هیبریدی به واحدهای تولیدی با برق خورشیدی داده شود.

صنایع مازندران تشنه انرژی خورشیدی

هدایت پور با اشاره به این مطلب که اگر چه مازندران متوسط تابش سالانه کمتری نسبت به متوسط تابش کشور دارد، اما در فصل گرم سال دارای تابش بسیار خوبی است، بیان کرد: با توجه به ناترازی انرژی الکتریکی در کشور در تابستان، استان مازندران گزینه مناسب برای تامین بخشی از این ناترازی در فصل گرم سال است.

وی گفت: از سوی دیگر مازندران یک استان سرسبز و دارای هوای پاک‌تری نسبت به سایر استان‌ها محسوب می شود و برای حفظ این آب و هوا نیاز به توجه بیشتر به استفاده از انرژی تجدیدپذیر به خصوص انرژی خورشیدی است.

متخصص تولید انرژی خورشیدی با اشاره به این مطلب که هر چند تابش خورشید در استان‌های مرکزی و جنوبی کشور بیشتر است اما سرمایه‌گذار رغبتی به ساخت نیروگاه خورشیدی در این استانها نمی‌ کند، افزود: ضرورت دارد دولت قیمت تضمینی برق خورشیدی در استان‌های شمالی را نسبت به استان‌های جنوبی افزایش دهد تا انگیزه بیشتری برای ساخت نیروگاه خورشیدی در این استان بوجود آید.

این کارشناس تصریح کرد: در همین راستا انجمن سازندگان و تامین کنندگان کالا و خدمات انرژی‌های تجدیدپذیر(انجمن ساتکا) در نظر دارد همایش اینداست سولار مازندران را با حضور صنایع و ارگان‌های استان مازندران، گلستان و گیلان اسفندماه جاری در بابلسر برگزار کند که فرصت خوبی برای صنایع جهت آشنایی با ضوابط قانونی، موارد فنی و اقتصادی، راهکارها و مشوق‌ها در حوزه انرژی تجدیدپذیر در بخش صنعت است.

دکتری مهندسی مکانیک گرایش انرژی با بیان این که برخورداری از ظرفیت های کم نظیر در بخش ها تولید اما با مشکلات اقتصادی زیادی مواجه است و با وجود آنکه این استان در تعداد واحدهای صنعتی در رتبه هشتم کشور قرار دارد اما در میزان حجم سرمایه گذاری در بخش صنعت و تولید در رتبه هجدهم کشور قرار دارد، ادامه داد: دولت در کنار احیای واحد راکد برای افزایش سرمایه گذاری در حوزه صنعت استان هم باید برنامه داشته باشد.

صنایع مازندران تشنه انرژی خورشیدی

به گزارش ایرنا، تولید برق از انرژی خورشیدی در مازندران مدتی است که بیشتر مورد توجه و تاکید قرار گرفته و گام‌هایی نیز در این زمینه برداشته شده است. یکی از تازه‌ترین اقدامات نیز امضای تفاهمنامه بین شرکت توزیع برق و شرکت شهرک‌های صنعتی مازندران برای توسعه زیرساخت‌های لازم به منظور ایجاد شهرک و نیروگاه انرژی خورشیدی است.

دی ماه سال جاری اولین پنل خورشیدی ترکیبی با سرمایه گذاری بخش خصوصی در یک داروخانه در بخش گتاب بابل راه اندازی شد که این اقدام در نوع خود در این خطه از شمال قابل توجه بود. شهریور امسال نیز بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی شمال کشور با ظرفیت ۱۶۰ کیلووات در شرکت آب منطقه‌ای مازندران به بهره‌برداری رسید. آبان امسال نیز سومین نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس غرب مازندران در کجور نوشهر آغاز به کار کرد.

وزارت نیرو در دی ماه سال گذشته اعلام کرد که همه دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده پنج قانون خدمات کشوری ملزم هستند از ابتدای سال ۱۴۰۳ حدود پنج درصد از برق مصرفی خود را از طریق انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک تامین کنند و در مدت چهار سال این عدد را باید به ۲۰ درصد برسانند.