به گزارش ایرنا از دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر مهدی منتظر روز یکشنبه در این خصوص افزود: این آزمایشگاه، نخستین آزمایشگاه مولکولی گروه آسیبشناسی در این دانشگاه است و پس از سالها پیگیری با همکاری دانشگاه و خیرین به مرحله اجرا رسیده است.
وی با بیان این که این آزمایشگاه به تشخیص سریعتر و دقیقتر بیماریها کمک میکند و در آینده میتواند در زمینههای ژنتیک سلولی(سیتوژنتیک) نیز توسعه یابد ادامه داد: این آزمایشگاه به فناوریهای پیشرفتهای مانند توالییابی و آنالیز فراگمان مجهز است و میتواند نمونهها را برای بررسیهای تخصصی ارسال کند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که آسیبشناسی مولکولی نقش مهمی در تعیین پیشآگهی، هدایت درمان و ارتقای دقت تشخیصی دارد گفت: با توسعه فناوریهای تشخیصی و درمانی، این خدمات درمانی نقش کلیدی در پیشرفت علم پزشکی و ارتقای کیفیت درمانی ایفا میکند.
منتظر افزود: بخش مولکولی در مراحل اولیه برای تعیین مسیرهای جایگزین درمان و در صورت تشدید بیماری، میتواند با تغییر ایجاد شده، مسیر درمانی را پیشنهاد دهد.
وی ادامه داد: آزمایشگاه آسیبشناسی مولکولی بیمارستان امام رضا(ع) به تجهیزات پیشرفتهای مانند ترمو سایکلر، ترم و هیبر و دستگاههای تست فیش و فرگمنت آنالیز مجهز است که امکان انجام آزمایشهای مولکولی تخصصی را فراهم میکند. این آزمایشگاه نیازهای پزشکان را در تشخیص بیماریها و انتخاب درمان مناسب بهویژه در موارد اورژانسی پزشکی برطرف میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: علاوه بر خدمات درمانی، این مرکز نقش مهمی در آموزش رزیدنتها و توسعه رشته آسیبشناسی مولکولی(پاتولوژی مولکولی) ایفا میکند و با دانشگاهها و مراکز علمی برای اجرای پروژههای تحقیقاتی همکاری دارد.
منتظر افزود: این آزمایشگاه با تأمین نیازهای مالی و اثبات اهمیت آن، موفق به تثبیت و جایگاهیابی در سیستم درمانی شده است. این مرکز علاوه بر خدمات درمانی، نقش مهمی در ارتقای سطح و مهارت کادر درمانی ایفا میکند و آموزشهای متعددی را در کارگاههای خود ارائه میدهد.
بیمارستان امام رضا به عنوان بزرگترین مرکز درمانی کشور دارای یک هزار و ۸۳۰ تخت بیمارستانی برای خدمات رسانی به زائران و مجاوران است و ۳۰۰ استاد دانشگاه و هزار دانشجوی بالینی روزانه در مجتمع آموزشی امام رضا(ع) مشهد مشغول خدمات رسانی به بیماران هستند.