شناسهٔ خبر: 71392478 - سرویس اجتماعی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

جزای نقدی مداخله در حرفه پزشکی ۵۰۰ میلیون تومان شد

بازپرس دادسرای ویژه جرایم پزشکی گفت: به تازگی جزای نقدی مداخله در حرفه پزشکی به ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد افزایش‌یافته است. درحالی‌که پیش از آن تا ۵ میلیون تومان جزای نقدی داشت.

صاحب‌خبر -

به گزارش قدس آنلاین، مهدی صانعی، بازپرس دادسرای ویژه جرایم پزشکی در مورد سونامی عمل‌های جراحی در کشور بیان داشت: تبلیغات غیرمجاز، قاچاق دارو و قصور پزشکی از جمله جرایم پزشکی محسوب می‌شود. امروز بیشترین جرمی که به مردم آسیب وارد می‌کند، مداخله در حرفه پزشکی است. متأسفانه در حوزه عمل‌های زیبایی به دلیل استقبال مردم، اشخاص مداخله‌گر در امر پزشکی، گلوگاه اصلی که حوزه تبلیغات در فضای مجازی است را گرفته‌اند و از این طریق تمام بیماران را جذب می‌کنند؛ بنابراین جرم تبلیغ غیرمجاز یکی از جرایم است.

وی افزود: بیماران را پس از جذب به سمت مؤسسات غیرمجاز می‌برند که جرم دیگری به‌عنوان مؤسسه غیرمجاز شکل می‌گیرد و پس از آن به دلیل پایین آوردن هزینه دارو، جرم قاچاق دارو نیز ایجاد می‌شود؛ بنابراین از ابتدا تمام جرایم پزشکی در شخص مداخله‌گر پیدا می‌شود.

بازپرس دادسرای ویژه جرایم پزشکی مداخله‌گران را به ۲ دسته تقسیم کرد و ادامه داد: برخی از مداخله‌گران بیمار را جذب و خودش اقدام به عمل می‌کند. برخی نیز دستیاران پزشکی ناواردی هستند که صرفاً با دیدن، تجربیاتی به دست آورده و دست به عمل می‌زنند. درآمد این عمل‌ها به‌قدری بالاست که مداخله‌گران، پزشکانی که دیگر فعالیت ندارند را استخدام می‌کنند تا از مهرشان در پرونده بیماران استفاده کرده که درآمد بیشتری برای مداخله‌گران خواهد داشت.

صانعی اذعان کرد: یکی از علل اصلی این روند، درآمدزا بودن مداخله در امر پزشکی است، مداخله‌گران هزینه کمتری از بیمار دریافت می‌کنند و همین منجر به اقبال بیمار به این فرد می‌شود که به دلیل مراجعات بالا درآمد بیشتری را برای مداخله‌گر به ارمغان خواهد آورد که پزشکان متخصص چنین درآمدی را ندارند؛ بنابراین باید نظارتی تعیین شود تا جلوی فعالیت این مداخله‌گران گرفته شود.

صانعی اظهار داشت: به تازگی جزای نقدی مداخله در حرفه پزشکی به ۵۰۰ میلیون تا یک میلیارد افزایش‌یافته است. درحالی‌که پیش از آن تا ۵ میلیون تومان جزای نقدی داشت و اصلاً بازدارندگی نداشت؛ بنابراین باید برای مجازات بازدارندگی در نظر گرفته شود.

وی تصریح کرد: بیمار برای انتخاب پزشک نباید به فضای مجازی اعتماد کند و ابتدا باید با تحقیق از افراد مطلع، پزشک را انتخاب کنند. همچنین اسم پزشک در وب‌گاه نظام‌پزشکی جستجو کرده و از صحت مطابقت عکس با خود شخص مطمئن شوند. برخی افراد تشابه اسمی با یک پزشک دارند و یا از اسم پزشک استفاده می‌کنند که می‌توانند از وب‌گاه نظام‌پزشکی نسبت به صحت آن اطمینان حاصل کنند.

بازپرس دادسرای ویژه جرایم پزشکی در مصاحبه با رادیو گفتگو با تأکید بر اینکه بسیاری از اقدامات در آرایشگاه‌ها مجاز نیستند خاطر نشان کرد: آرایشگاه‌ها مجاز به انجام هر کاری نیستند و در غیر این صورت باید پلمپ شوند. نمونه‌های فراوانی ازاین‌گونه بیماران وجود دارد که صدمات جبران‌ناپذیری را ایجاد کرده است.