شناسهٔ خبر: 71392287 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: ایلنا | لینک خبر

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با ایلنا:

اگر محل تهدید را خوب نشناسیم، نمی‌توانیم به‌درستی دفاع کنیم/ در حال حاضر شناخت خوبی از محیط داریم

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با ایلنا: رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح گفت: از هر جایی که ما تهدید می‌شویم، اگر خوب نشناسیم، نمی‌توانیم به‌درستی دفاع کنیم و نمی‌توانیم پدافند انجام دهیم. بنابراین، رکن اساسی، شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دشمن و بازیگری درست در این عرصه است.

صاحب‌خبر -

امیر مجید فخری رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، در خصوص فعالیت‌های سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح و دستاوردهای این سازمان در زمینه‌های امنیتی و دفاعی گفت:  تمامی تصمیم‌گیری‌هایی که در کشور انجام می‌شود، به نوعی به اطلاعات جغرافیایی وابستگی دارد. این اطلاعات جغرافیایی همان‌طور که در همه دنیا سرمایه‌گذاری‌های چند ده میلیاری برای ایجاد سامانه‌های داده‌برداری در فضا ایجاد شده است، اعم از ماهواره‌های موقعیت‌یابی و ماهواره‌های سنجش از دور، اهمیت ویژه‌ای دارد؛ زیرا این داده‌ها در تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری به سطوح مختلف سیاست‌گذاری کمک می‌کند. این داده‌ها، رکن اساسی تصمیم‌گیری هستند.

وی ادامه داد: سازمان جغرافیایی با یک سابقه ۱۰۳ ساله، تلاش کرده که داده‌های مختلفی که در کشور وجود دارد و از منابع آزاد می‌شود به دست آورد و داده‌های مورد نیاز دستگاه‌های مختلف را فراهم کند. ما یک پایگاه داده‌ای را به عنوان زیرساخت اطلاعات جغرافیایی برای کشور به عنوان زیر ساخت اطلاعات جغرافیایی کشور فراهم کرده‌ایم که در این زیرساخت تمام داده‌هایی که خودمان و دستگاه‌های دیگر داشته‌ایم، گردآوری شده است تا بتوانیم بستر لازم برای تصمیم‌گیری را فراهم کنیم.

رئیس سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح تصریح کرد: یک گوشه‌ای از این زیرساخت‌های اطلاعات جغرافیایی، سامانه مخاطرات طبیعی است که با سازمان مدیریت بحران در حال پیش‌برد است. وظیفه این سامانه این است که وقتی مخاطره‌ای در کشور به وجود می‌آید، برای ۸ مخاطره اصلی که کشور در اولویت دارد، بتواند به سازمان مدیریت بحران، وزارت کشور و تصمیم‌گیرندگانی کمک کند که قرار است در وضعیت‌های بحرانی تصمیم‌گیری کنند. این سامانه‌ها و زیرساخت اطلاعاتی برای کشاورزی و مکان‌گزینی صنایع و بسیاری از پروژه‌های عمرانی کشور کمک می‌کنند.

امیر فخری در رابطه با اهمیت تجهیزات و تکنولوژی‌های جغرافیایی در منطقه‌ای مانند خاورمیانه به ویژه با وجود تهدیداتی که در مرزهای شرقی و غربی احساس می‌شود و کمکی که به تامین امنیت مرز‌های کشور می‌کند، عنوان کرد: مهم‌ترین کمک، شناخت محیط و داشتن اطلاعات است. از هر جایی که ما تهدید می‌شویم، اگر خوب نشناسیم، نمی‌توانیم به‌درستی دفاع کنیم و نمی‌توانیم پدافند انجام دهیم. بنابراین، رکن اساسی، شناخت ظرفیت‌ها و توانمندی‌های دشمن و بازیگری درست در این عرصه است.

وی گفت: پس اطلاعات جغرافیایی رکن اساسی شناخت در حوزه‌های مختلف بین‌المللی از جمله ژئوپلیتیک است. شما در ژئوپلیتیک باید بشناسید که کشورهای دیگر کجا هستند و چه ظرفیت‌هایی دارند و امکانات آن‌ها را بدانید تا بتوانید در برابر آن‌ها مقابله یا دفاع کنید. من فکر می‌کنم اکنون شناخت خوبی از محیط داریم.

انتهای پیام/