به گزارش ایسنا، کوروش پرویزیان امروز (یکشنبه) در همایش ملی صنعت لیزینگ و تامین مالی گفت: صنعت لیزینگ در ایران به شکل امروزی خود نزدیک به نیم قرن سابقه دارد و نخستین لیزینگ در ایران در سال ۱۳۵۴ با مشارکت بانکهای ایرانی و خارجی شکل گرفت و در دهه ۸۰ این صنعت شاهد رشد چشمگیری بود اما در سالهای اخیر این صنعت دچار چالش و رخوت شده است که ناشی از عدم اطلاع از این صنعت در سطوح مختلف تصمیمگیری و عدم شناخت کافی از این حوزه برای تامین سرمایه است.
وی افزود: شاخص نفوذ صنعت لیزینگ در ایران، پایینتر از سطح میانگین جهانی یعنی ۲۰ دردصد است. این صنعت میتواند مکمل صنعت و نظام بانکی باشد اما متاسفانه به خاطر برداشتهای اشتباه تصوری به عنوان یک صنعت رقیب با نظام بانکی شمل گرفته که نیازمند تغییر رویکرد در این نگرش هستیم و رویکرد جدید بانک مرکزی براساس قانون جدید بانک مرکزی به عنوان نهاد ناظر صدور مجوزهای صنعت لیزینگ بر توسعه و تقویت صنعت لیزینگ است.
رئیس پژوهشکده پولی و بانکی ادامه داد: رفع محدودیت و به کارگیری انواع قراردادهای متعارف در صنعت لیزینگ زمینه توسعه این صنعت را فراهم میکند. همزمان بومی سازی قراردادهای متعارف این صنعت میتواند رشد این صنعت را در جامعه ایران نهادینه کند.
پرویزیان اظهار کرد: این صنعت به عنوان ابزاری موثر در بهینه سازی چرخه تولید و تقویت ابزارهای تامین مالی میتواند نقش مهمی ایفا کند؛ بنابراین چشم انداز صنعت لیزینگ به عنوان محور اصلی این همایش مورد توجع قرار گرفته است.
انتهای پیام