پیروزمند از کارکنان واگن پارس اراک با ۳۷ سال سن به عنوان اولین اهداکننده سلول بنیادی در استان مرکزی موفق شد تا جوانه امید و طعم زندگی را برای بیمار سرطانی فراهم کند به همین منظور خبرنگار ایرنا مرکز اراک، به گفت و گو با این نیکوکار پرداخته است.
س: چگونه با اهدای سلول بنیادی آشنا شدید؟
ج: سال۱۴۰۱ برای اهدای خون به پایگاه انتقال خون اراک مراجعه کردم که در این پایگاه، خانم کارشناس درباره چگونگی اهدای سلول بنیادی توضیحاتی داد، بنابراین تصمیم گرفتم برای رضای خداوند و به عنوان کار خیر، اولین داوطلب اهدای سلول بنیادی برای کمک به درمان بیماران باشم.
س: روند انجام اهدای سلول بنیادی را چگونه انجام دادید؟
ج: هر انسانی فقط در طول زندگی یکبار میتواند اهدا کننده سلول بنیادی باشد بنابراین در اولین اهدای خون، نمونهای هم برای سلول بنیادی اهدا کردم و نمونهها به آزمایشگاه بانک خون تهران ارسال شد و بعد از چند روز با من تماس گرفتند که سلول بنیادی خون شما به یک بیمار سرطانی قابل پیوند است و سازگاری آن در نتایج آزمایشگاه، تایید شده است.
برای اهدای سلول بنیادی به بیمارستان شریعتی در تهران رفتم و پس از بستری، دارو دریافت کردم که موجب شد خون محیطی در بدنم افزایش یابد و سپس به وسیله دستگاهی، مانند اهدای خون که به دستم متصل شد بعد از چند ساعت سلولهای پالایشی را از خونم برداشت کردند.
س: آیا میدانید سلول بنیادی شما به چه کسی اهدا شده است؟
ج: طبق قوانین بینالملی اهدا، هویت اهداکننده و گیرنده برای طرفین نامشخص است بنابراین نمیدانم سلول بنیادی من وجود چه بیماری را نجات داده است اما همین حس زیبا به ادامه زندگیام، رنگ زیباتری داده است.
س: از اینکه به عنوان نخستین نفر در بین جمعیت یک میلیون و ۴۸۰ نفری استان مرکزی، اولین اهداکننده سلول بنیادی هستنید چه حسی دارید؟
ج: از اینکه خداوند، فرصت کمک به درمان بیماری را در تک تک سلولهای من قرار داده، خوشحال هستم و از مردم میخواهم علاوه بر اهدای خون، برای کمک به بیماران در اهدای سلولهای بنیادی هم، پیش قدم باشند.
س: هزینه انجام آزمایش و رفت و آمد به تهران و اسکان و اقامت در تهران را چه کسی متقبل شد؟
ج: تمام هزینهها حتی هزینه رفت و آمد رایگان بود و توسط بانک خون پرداخت شد و محل اسکان هم در هتل قلب تهران پیشبینی شده بود، بنابراین برای اهدای سلول بنیادی کمترین مشکلی وجود نداشت.
بیشتر بخوانید:
نجات جان کودک سه ساله با اهدای سلولهای بنیادی خونساز
اهدای سلولهای بنیادی خونساز راهی برای نجات بیماران
به گزارش ایرنا،سلولهای بنیادی خونساز برای درمان افرادی که دچار بدخیمیهای خونی یا بیماریهایی چون تالاسمی و سرطانهای خونی هستند، استفاده میشود تا بیماری که سلول خونی بدنش دچار مشکل شده، سلامت خود را بازیابد.
سلول بنیادی، مادر همه سلولها است و توانایی تبدیل به تمام سلولهای بدن را دارد. این سلولها توانایی خود نوسازی و تمایز به انواع سلولها از جمله سلولهای خونی، قلبی، عصبی و غضروفی را دارند، همچنین در بازسازی و ترمیم بافتهای مختلف بدن به دنبال آسیب و جراحت موثر بوده و میتواند به درون بافتهای آسیب دیدهای که بخش عمده سلولهای آنها از بین رفته است، پیوند زده شود و جایگزین سلولهای آسیب دیده شده و به ترمیم و رفع نقص در آن بافت بپردازند.
حدود ۷۰ درصد از بیمارانی که برای ادامه حیات وابسته به دریافت سلولهای بنیادی خونساز هستند در بین خویشاوندان خود اهداکننده مناسبی پیدا نمیکنند اما در ایران، سازمان انتقال خون با تاسیس مرکز سپاس این امکان را برای بیمارن نیازمند به پیوند سلولهای بنیادی خونساز را فراهم کرده است.