شفاانلاین»جامعه» چانهزنیهای بسیاری را شاهد بودیم، خصوصاً از سوی ابرکارخانجاتی که سودآوری بسیاری برای جامعه داشتند. آنها که مدعی بودند باید از قطعی برق، فاکتور گرفته شوند، اما چانهزنی آنها هم سودی نداشت
به گزارش شفاآنلاین: میتوانست معاملهای عادلانه باشد، حتی برای آنها که همین دو ساعت قطعی برق هم هزینههای هنگفتی روی دستشان میگذارد، چراکه ابتدا گفته شد، سلامت مردم در اولویت است و هیچ بهانهای نمیتوانست قانعکننده باشد، وقتی پای سلامت تکتک افراد جامعه در میان بود؛ یعنی پای نفس کشیدن، اما هیچ چیز آنطور که وعده داده شدهبود، پیش نرفت. یعنی هم تعطیلی بود و هم بهخطر افتادن سلامتی مردم.
چانهزنیهای بسیاری را شاهد بودیم، خصوصاً از سوی ابرکارخانجاتی که سودآوری بسیاری برای جامعه داشتند. آنها که مدعی بودند باید از قطعی برق، فاکتور گرفته شوند، اما چانهزنی آنها هم سودی نداشت. اینکه چقدر قطعی دو ساعته برق برای این کارخانجات، ضرر مالی به دنبال داشت، معلوم نیست، اما بدون شک همین دو ساعت قطعی برق میتوانست هوای پاکیزهای برای مردم به دنبال داشته باشد، اما متأسفانه اینگونه نشد. به نظر میرسد که مسئولان به قدری مشغول اهمیت داشتن هوای پاک بودند که بدون بررسی همهجانبه، اولین و در دسترسترین گزینهها را انتخاب کردند؛ «تعطیلی» و «قطعی برق». در حالی که شاید اگر اندکی بیشتر روی این مسئله کار میشد، حداقل در قبال خاموشیها و تعطیلیهای پرتعداد، دیگر ناچار نبودیم شاهد مازوتسوزی باشیم. مازوتسوزی که سالهاست دود آن به حلق مردمی میرود که روز به روز نفسهایشان بیشتر به شماره میافتد.
خسارتهایی که به کشور وارد میشود
قصد مسئولان این است که با تعطیلی مدارس، بانکها، ادارات و دستگاههای دولتی، از میزان مصرف انرژی کم کنند؛ تعطیلاتی که تا چند سال پیش به صورت مقطعی رخ میداد، اما امسال رکورد خود را زد! شاید شبیهترین دوران به این وضعیت، دوران همهگیری کرونا در کشور بود که شرایط ویژهای محسوب میشد. با وجود این، ابعاد خسارت ناشی از آن در حوزههای مختلف معلوم است؛ کودکانی که در دوران کرونا وارد مدرسه شدند، هنوز که هنوز است با وضعیت آموزش در آن شرایط دست و پنجه نرم میکنند و مشکلات زیادی دارند.
مشکلات تعطیلات خلقالساعه
یکی دیگر از جنبههای نگرانکننده وضعیت کنونی، بیبرنامگیهای مکرر و هماهنگ نبودن ادارات مختلف در اجرای طرحهاست؛ بیبرنامگیهایی که بیش از هر چیز صدای مردم را درآوردهاست، مثلاً آنکه ساعت ۱۲ ظهر اعلام میشود طرح زوج و فرد از درب منازل اجرا خواهد شد! حال افرادی که صبح، بدون دانستن این موضوع خانههای خود را با خودروی شخصی ترک کردند، متحمل جریمه شدند، که شاید اگر بدان واقف بودند، این جریمهگریبانگیرشان نمیشد. این تنها یک نمونه از کوه مشکلاتی است که در این فصل از سال و به دنبال تعطیلات پی در پی اتفاق افتادهاست.
هر چند که در اینگونه مواقع نگاهها بیشتر به سمت مسائل و مشکلاتی میچرخد که عموماً برای عمده مردم رخ میدهد، اما گاهی این بیبرنامگیها اتفاقاتی را رقم میزند که شاید گریبان تعداد زیادی را نگیرد، اما برای همان اندک افرادی هم که رخ میدهد، تلخ و دردناک است؛ درست مثل پدری که به هر دلیل در بند بود و باید برای گرفتن مرخصی نزد قاضی میرفت، اما تعطیلی بیبرنامه و ناگهانی ادارات او را از حضور در جشن عروسی دخترش محروم کرد و اجازه نداد فرزندش را در لباس سفید عروسی ببیند؛ اتفاقی نادر که یک پدر و یک دختر هرگز تا آخر عمر نیز آن را به دست فراموشی نمیسپارند. البته که در هر برنامهریزی باید اکثریت را در نظر گرفت، اما چه خوب میشود که فراموش نکنیم به عنوان مسئول، در قبال تکتک افراد جامعه وظایفی داریم.
نارضایتی عمومی ناشی از این بیبرنامگیها در شرایط اقتصادی دشوار کنونی، سرمایه اجتماعی را تحتتأثیر قرار میدهد و آن را با چالشهای جدی مواجه میکند. با ادامه این روند، عقبرفت کشور در زمینههای مختلف آموزشی و اقتصادی اجتنابناپذیر خواهد بود.
هم تعطیلی بود و هم آلودگی!
قطعی دو ساعته برق، به عنوان یک راهکار فوری برای کاهش آلودگی هوا معرفی شد، اما واقعیت این است که این تصمیم نتوانست به کاهش آلودگی کمک کند. موضوع مهمی که افکار عمومی را به هم ریختهاست؛ مردم میخواهند بدانند که چرا هم شهر تعطیل میشود و هم قطعی برق رخ میدهد و در کنار اینها باز هم آلودگی هوا در جریان است؟! اصلاً اثر این تعطیلات مداوم چیست؟ اصلاً چرا در چنین شرایطی قرار گرفتیم که با تعطیلی به حوزههای مختلف کشور خسارت وارد میکنیم؟!
بدون شک مشکلات ناشی از تعطیلی نیازمند یک رویکرد جامع و همهجانبه است که باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد. در غیر این صورت، جان و مال مردم با تصمیمات اشتباه و مکرر خسارت میبیند و هیچ بعید نیست که به اعتماد عمومی نیز لطمه وارد شود.