حسن لاسجردی، کارشناس مسائل بین الملل در گفتوگو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره طرح ترامپ مبنی بر کوچ اجباری مردم غزه اظهار کرد: ترامپ در دوران نخست ریاست جمهوری خود تلاش کرد که با مشروعیت بخشیدن به اسرائیل برای پایتختی قدس و حمایت از پیمان ابراهیم، امنیت رژیم صهیونیستی را تامین کند.
وی ادامه داد: بعد از واقعه هفت اکتبر و طوفان الاقصی، ترامپ به این نتیجه رسید که باید برای تامین امنیت رژیم اسرائیل به وسیله کوچ اجباری مردم غزه این منطقه را تغییر ماهیت بدهد تا مانع انسجام نیروهای مقاومت شود.
لاسجردی متذکر شد: ترامپ به کوچ اجباری مردم غزه نگاهی کاسبانه دارد و لذا به واقعیات مسئله چندان توجه نکرده است؛ چرا که این سرزمین صاحبانی دارد و تجربه نشان داده است که مردم مبارز غزه حاضر به ترک وطن خود نیستند.
کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: کشورهایی مانند اردن، مصر و عربستان که ترامپ به آنها به عنوان بازوی کمکی در جهت کوچ اجباری مردم غزه نگاه میکند، حاضر نیستند با وی همکاری کنند و بنابراین طرح رئیسجمهور آمریکا علاوه بر ناپخته بودن، قابلیت اجرایی نیز ندارد.
وی با اشاره به تهدید دونالد ترامپ مبنی بر نقض آتشبس در غزه در صورت آزاد نشدن تمامی اسرای صهیونیست، ادامه داد: بر اساس توافق میان حماس و رژیم اسرائیل و در نظر گرفتن یک جدول زمانی برای آزادی اسرا، به نظر میرسد که حماس به تعهدات خود عمل کرده و تهدید ترامپ در راستای نقض آتشبس چندان جدی نیست.
لاسجردی در پایان خاطرنشان کرد: نتانیاهو میخواهد با آزادی اسرای خود در زمان کوتاهتری، فضای داخلی اسرائیل را آرام کند و مخالفان را سر جایشان بنشاند؛ لذا فشار ترامپ بعد از دیدار با نخستوزیر رژیم صهیونیستی معنادار است.