به گزارش ایرنا، سطح پوشش برفی ارتفاعات مازندران در چند سال اخیر به دلیل تغییرات اقلیمی و افزایش دمای هوا در ارتفاعات و کاهش بارش برف به طور محسوس و چشمگیری کاهش یافت که پیامدهای این موضوع در بهار و به ویژه تابستان با کاهش آورد رودخانهها محسوس بود. اما بارشهای مناسب برف پاییزی و زمستانی امسال در ارتفاعات مازندران و افزایش مساحت پوشش برف در مناطق مرتفع این استان نوید بهتر شدن وضعیت منابع آبی و شرایط یخچالهای استان در فصل کشاورزی پیش رو را میدهد.
بر اساس آمارهای شرکت آب منطقهای مازندران، مساحت پوشش برفی مازندران با بارشهای مناسب برف در حال حاضر حدود ۱۴ هزار و ۸۰۰ کیلومترمربع است که رشد بیش از ۳.۵ برابری نسبت به زمان مشابه سال گذشته را نشان میدهد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران با اشاره به بارشهای مناسب برف در ارتفاعات مازندران از ابتدای سال آبی جاری تا کنون –یکم مهر ۱۴۰۳ تا ۲۶ بهمن- در این زمینه اظهار کرد: سطح پوشش برف ارتفاعات مازندران در ۲۶ بهمن پارسال چهار هزار و ۱۷ کیلومتر مربع بود که این رقم در حال حاضر با توجه به بارش مناسب برف در پاییز و زمستان سال جاری به بیش از ۱۴ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع رسیده است.
حیدر داوودیان افزود: بر اساس آمارهای ثبت شده میزان پوشش برفی در بالادست حوضه آبریز هراز بهمن پارسال یکهزار و ۹۳۸ کیلومتر مربع بود که این عرصه امسال به سه هزار و ۸۵۶ کیلومتر مربع رسیده است.
وی خاطرنشان کرد: پوشش برف بالادست سد شهید رجایی نیز از ۱۱۳ کیلومتر مربع در زمان مشابه سال گذشته اکنون با رشد بیش از هشت برابری به ۹۰۸ کیلومتر مربع رسید.
به گفته مدیرعامل شرکت آب منطقهای مازندران، سطح پوشش برف در ارتفاعات حوضه آبریز گلورد ۲۵۳ کیلومتر مربع بود و اکنون مساحتی حدود یکهزار و ۴۰۹ کیلومتر مربع در این منطقه پوشیده از برف است.
داوودیان گفت: پوشش برفی ارتفاعات حوضه آبریز بابلرود نیز از ۱۰ کیلومتر مربع در ۲۶ بهمن ۱۴۰۲ به ۹۵ کیلومتر در ۲۶ بهمن ۱۴۰۳ رسیده است.
این مسئول با بیان اینکه ذخایر برفی نقش مهمی در تامین آب رودخانهها و تغذیه سفرههای زیرزمینی دارند، تصریح کرد: امیدواریم که تا پایان زمستان با تکرار بارش برف در ارتفاعات مازندران شاهد افزایش ذخایر برفی و ترمیم یخچالهای طبیعی استان که در سالهای گذشته به دلیل خشکسالی از حجمشان کاسته شده بود باشیم.
به گزارش ایرنا، مساحت پوشش برف در ارتفاعات مازندران در حالی اکنون به بیش از ۱۴ هزار و ۸۰۰ کیلومتر مربع رسیده که دی پارسال، بر اساس آمارهای رسمی حدود ۳.۲ درصد مساحت استان یعنی حدود ۷۶۳ کیلومتر مربع پوشیده از برف بود. با این حال شرایط اقلیمی و دمای هوا در ماههای پیش رو و پیش از اردیبهشت در ارتفاعات استان نیز نقش اثرگذاری در باقی ماندن ذخایر برفی برای ماههای گرم سال دارند.
اهمیت ذخایر برفی در مازندران با توجه به جایگاه این استان در کشاورزی و تامین آب مورد نیاز برای کشتزارها و به ویژه شالیزارهای این استان بسیار زیاد است. به گفته کارشناسان، در مازندران عمده آب حاصل از بارندگیها وارد رودخانه میشود و سپس به دریا میریزد، اما در صورتی که برف در ارتفاعات بنشیند و در اثر سرمای این نقاط فشرده و به یخ تبدیل شود، ذخیرهای برای تابستان خواهد شد.