شناسهٔ خبر: 71389037 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: فردا | لینک خبر

لزوم برخورد قوه قضائیه با اراذل زورگیر و اوباش سیاسی

قتل «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی دانشگاه تهران توسط اراذل و اوباش زورگیر و متعاقب آن موج‌سواری و تقلای ایجاد غائله توسط جریان غربگرا و اوباش سیاسی به بهانه این حادثه، بار دیگر لزوم برخورد قاطعانه قوه قضائیه با این دو گروه ضد امنیت جانی - روانی مردم را آشکار کرد.

صاحب‌خبر -

قتل «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی دانشگاه تهران توسط اراذل و اوباش زورگیر و متعاقب آن موج‌سواری و تقلای ایجاد غائله توسط جریان غربگرا و اوباش سیاسی به بهانه این حادثه، بار دیگر لزوم برخورد قاطعانه قوه قضائیه با این دو گروه ضد امنیت جانی - روانی مردم را آشکار کرد.

در پی قتل «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی دانشگاه تهران، مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به وزیر علوم مأموریت داده که موضوع جان باختن دانشجوی دانشگاه تهران در خیابان اطراف کوی دانشگاه را پیگیری کند. 

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری نیز برای رسیدگی به حادثه قتل- با لغو برنامه سفر خود به عربستان- در دانشگاه تهران حضور یافت و با حضور در جمع خبرنگاران گفت: من از جانب همه دستگاه‌ها و نهادهای مسئول در این حادثه عذرخواهی می‌کنم، رئیس‌جمهور به بنده ابلاغ کردند و مأموریت ویژه دادند که موضوع را پیگیری کنم، لذا از طرف همه نهادها و دستگاه‌هایی که در این مورد ماجرا قصور داشتند عذرخواهی می‌کنم. 

محمدرضا عارف، معاون اول رئیس‌جمهور نیز دستور پیگیری فوری و سریع این موضوع را به وزیر کشور صادر کرد و از او خواست تا ضمن تسریع در شناسایی عاملان این اقدام، گزارشی شفاف در این خصوص تهیه و برای اطلاع افکار عمومی منتشر کند. 

علیرضا خامسیان، معاون ارتباطات و اطلاع‌رسانی دفتر معاون اول رئیس‌جمهور نیز در این خصوص در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «در پی قتل دردناک آقای امیرمحمد خالقی دانشجوی دانشگاه تهران، معاون اول رئیس‌جمهور، روز گذشته - جمعه- طی تماس با وزیر کشور دستور ویژه برای بررسی همراه با فوریت و دقت همه ابعاد این حادثه تلخ و اطلاع‌رسانی شفاف به مردم را صادر کرد». 

خامسیان همچنین جزئیات بیشتری از دستور معاون اول رئیس‌جمهور را تشریح کرد و گفت: آقای عارف شخصاً پیگیر این موضوع هستند و در تماس با وزیر کشور نیز تاکید کردند که وزارت کشور با همکاری انتظامی کشور باید عاملان این جنایت را سریعاً شناسایی و بازداشت کنند. 

وی ادامه داد: عارف همچنین تاکید کردند که باید ابعاد این حادثه به سرعت مورد بررسی دقیق و همه‌جانبه قرار گرفته و گزارشی کامل و شفاف از آن به دفتر رئیس‌جمهور و معاون اول ارائه شود. همچنین گزارش این حادثه و اقدامات انجام شده باید به اطلاع افکار عمومی و به‌خصوص جامعه دانشگاهی کشور برسد. 

پس از حادثه قتل دانشجوی 19 ساله دانشگاه تهران در حمله دو سارق زورگیر، دادستان تهران از بارداشت افراد مظنون در رابطه با این پرونده خبر داد.

علی صالحی، دادستان تهران با تسلیت به خانواده امیرمحمد خالقی دانشجوی رشته مدیریت کسب و کار دانشگاه تهران که چهارشنبه‌شب در محله‌ای نزدیک به کوی دانشگاه تهران توسط سارقان با سلاح سرد به قتل رسید، اظهار داشت: رئیس قوه قضائیه بلافاصله پس از وقوع این رویداد تلخ دستور دادند، موضوع با دقت و جدیت و سرعت دنبال شود لذا پرونده را برای رسیدگی به شعبه ویژه و بازپرسی ویژه قتل ارجاع دادیم. 

صالحی با بیان اینکه این پرونده تحت بررسی و رصد آنی جلو می‌رود، افزود: برای پیگیری این پرونده جلسات متعددی با همکاران در حوزه انتظامی برگزار کردیم و نظارت لازم در این حوزه در حال انجام است. 

وی با اشاره به اینکه متاسفانه هنوز به مرحله کشف این جرم نرسیده‌ایم گفت: افراد مظنون در این رابطه دستگیر شدند و تحقیقات در این زمینه در حال انجام است. کار‌های فنی و اطلاعاتی در دست اقدام است. تلاش داریم در اسرع وقت مرتکب این بزه را دستگیر کرده و به سزای اعمالش برسانیم. 

دادستان تهران با تاکید بر اینکه قطعا برخورد دستگاه قضائی در این رابطه قاطعانه، سریع و مطابق قانون خواهد بود، ابراز داشت: کسانی که دست به چنین جرایمی زده و مرتکب چنین اعمال خشونت‌بار می‌شوند، بدانند که برخورد دستگاه قضائی با آنها بسیار قاطع و جدی و بازدارنده خواهد بود. 

در جریان اعتراضات کوی دانشگاه هیچ دانشجویی بازداشت نشد

وزیر علوم نیز روز گذشته ضمن حضور در دانشگاه تهران در یک نشست خبری پاسخگوی سؤالات خبرنگاران در این خصوص بود.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم فناوری و تحقیقات پس از جلسه با مسئولان و دست‌اندرکاران، پیرامون حواشی قتل دانشجوی دانشگاه تهران که در سازمان مرکزی دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: بر اساس ابلاغ رئیس‌جمهور، وزیر علوم، مسئول پیگیری این موضوع شده است. 

سیمایی صراف با اشاره به برگزاری جلساتی با نهادهای امنیتی در روز گذشته، افزود: پلیس آگاهی، تیم ویژه‌ای برای پیگیری و دستگیری قاتلان تشکیل شده و بازپرس ویژه نیز به این پرونده رسیدگی می‌کند. مدیریت خوابگاه دانشگاه تهران نیز امروز استعفا داده است. 

وی ادامه داد: اقدامات فوری برای ارتقای امنیت انجام شده است. امروز دو کیوسک در نقاط آسیب‌پذیر دانشگاه نصب خواهد شد و دوربین‌هایی برای تأمین امنیت معابر دانشگاه تعبیه می‌شود. همچنین در روند رسیدگی قضائی به این پرونده ورود خواهم کرد.

وزیر علوم تأکید کرد: به رؤسای دانشگاه‌ها ابلاغ شده است که مطابق مصوبات جلسه امروز، برای تأمین امنیت خوابگاه‌ها و محیط دانشگاه اقدامات لازم را انجام دهند. مسئولیت تأمین امنیت بیرون از دانشگاه برعهده نیروی انتظامی است و تأمین روشنایی نیز به شهرداری و شرکت توانیر محول شده است.

سیمایی صراف در پاسخ به اینکه آیا در جریان اعتراضات شب گذشته در کوی دانشگاه، دانشجویی بازداشت شده است، اظهار داشت: یک دانشجو به‌طور موقت بازداشت شد، اما ساعتی بعد آزاد شد. جز این مورد، هیچ بازداشتی دیگری در میان دانشجویان نداشتیم. 

لزوم برخورد سخت‌تر با مخلان امنیت مردم

وقوع حادثه تلخ قتل دانشجوی جوان دانشگاه تهران به دست دو زورگیر سارق، یک بار دیگر اهمیت تشدید برخورد قاطع و عبرت‌آموز با مخلان امنیت جامعه و تهدیدکنندگان جان و مال مردم را گوشزد می‌کند.

در سال‌های گذشته بارها شاهد وقوع زورگیری و سرقت مسلحانه از مردم در کوچه و خیابان و حتی در ترافیک بزرگراه‌ها بوده‌ایم که گاه با برخورد سخت و گاه با نوعی مماشات با این اراذل و اوباش رو‌به‌رو شده‌ایم. در همین حادثه اخیر، طبق اعلام دانشجویان و مدیران دانشگاه تهران، در محدوده محلی که به این دانشجوی جوان حمله شده است، بارها و به طور مکرر به علت شرایط خاص محیطی مثل تاریک بودن و بن‌بست بودن بخشی از مسیر، حوادث این چنینی برای دانشجویان و رهگذران رخ داده است که این بار به علت وقوع قتلی دلخراش بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

متاسفانه تکرار چنین حوادثی گویای این است که برخورد با اراذل و سارقان زورگیر این چنینی آن‌طور که باید بازدارنده نبوده است، تا جایی که اکنون این افراد به خود اجازه می‌دهند این چنین تا حد گرفتن جان یک جوان دانشجوی 19 ساله که با هزاران امید و چشم‌انتظاری خانواده‌اش برای تحصیل به تهران آمده است پیش بروند و از تکرار چنین جرائم و جنایاتی نهراسند. 

در این شرایط انتظار از دستگاه قضائی و پلیس و سایر دستگاه‌های امنیتی این است که به طور ویژه و با هماهنگی تنگاتنگ، نسبت به شناسایی و رفع ایرادات یا خلأهای احتمالی که در برخورد بازدارنده و پیشگیرانه و عبرت آموز با این مخلان امنیت و متعرضان به جان و مال مردم وجود داردف اقدام عاجل نمایند.

رئیس قوه قضائیه بارها به دادستان‌ها و مسئولان دستگاه قضائی دستور داده است تا بدون مماشات با مخلان امنیت زندگی و نظم جامعه و مخلان امنیت روانی مردم برخورد قاطع داشته باشند. در این خصوص لازم است ضمن تسریع در رسیدگی به چنین پرونده‌هایی که هم امنیت و جان و مال مردم را به خطر می‌اندازد و هم امنیت روانی و آرامش جامعه را هدف می‌گیرد، تکلیف این موضوع مشخص شود؛ مگر نه این است که بستن راه مردم و کشیدن سلاح سرد و گرم به روی آنها به قصد سرقت و... به طور واضح از مصادیق محاربه و مستحق اشد مجازات است؛ پس چرا گاه در پرونده‌های مشابه زورگیری شاهد صدور رای‌هایی متفاوت و گاه با گذشت زمان و اطاله دادرسی هستیم؟

در این زمینه پلیس هم گلایه‌هایی دارد. سردار سعید منتظرالمهدی سخنگوی پلیس روز جمعه ضمن اشاره به دستور ویژه سردار رادان برای دستگیری عاملان حمله به دانشجوی دانشگاه تهران به این موضع اشاره کرد که؛ «اکثر این سارقان خشن دارای سوابق متعدد دستگیری و بازداشت توسط پلیس بوده و ضروری است تا قوانین با ضریب بازدارندگی بیشتر توسط مراجع ذی‌صلاح مصوب و ابلاغ شود.»

در این خصوص ضمن توجه به گلایه‌های به حق پلیس، نیاز است تا تیم‌های عملیاتی و گشت‌های انتظامی ویژه با هدف شناسایی و مقابله با زورگیران در نقاط مختلف شهرها به ویژه مناطقی که بیشتر احتمال وقوع و تکرار این حوادث وجود دارد تقویت شوند.

یکی از خلأهای موجود که مقداری در کار پلیس ایجاد اختلال کرده است، قوانین بازدارنده و دست و پا گیر استفاده از سلاح در مقابله با مجرمان است که باعث جری شدن دزدان و مجرمان خشن و شهادت برخی نیروهای انتظامی شده است. این موضوع نیز که بارها از سوی فرماندهان فراجا بیان شده است باید از سوی نهادهای مربوطه همچون مجلس و... مورد بازنگری قرار گیرد.

آنها که پلیس و دستگاه قضا را ضعیف می‌خواهند

ذکر این نکته هم ضروری است که در سال‌های گذشته برخی جریانات با همراهی معاندان به بهانه‌های مختلف به مقابله با اقدامات پلیس پرداخته‌اند، حال آنکه در همه جای دنیا حفظ‌شان و قدرت پلیس یک خط قرمز پررنگ است، امروز همان افراد نیز مطالبه قدرت‌نمایی پلیس را دارند.

از سوی دیگر در سال‌های گذشته چندین بار شاهد بوده‌ایم پس از محاکمه برخی قاتلان و در ایام اجرای حکم قصاص آنها برخی همنوا با دشمنان به تخطئه حکم قصاص و دفاع از قاتلان پرداخته‌اند. این افراد یک روز از قاتلی به نام نوید افکاری دفاع می‌کنند و روز دیگر از قاتل ماموران پلیس در آشوب دراویش در خیابان پاسداران، یک روز از قاتل دو بسیجی مظلوم در جریان حوادث سال 1401 حمایت و حکم قصاص او را ناعادلانه می‌دانند و در همان ایام در دفاع از قاتلان بی‌رحم شهید آرمان علی‌وردی و روح‌الله عجمیان و نیروهای پلیس سنگ‌تمام می‌گذارند.

اکنون وقتی بی‌رحمی و جرأت پیدا کردن جنایتکارانی که به راحتی جان یک جوان دانشجو را می‌گیرند، باید متوجه آسیب‌های خدشه به اقتدار دستگاه قضا و دفاع از قاتلان و فلسفه و نقش قصاص در امنیت جامعه شده باشند.

التهاب‌زایی، پروژه دشمن

جریان ورشکسته اپوزیسیون و جریان غربگرای داخلی که پروژه‌ و طرح تضعیف نیروی انتظامی و اختگی آن را با هدف سازماندهی غائله و تردید در عزم این نیرو - در مقابله با آشوب - دنبال می‌کرد؛ درپی حادثه اخیر (قتل امیرمحمد خالقی درمیان) نیز با فضاسازی و تدارک هجمه به جای آسیب‌شناسی موضوع، درصدد تخریب و موج‌سازی علیه نیروی انتظامی برآمد. به عبارتی دیگر این دست از انتقادات با هدف فرمایشی کردن نیروی انتظامی صورت گرفته و خواهان ارتقا و بهبود نیست بلکه در مسیر تخریب و تضعیف قوه قهریه است. 

در همین ارتباط، مولوی خالقی و مولوی ملایی از بستگان و علمای اهل سنت شهرستان درمیان ضمن تقدیر و تشکر از مسئولان کشوری برای دستور ویژه پیگیری پرونده قتل «امیرمحمد خالقی درمیان» دانشجوی دانشگاه تهران اهل خراسان جنوبی اعلام کردند که به هیچ وجه اجازه سوءاستفاده دشمن را از این ماجرا نمی‌دهیم. 

با این وجود، روز گذشته سرپرست فعلی دانشگاه تهران با حضور در جمع دانشجویان با استفاده از ادبیات سیاسی فراموش شده دهه 70 نه‌تنها جوّ دانشجویی را به صحنه اعتراض سیاسی بدل کرد بلکه با به‌کارگیری عباراتی چون «لباس‌شخصی‌ها» به سوی التهاب‌آفرینی گام برداشت. 

شایسته ذکر است، مخالفین و معاندین که مترصد فرصتی برای تخریب و تضعیف ایرانی اسلامی هستند پیش از این بارها، با استفاده از همین فضا و ادبیات، سوار بر موج شده و با جهت‌دهی به اعتراض‌ها زمینه ایجاد اغتشاش را فراهم کرده‌اند.

فارغ از جناح‌بندی سیاسی و رقابت حزبی، دلسوزان نظام و انقلاب در جهت حفظ اقتدار و ثبات در شرایط بحرانی و ملتهب - در هر کسوت، جایگاه، از هر جناحی و ذیل هر عنوان - موظف به التهاب‌زدایی و آسیب‌شناسی مسائل هستند؛ طبیعتاً رفتار مغایر با چارچوب پیش‌گفته در قالب مخالفت با نظام تعریف می‌شود. 

با توجه به نکات طرح شده، تنش‌زدایی و تبیین شرایط برای آحاد جامعه لازم است بنابراین اقداماتی که منجر به زمینه‌سازی، تحریک و شکل‌گیری کانون تنش در سطح اجتماع می‌شوند مذموم، غیرقابل پذیرش و مستوجب مجازات است.