به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری آناتولی، تاکشی شنبه در کنفرانس امنیتی مونیخ اظهار کرد: تهاجم روسیه به اوکراین تاثیر بزرگی بر نظم بینالمللی داشته و شاهد فروپاشی آن هستیم. این مساله تاثیر زیادی نیز بر اوضاع آسیا خواهد داشت.
وی افزود: باید صلحی پایدار و عادلانه در اوکراین برقرار شود. با توجه به امنیت آسیا و دنیا، روسیه نباید پیروز جنگ شود. نتیجه جنگ اوکراین تاثیر بزرگی بر محیط امنیتی جهانی خواهد داشت.
وزیر خارجه ژاپن خاطرنشان کرد که نتیجه این جنگ «نگرانیهای زیادی در مورد تایوان نیز ایجاد کرده است. روابط چین و تایوان باید از طریق گفتوگو و به شیوهای مسالمتآمیز حل و فصل شود.»
این اظهارات در حالی است که «یوشیماسا هایاشی» سخنگوی ارشد دولت ژاپن در واکنش به تماس تلفنی بین روسای جمهور آمریکا و روسیه گفت: روابط بین آمریکا و روسیه بسیار مهم است و ما از آن استقبال خواهیم کرد.
وی افزود: صلح عادلانه و همیشگی در اوکراین باید هر چه زودتر محقق شود. دولت ژاپن با علاقه فراوان شرایط را زیر نظر دارد.
ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روسای جمهور روسیه و آمریکا شامگاه چهارشنبه ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ در تماسی تلفنی با یکدیگر گفتوگو و برای دیدار حضوری توافق کردند.
به دنبال این تماس، قرار است مقامهای ارشد آمریکایی بزودی با نمایندگان روسیه و اوکراین در عربستان سعودی برای برقراری صلح و حل مناقشه بین مسکو و کی یف گفتوگو کنند.