به گزارش گروه رسانه ای شرق، دیپلماتهای ارشد کانادا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، ژاپن، انگلیس، آمریکا و نماینده عالی اتحادیه اروپا در این بیانیه یک نسخه ان در تارنمای دولت انگلیس منتشر شد، ادعا کردند که ایران با «پیشرفت سریع در غنیسازی اورانیوم بدون توجیه غیرنظامی معتبر»، «حمایت از گروههای مسلح در خاورمیانه» و «توسعه موشکها و پهپادها» به بیثباتی منطقه دامن میزند. در این بیانیه همچنین اتهاماتی درباره نقض حقوق بشر مطرح شده است.
این بیانیه ادعایی میافزاید: اعضای گروه هفت بهطور صریح اقدامات بیثباتکننده ایران از جمله پیشرفت سریع غنیسازی اورانیوم بدون توجیه غیرنظامی معتبر، تسهیل فعالیت سازمانهای تروریستی و گروههای مسلح در سراسر خاورمیانه و دریای سرخ، گسترش موشکهای بالستیک و پهپادها، و سرکوب فراملی و نقض حقوق بنیادین بشر را محکوم کردند.
این ادعاها در حالی مطرح میشود که جمهوری اسلامی ایران بارها آن را رد و به طرفهای غربی توصیه کرده است که با درک معنای مفاهیمی همچون «تهدید» و «صلح و امنیت بینالمللی» از ابتذال معنایی این واژهها خودداری کنند.
اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت خارجه پیشتر گفته بود: تهدید اصلی و دائمی برای صلح و امنیت جهانی، رژیم آپارتاید و اشغالگر است؛ رژیمی که دارنده زرادخانه سلاحهای کشتار جمعی است و تنها در ۱۵ ماه اخیر با یک نسلکشی بی رحمانه جان بیش از ۶۰ هزار انسان بیگناه را گرفته، مرتکب شنیعترین جنایات بینالمللی شده و همچنان به تجاوز و اشغالگری ادامه میدهد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه بحران اوکراین ارتباطی به ایران ندارد و جمهوری اسلامی ایران همواره بر ضرورت پایان جنگ و استفاده از دیپلماسی برای حل اختلافات تأکید داشته است، افزود: فرافکنی و مقصر جلوه دادن دیگران نمیتواند کمکی به حل بحرانهای ناشی از سیاستهای اشتباه اروپا بکند.
بقائی با تقبیح ادعای حمایت ایران از تروریسم خاطر نشان کرد: اتحادیه اروپا باید درک کند که وقتی برخی از مهمترین اعضایش آشکارا میزبان گروهها و عناصر تروریست هستند، فاقد جایگاه اخلاقی برای اتهامزنی به دیگران است.
سخنگوی وزارت امور خارجه در ادامه مداخله در امور داخلی دیگر کشورها به بهانههای گوناگون و فریبنده از جمله حقوق بشر را مردود دانست و تصریح کرد: حقوق بشر میراث ارزشمند بشری است و نباید ابزاری برای مداخله در امور داخلی کشورها شود.
بقائی با تاکید بر ماهیت کامل صلح آمیز برنامه هستهای ایران افزود: اتحادیه اروپا به یاد داشته باشد که اراده و استقلال لازم برای حفظ توافقی که خود از بانیان آن بود، نشان نداد و با خروج آمریکا از برجام، عملا از عهده ایفای تعهداتش برنیامد. اگر اتحادیه اروپا خواهان ایفای نقشی اثرگذار و سازنده در عرصه بینالمللی است، باید رویکردی واقعبینانه و مبتنی بر عدالت و احترام به حقوق دیگر ملتها و رعایت اصول منشور ملل متحد و حقوق بینالملل اتخاذ کند.