به گزارش ایکنا، «یسرائیل کاتس» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی اخیرا تهدید کرد که «جنگ جدید غزه» این بار «از لحاظ شدت، متفاوت از جنگی خواهد بود که قبل از آتشبس رخ داده است.»
روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارونوت نوشت، ارتش رژیم صهیونیستی قصد دارد در روزهای آینده، برنامههای خود را برای دور بعدی جنگ در نوار غزه به کابینه ارائه دهد.
روزنامه یدیعوت آحارونوت نوشت: رژیم اشغالگر نمیتواند به طور کامل از آوردن مواد غذایی و تجهیزات پزشکی خودداری کند، بلکه سعی میکند همه ساکنان غزه را در یک نقطه متمرکز کند و کمکها را به آنجا هدایت کند. به عبارت دیگر، فلسطینیها را مجبور میکند به منطقه خاصی که تعیین میکند، به بهانه این که غذا و دارو در آنجا موجود است، حرکت کنند و بقیه مناطق غزه با هدف کنترل کامل آن، مناطق جنگی خواهند بود.
تخمین اشغالگران این است که عناصر حماس همچنان در تونلهایی که ویران نشدهاند، باقی خواهند ماند و خلع سلاح آنها به زمان طولانی نیاز دارد و هرکسی که نمیخواهد حماس غزه را کنترل کند، باید توزیع غذا و نظارت عملی بر بیمارستانها و درمانگاهها را کنترل کند، که این به معنای یک اشغال نظامی واقعی است. در این مرحله، به هر طریقی، به فلسطینیهای ساکن مناطقی که راه ارتباطی آنها قطع میشود، پیشنهاد میشود این مناطق را تخلیه کنند، اما هیچکس نمیداند مقصد آنها کجا خواهد بود. به ویژه که جامعه جهانی هم با طرح «دونالد ترامپ» برای کوچاندن ساکنان غزه مخالفت کرده است.
یدیعوت به نقل از یک مسئول آمریکایی نزدیک به تیم ترامپ در مورد طرح ترامپ برای کوچاندن مردم غزه نوشت: «ما میدانیم که در بهترین حالت ممکن است تنها ۲۰۰ هزار فلسطینی غزه را ترک کنند.» در حالی که یک منبع امنیتی صهیونیستی گفت: «این میتواند آسیبی به بار آورد. این ۲۰۰ هزار نفر افرادی هستند که میتوانیم طبق یک سناریوی خاص با آنها در غزه کار کنیم. آنها نخبه هستند.»
در مقابل، این رسانه عبری نوشت: رژیم صهیونیستی در واقع به آرامش خاصی در نوار غزه نیاز دارد، زیرا اولویت راهبردی آن این است که سال ۲۰۲۵ سال معامله با ایران باشد.
آمار جدید شهدای جنگ غزه
وزارت بهداشت غزه تازهترین آمار شهدای جنگ غزه را اعلام کرد.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرد آمار قربانیان جنگ غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تاکنون به ۴۸ هزار و ۲۶۴ شهید و ۱۱۱ هزار و ۶۸۸ زخمی رسید.
طبق گزارش این وزارتخانه، ظرف ۴۸ ساعت گذشته پیکر ۲۵ شهید از زیر آوارها بیرون کشیده شد. همچنین ۱۲ نفر زخمی شدند.
۱۹ ژانویه توافق آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و رژیم صهیونیستی وارد مرحله اجرایی شد. این توافق شامل سه مرحله است که هر مرحله ۴۲ روز طول میکشد.
رژیم صهیونیستی با حمایت آمریکا بین هفتم اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۹ ژانویه ۲۰۲۵ در غزه یک نسلکشی به راه انداخت که حدود ۱۶۰ هزار شهید و مجروح بر جای گذاشت. بیشتر قربانیان را کودکان و زنان تشکیل میدهند و بیش از ۱۴ هزار تن هم هنوز مفقود هستند.
بیش از ۴۰ هزار فلسطینی در کرانه باختری خانههای خود را رها کردهاند
فیلیپ لازارینی، کمیسرکل آژانس امدادرسانی و کاریابی سازمان ملل برای آوارگان فلسطینی (آنروا) اعلام کرد بیش از ۴۰ هزار فلسطینی مجبور شدند تا خانههایشان در کرانه باختری را در مقطع اخیر ترک کنند.
به گزارش الجزیره، لازارینی گفت که وضعیت مالی آژانس آنروا بد است و وضعیت روشنی در خصوص آینده وجود ندارد.
وی افزود: هیچ آژانس دیگری در سازمان ملل وجود ندارد که بتواند خدماتی را که آنروا ارائه میدهد، ارائه کند.
وی تأکید کرد: بازگشت به جنگ در غزه یک فاجعه است و اقدام انسانی را غیرممکن خواهد کرد.
لازارینی گفت: آژانس ما میتواند نقشی را در راستای راه حل سیاسی فراگیر در خاورمیانه ایفا کند.