شناسهٔ خبر: 71386976 - سرویس گوناگون
نسخه قابل چاپ منبع: فرارو | لینک خبر

کیک کاسترد لیمویی؛ یک دسر خوشمزه و جادویی 

کیک کاسترد لیمویی نوعی کیک میوه‌ای است که بافت مرطوبی دارد و به دلیل داشتن لیمو دارای عطر و بوی فوق‌العاده‌ای است.

صاحب‌خبر -

فراروـ کیک‌ها ازجمله دسر‌ها و عصرانه‌های خوشمزه و دلپذیر در سراسر دنیا هستند که در انواع میوه‌ای، خامه‌ای، شکلاتی، پنیری و... تهیه می‌شوند که هرکدام طرفداران خاص خود را دارند. کیک‌های میوه‌ای به دلیل عطر و بوی میوه تازه‌ای که در آنها به کار رفته است، همیشه پر طرفدار و محبوب هستند. کیک کاسترد لیمویی یکی از انواع کیک‌های میوه‌ای است که به دلیل داشتن آب لیمو ترش بسیار خوشبو و معطر است. کیک کاسترد بافتی شبیه به دسر دارد و شبیه به کیک خیس است. این کیک بسیار نرم و لطیف است و اگر یکبار آن را بخورید حتما شیفته عطر و طعمش خواهید شد. اگر به درست کردن کیک‌های خوشمزه و خاص علاقه‌مندید، در ادامه این مطلب با آموزش کیک کاسترد لیمویی همراه ما باشید.

مواد لازم

تخم مرغ درشت: ۴ عدد
آرد سفید شیرینی: ۱ پیمانه
شکر دانه ریز: سه چهارم پیمانه
کره: یک سوم پیمانه
زست پوست لیموترش: ۱ قاشق غذاخوری
شیر گرم: سه چهارم پیمانه
آب لیمو ترش: یک سوم پیمانه
وانیل مایع: ۱ قاشق چای‌خوری
نمک: یک چهارم قاشق چای‌خوری

طرز تهیه

کیک کاسترد لیمویی؛ یک دسر خوشمزه و جادویی 

برای درست کردن این کیک خوشمزه ابتدا سفیده‌های تخم مرغ را جدا کنید و همراه با نمک با دور تند همزن برقی آنقدر هم بزنید تا پف کند و از داخل ظرف بیرون نریزد. در مرحله بعد زرده‌های تخم مرغ را با شکر با دور تند همزن برقی بزنید تا به صورت یکدست مخلوط شود، سپس کره آب شده، وانیل و زست پوست لیموترش و آب لیمو ترش را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر مواد را هم بزنید. شیر را گرم کنید و آرد را به صورت جداگانه کم کم به شیر اضافه کنید و هم بزنید تا آرد داخل شیر حل شود، سپس این ترکیب را به مایه کیک اضافه کنید و از یک جهت هم بزنید تا مواد به خوبی با هم مخلوط شوند. در مرحله آخر سفیده‌های فرم گرفته را طی سه مرحله به مایه کیک اضافه کنید و خیلی آرام از یک جهت هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. کف قالب موردنظرتان کاغذ روغنی پهن کنید و مایه کیک را داخل قالب بریزید. قالب را داخل فر ۱۷۰ درجه سانتیگراد که از قبل گرم کرده‌اید، به مدت ۵۰ تا ۶۰ دقیقه قرار بدهید تا بپزد. بعد از پخت اجازه بدهید کیک خنک شود، سپس آن را از قالب خارج کنید. در صورت دلخواه می‌توانید روی کیک را با پودر قند الک شده و برش‌های لیمو ترش تزیین کنید، نوش جان. 

نکات مهم برای تهیه کیک در منزل

کیک کاسترد لیمویی؛ یک دسر خوشمزه و جادویی 

۱- برای درست کردن کیک مواد اولیه را به دمای محیط برسانید؛ بنابراین سعی کنید حداقل نیم ساعت قبل از شروع همه مواد را از یخچال خارج کنید و اجازه دهید به دمای محیط برسند. همچنین برای پخت هر کیکی آرد و مواد خشک مثل پودر کاکائو را ۳ بار الک کنید. این کار باعث هواگیری و سبک شدن آرد می‌شود و درنتیجه بافت کیک شما بهتر می‌شود. 
۲- دقیق بودن دمای فر در پخت کیک نقش بسیار مهمی دارد. وقتی قالب را در فر می‌گذارید، باید دقیقاً به همان دمای گفته شده در دستور رسیده باشد و در طول پخت هم تغییر دما ندهد. معمولاً درجه حرارت و مدت زمان پخت در فر‌های مختلف متفاوت است. به عنوان مثال اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه به مدت ۴۵ دقیقه ممکن است در فر شما با این دما و مدت نتیجه مطلوب حاصل نشود و این مسئله به این دلیل است که در واقع فر شما به آن دمای گفته شده نرسیده است یعنی شما فر را روی درجه ۱۷۵ تنظیم کرده‌اید؛ اما در واقع دمای واقعی فر شما ۱۷۵ نیست و ممکن است کم‌تر یا بیش‌تر از این دما بوده باشد.
کسانی که سابقه پخت شیرینی و کیک را دارند، معمولاً قلق فری که از آن استفاده می‌کنند، دست‌شان هست. مثلاً می‌دانند اگر در دستور گفته شده دمای ۱۷۵ درجه در فری که استفاده می‌کنند، این دما روی درجه ۱۸۵ حاصل می‌شود. اگر زیاد با فر کار نکرده‌اید و دمای فرتان را نمی‌دانید، بهترین کار تهیه دماسنج فر است. همان‌طور که گفتیم، دمای بیش‌تر فر‌ها دقیق نیست. استفاده از دماسنج فر بسیار ساده است و باید آن را به طبقه فر آویزان کنید.
به این موضوع توجه داشته باشید که معمولاً درجه حرارتی که در دستور‌ها گفته می‌شود، بر مبنای فر برقی است. اگر از فر گازی استفاده می‌کنید و دماسنج فر ندارید، دما را حدود ۱۰ درجه سانتی‌گراد بیش‌تر بگذارید. دمایی که گفته می‌شود، باز هم به فر شما بستگی دارد و باید قلق فر دست‌تان بییاد. با چند بار امتحان کردن متوجه دما و مدت زمان پخت خواهید شد.
۳- سعی کنید یک ترازوی دیجیتال و پیمانه‌های استاندارد آشپزی تهیه کنید؛ زیرا در تهیه کیک و شیرینی اندازه‌های دقیق مواد اولیه بسیار مهم است. اندازه‌گیری با ترازوی دیجیتال نسبت به پیمانه‌ها دقیق‌تر است. خیلی از افراد طریقه صحیح استفاده از پیمانه‌ها را نمی‌دانند؛ بنابراین اگر برایتان مقدور است، حتماً ترازوی دیجیتال تهیه کنید.
اگر خواستید با پیمانه اندازه‌گیری کنید، برای اندازه‌گیری مواد خشک مثل آرد و پودر کاکائو قبل از پیمانه زدن، مواد را با قاشق هم بزنید. چون این مواد بعد از مدتی حالت فشرده پیدا می‌کنند. نکته مهم دیگری که در فرآیند پیمانه زدن باید رعایت کنید، این است که مواد را با قاشق داخل پیمانه بریزید و به هیچ عنوان پیمانه را داخل ظرف حاوی مواد نزنید؛ چون در این حالت اندازه‌ها دقیق نمی‌شوند. وقتی مواد را داخل پیمانه می‌ریزید، نباید سرپر و گنبدی شکل باشد.
۴- همیشه زمان به هم زدن تخم مرغ چندین‌بار همزن را خاموش کنید و اطراف ظرف را با کمک لیسک تمیز و داخل ظرف بریزید تا ذره‌ای از تخم مرغ به صورت هم نزده داخل کیک نباشد، وگرنه با وجودی که از وانیل و یا اسانس استفاده می‌کنید، باز کیک بوی تخم مرغ می‌گیرد. خیلی از افراد فکر می‌کنند که وانیل و طعم دهنده‌ها بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد. درحالی‌که این فکر اشتباه است. آن‌چه بوی بد تخم مرغ را از بین می‌برد، درست هم زدن تخم مرغ است. پس این مرحله را بادقت انجام دهید.
۵- در انتخاب قالب کیک دقت کنید. اگر قالب نسبت به مواد کوچک یا بزرگ باشد، نتیجه مطلوبی نمی‌گیرد. همیشه باید قالبی انتخاب کنید که وقتی مواد کیک را در آن ریختید، ۱/۳ قالب خالی بماند. البته همه این موارد نیاز به تجربه دارد. شاید بار اول متوجه نشوید که چه قالبی مناسب است. باید چندبار کیک درست کنید تا چشم شما به اندازه‌ها عادت کند و بتوانید سریع قالب مناسب را انتخاب کنید.
۶- نکته مهم دیگر در پخت کیک انتخاب جنس قالب است. قالب‌های متنوع و گران‌قیمت زیادی در بازار موجود است. وقتی برای خرید قالب مراجعه می‌کنید باتوجه به تنوع ممکن است در انتخاب قالب سر درگم شوید. یکی از بهترین قالب‌ها برای تهیه انواع کیک که نسبت به سایر قالب‌ها قیمت مناسبی هم دارد. قالب‌های گالوانیزه است که معمولاً از همه لوازم قنادی‌ها می‌توانید تهیه کنید و در طرح‌ها و شکل‌های مختلف موجود است.
۷- یک نکته خیلی مهم که در پخت انواع کیک باید رعایت کنید، این است که در فر را قبل از ۳۰ دقیقه به هیچ عنوان باز نکنید. اگر این کار انجام دهید، تمام زحمات‌تان هدر می‌رود، زیرا در این صورت کیک شما پف نمی‌کند.
۸- درنهایت اینکه سعی کنید از مواد اولیه مرغوب در پخت کیک و شیرینی استفاده کنید. اگر مواد شما مرغوب نباشد، به هیچ عنوان نتیجه مطلوبی نمی‌گیرید. به عنوان مثال ممکن است همه نکات را رعایت کرده باشید؛ اما درنهایت کیک شما سفت شده است. این امر می‌تواند به این دلیل باشد که از آرد مرغوب استفاده نکرده‌اید.