شناسهٔ خبر: 71386593 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

بازار برنج مازندران به ثبات رسید

ساری- ایرنا- استاندار مازندران با اشاره به ثبات در بازار برنج گفت: عرضه و تقاضای این محصول از حالت طوفانی خارج و پایدار شده است.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، مهدی یونسی رستمی روز شنبه در نشست شورای هماهنگی بانک های مازندران در ساری با صدور دستوری فوری به فرمانداران شهرستان‌های ساری، آمل، بابل، محمودآباد، فریدونکنار، بابلسر، جویبار و بهشهر، خواستار نظارت دقیق بر بازار برنج شد.

استاندار مازندران با اشاره به اهمیت تأمین نیاز بازارهای مصرفی به برنج داخلی، تاکید کرد: با توجه به نزدیک شدن ایام ماه مبارک رمضان و استقبال از عید نوروز و مسائل مطروحه از سوی مباشران خرید عمده این محصول از استان‌های شمالی، لازم است کارگروه‌های پایش و بازرسی با نظارت مستقیم فرمانداران و همکاری ادارات کل صنعت، معدن و تجارت، جهاد کشاورزی و تعزیرات حکومتی، به قید فوریت از ذخایر انبارها، شرکت‌های زنجیره‌ای تأمین و توزیع، برنج‌فروشان و انباشت موجود در شالی‌کوبی‌ها بازدید کنند.

بازار برنج مازندران به ثبات رسید

وی افزود: در صورت احراز هرگونه رفتار غیرقانونی در امتناع از فروش و اعلام قیمت‌های غیرمتعارف، اقدامات قانونی لازم انجام شود.

یونسی رستمی همچنین با اشاره به اعلام آمادگی سازمان میادین میوه و تره‌بار و محصولات کشاورزی استان تهران برای خرید برنج مازندران به منظور عرضه در بازار پایتخت، تصریح کرد: انجام هماهنگی‌های لازم در این خصوص از طریق سازمان جهاد کشاورزی استان امکان‌پذیر است.

استاندار مازندران تصریح کرد: نتیجه اقدامات صورت گرفته می‌بایست تا فردا یکشنبه جهت طرح موضوع در کارگروه تنظیم بازار استان به همراه آمار و مستندات ارائه شود.

بازار برنج مازندران به ثبات رسید

بر اساس آمار جهاد کشاورزی مازندران امسال ۲۱۵ هزار هکتار از زمین های استان زیر کشت برنج رفته بود و یک میلیون و ۵۳ هزار و ۸۴۴ تن برنج سفید در استان تولید شده است.

کشت برنج در مازندران به طور معمول با شخم و شیار، خزانه گیری و آب تخت کردن شالیزار از ماه اسفند آغاز می شود و به طور معمول دراواخر ماه فروردین به مرحله نشاء می رسد.

برنجکاری یکی از مهم ترین فعالیت کشاورزی در مازندران و منبع مهم درآمد کشاورزان استان است و با تولید بیش از یک میلیون تن، ۴۲ درصد برنج مورد نیاز کشور از این استان تامین می‌شود. استان مازندران تولید کننده ۷۲ نوع محصول زراعی و باغی است که در تولید ۱۵ محصول رتبه اول تا سوم را دارد.

این استان با برخورداری از تنها ۲ و نیم درصد زمین کشاورزی کشور، سالانه هفت درصد از تولیدات کشاورزی و ۱۱ درصد از ارزش اقتصادی محصولات کشاورزی کشور را در اختیار دارد.