به گزارش ایرنا، سیدجمالالدین حسینی عصر شنبه در نشست شورای برنامهریزی و توسعه استان اظهار کرد: بر این اساس شاید بتوان گفت بخشی از افزایش نرخ بیکاری به علت افزایش نرخ مشارکت اقتصادی بوده، ولی بدون شک دلایل دیگری نیز در این افزایش دخیل بوده است.
وی اضافه کرد: استان ما پاییز امسال از نظر نرخ بیکاری رتبه ۱۱ کشور و در نرخ مشارکت رتبه دوم کشور را از آن خود کرده است که در پاییز پارسال رتبه استان در این ۲ شاخص به ترتیب دوم و هفتم کشور بوده است.
وی ادامه داد: با اینحال، شاخص بیکاری بهتنهایی قابل تحلیل نیست و در کنار آن باید دیگر شاخصها نظیر نرخ مشارکت اقتصادی، سهم جمعیت دارای اشتغال ناقص زمانی، تولید ناخالص داخلی، تورم، میزان سرمایهگذاری و... را نیز در نظر گرفت.
رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی خراسان رضوی گفت: علاوه بر این موارد، بر اساس نتایج قطعی محصول ناخالص داخلی (GDP) و تغییر سال پایه از ۱۳۹۰ به ۱۴۰۰، سهم استان از GDP کل کشور بدون احتساب نفت، ۵.۳ درصد و با احتساب نفت ۴.۱ درصد بوده است که هنوز تا نقطه مطلوب فاصله دارد.
حسینی افزود: انعکاس این شرایط در جایگاه هزینه و درآمد خانوادههای استان وقتی ملموستر میشود که بدانیم هزینه و درآمد خانوار در استان ما نسبت به هزینه و درآمد خانوار در کشور ۷۷ درصد کمتر بوده و نسبت درآمد به هزینه خانوار استان کمتر از میانگین کشور است.
سهم سه درصدی استان از بودجه اشتغالزایی کشور
مدیرکل امور اقتصادی و دارایی خراسان رضوی نیز گفت: امسال بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان (همت) اعتبار اجرایی در بخش اشتغالزایی کشور هزینه شده که ۶۰ درصد آن به وزارت کار اختصاص یافته است تا براساس تشخیص کارشناسی خود آن را هزینه کند و ۴۰ درصد مابقی هم بهصورت مساوی میان استانها توزیع شده تا به شکل محلی، برای موقعیتهای خاص هزینه شود.
سیدحامد حسینی افزود: بر این اساس، امسال ۱۲ هزار و ۹۰۰ میلیارد ریال معادل سه درصد از کل سهم بودجه خراسان رضوی، میان ۵۲۰ متقاضی واجد شرایط دریافت وام اشتغالزایی و خوداشتغالی توزیع شده است.
وی ادامه داد: براساس مصوبه شورای هماهنگی بانکهای استان، پنج هزار و ۲۹۰ میلیارد ریال از رقم اعلامشده به عاملیت بانکهای استان به درخواست کنندگان داده شده است و اگر قرار بر رتبهبندی بانکها در عمل به تکالیف خود باشد، همه بانکها به تعهدات خود عمل کردهاند بهجز بانک «رسالت» که هنوز همکاری لازم را در این حوزه نداشته است.
این مسوول بیان کرد: از نظر هزینهکرد نیز کمیته امداد امام خمینی(ره) با ۱۳ درصد، بهزیستی با ۱۱ درصد و بنیاد تعاون زندانیان با ۹ درصد، سه نهاد اصلی دریافت کننده این تسهیلات بوده اند.
۴۸ هزار معلول در استان بیکار هستند
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی در این نشست با اشاره به آخرین وضعیت اشتغال معلولان استان، گفت: هم اینک ۱۲۲ هزار معلول در استان داریم که از این تعداد ۴۸ هزار نفر فاقد شغل هستند.
مهدی بُرجی افزود: در راستای اجرای قانون اشتغال معلولان، در سالهای اخیر ۲۰ هزار و ۹۵۳ نفر از معلولان زیر پوشش قرار گرفته و برای آنان حقوق ۱۰ تا ۳۰ میلیون ریالی مقرر شد که باز هم به حقوق قانون کار نمی رسد.
وی ادامه داد: هم اینک برای ۱۱ هزار و ۵۰۰ نفر از معلولان استان که دارای معلولیت شدید هستند، حق پرستاری پرداخت می شود که ماهانه ۳۰ میلیون ریال است و ۱۷ هزار نفر در نوبت دریافت قرار دارند.
مدیرکل بهزیستی خراسان رضوی سهم امسال استخدامی معلولان در دستگاه های اجرایی استان را ۳۱۳ نفر عنوان کرد و گفت: براساس قانون باید سه درصد سهمیه استخدامی دستگاه های اجرایی به معلولان اختصاص یابد، اما متاسفانه دستگاه های اجرایی در این خصوص همکاری لازم را ندارند.
نشست شورای برنامهریزی و توسعه خراسان رضوی، عصر امروز (شنبه ۲۷ بهمن ۱۴۰۳) با حضور استاندار خراسان رضوی، مدیرکل صمت خراسان رضوی، مدیرکل مسکن و شهرسازی استان و جمعی از مسوولان دستگاههای اجرایی در اتاق جلسات ساختمان استانداری برگزار شد.