شناسهٔ خبر: 71385358 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

اندیشکده بریتانیایی: ترامپ، اعتماد اروپا به تعهد آمریکا در قبال ناتو را تضعیف کرده‌است

تهران- ایرنا- «چتم هاوس» برنامه ترامپ در مورد اوکراین را به «شوک الکتریکی» تشبیه و تاکید کرد که با از دست رفتن اعتماد اروپا به آمریکا، قاره سبز دیگر نمی‌تواند برای امنیت خود به واشنگتن تکیه کند.

صاحب‌خبر -

به گزارش روز شنبه ایرنا، این اتاق فکر بریتانیایی آورده است که اروپا همچنان امیدوار است در هر مذاکره صلحی که ترامپ با مسکو برنامه ریزی می کند، از کارت های خود به خوبی استفاده کند. اما اکنون باید تصمیم بگیرد که چگونه هزینه دفاع خود را تامین کند.

طبق این گزارش، رهبران اروپایی پس از آنکه دریافتند ترامپ مستقیم با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه، تلفنی ۹۰ دقیقه‌ای صحبت کرد، شوکه شدند. واضح است که وی این کار را بدون مشورت با اوکراین یا متحدان ناتویی خود انجام داد. او پس از انجام تماس اعلام کرد که مذاکرات مستقیم برای پایان دادن به جنگ در اوکراین «بلافاصله» آغاز خواهد شد و پیشنهاد داد که درآینده نزدیک نشستی در عربستان سعودی برگزار شود.

هنگامی که شوک اولیه این اقدام ترامپ فروکش کند، اهمیت تغییر سیاست ایالات متحده که این اتفاق نمایانگر آن است، آشکار خواهد شد.

این اندیشکده تصریح دارد: بدون شک اعتبار ترامپ به‌عنوان یک معامله‌گر آسیب دیده است. این هفته، قبل از آنکه هیچ مذاکره‌ای آغاز شود، دولت او به‌طور عمومی اعلام کرد که اوکراین عضوی از ناتو نخواهد شد و این‌طور برداشت شد که روسیه می‌تواند مناطقی را که در جنگ تصرف کرده، نگه دارد و به‌طور قاطع بیان شد که هیچ سرباز آمریکایی از اوکراین دفاع نخواهد کرد.

علاوه براین، ترامپ به‌طور اساسی اعتماد اروپا به تعهد ایالات متحده به ناتو و اصل دفاع متقابل –به عنوان اصل اساسی صلح و امنیت در اروپا برای بیش از ۷۵ سال- را تضعیف کرده است.

دربخش دیگری از گزارش با بیان اینکه ترامپ آشکارا نشان داد به دوستان و متحدانش اهمیت نمی دهد، افزود: کشورهای اتحادیه اروپا و بریتانیا اکنون با تصمیمات دشوار فوری مواجه هستند که چگونه از اوکراین حمایت کنند؛ چگونه قاره اروپا را دفاع کنند و روابط با ایالات متحده اکنون باید به چه شکلی باشد.

چتم هاوس پیام کاخ سفید برای اروپا را روشن دانست و افزود: همان‌طور که «امانوئل مکرون» رئیس‌جمهور فرانسه، آن را توصیف کرده است، یک «شوک الکتریکی»؛ کشورهای اروپایی باید هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهند، اگر قصد دارند از خود در برابر روسیه محافظت کنند.

ترامپ پس از رد تلویحی عضویت اوکراین در ناتو، حال خواستار آن شده که اعضا ۵ درصد از تولید ناخالص داخلی خود را صرف دفاع کنند که به معنای دو برابر شدن هزینه‌های نظامی آنها است. این موضوع آن‌ها را با انتخاب‌های سیاسی دشواری در زمینه راه‌های تأمین هزینه‌های دفاعی و کاستن از هزینه‌های رفاهی روبرو خواهد کرد.

در پایان تحلیل تاکید شده است که اولویت فوری برای اروپا و کنفرانس مونیخ اکنون این است که چگونه بهترین حمایت را از اوکراین ارائه دهند؛ اما چالش‌ها بسیار گسترده‌تر از این هستند. هنوز مشخص نیست که آیا رهبران اروپا می‌توانند برای تقویت دفاعی خود متحد شوند، آنهم زمانی که فرانسه و آلمان با عدم قطعیت سیاسی روبه‌رو هستند. حتی اگر این اتفاق رخ بدهد، تضمینی وجود ندارد که آن‌ها بتوانند بدون قدرت ایالات متحده برای خود بازدارندگی خلق کنند.