شناسهٔ خبر: 71384785 - سرویس بین‌الملل
نسخه قابل چاپ منبع: دانشجو | لینک خبر

کنفرانس امنیتی مونیخ: اختلاف‌نظرها در میان کشورهای اروپایی درباره بحران اوکراین

دبیر کل ناتو در کنفرانس امنیتی مونیخ از کشورهای اروپایی خواست تا پیشنهادات مشخصی برای امنیت اوکراین ارائه دهند. وزیر امور خارجه مجارستان نیز نسبت به موانع اتحادیه اروپا در روند صلح هشدار داد.

صاحب‌خبر -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، مارک روته، دبیر کل ناتو، در جریان سخنرانی خود در کنفرانس امنیتی مونیخ از کشورهای اروپایی خواست از عدم حضور احتمالی خود در پای میز مذاکره برای حل و فصل مناقشه اوکراین شکایت نکنند و در عوض به دنبال ارائه ایده های ملموسی برای اوکراین باشند.

روته تاکید کرد که اروپا باید پیشنهادات مشخصی درباره نحوه تضمین امنیت اوکراین پس از دستیابی به صلح ارائه دهد و در عین حال هزینه‌های دفاعی خود را افزایش دهد. او همچنین تصریح کرد که اعضای ناتو بر این باورند که اوکراین باید در بهترین موقعیت ممکن برای مذاکره با روسیه قرار گیرد.

دبیر کل ناتو نیز از اتحادیه اروپا خواست که به کمک‌های نظامی خود به کی‌یف ادامه دهند تا اوکراین بتواند در مذاکرات احتمالی با روسیه از موقعیت برتری برخوردار باشد.

مجارستان: اتحادیه اروپا در مسیر توافق صلح در اوکراین مانع‌تراشی می‌کند

«پیتر سیجارتو»، وزیر امور خارجه مجارستان، در سخنانی اعلام کرد که اتحادیه اروپا ممکن است تلاش کند تا روند دستیابی به توافق صلح و پایان درگیری‌ها در اوکراین را مختل کند. او همچنین از گفت‌وگوی تلفنی بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا، استقبال کرد و از تصمیم آن‌ها برای برگزاری نشستی درباره بحران اوکراین حمایت نمود.

رئیس‌جمهور چک: اروپا باید موضع مشترکی در مذاکرات صلح اوکراین داشته باشد

در همین راستا، پیتر پاول، رئیس‌جمهور چک، نیز در کنفرانس امنیتی مونیخ اعلام کرد که اروپا باید پس از دستیابی به یک موضع مشترک در مذاکرات صلح اوکراین شرکت کند. او تاکید کرد که اروپا باید نشان دهد که می‌تواند مسئولیت آینده خود را بر عهده بگیرد و علاوه بر حمایت‌های امنیتی، در بازسازی اوکراین نیز نقش فعالی ایفا کند.

ولادیمیر پوتین و دونالد ترامپ روز چهارشنبه (۲۴ بهمن) در یک تماس تلفنی دو ساعته درباره توقف درگیری‌ها در اوکراین گفت‌وگو کردند. ترامپ پس از این تماس در شبکه اجتماعی تروث سوشال (Truth Social) اعلام کرد که مسکو و واشنگتن به‌زودی مذاکرات را برای حل بحران اوکراین آغاز خواهند کرد.

ریشه‌های جنگ اوکراین و شروط پوتین برای پایان درگیری‌ها

جنگ اوکراین در پی بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو و گسترش ناتو تا مرزهای روسیه آغاز شد. مسکو با تاکید بر نادیده گرفتن دغدغه‌های امنیتی خود از سوی آمریکا و اروپا، در پنجم اسفند ۱۴۰۰ عملیات ویژه نظامی را در اوکراین آغاز کرد.

در پاسخ به این اقدام، آمریکا و کشورهای غربی تحریم‌های گسترده‌ای علیه روسیه اعمال کردند و میلیاردها دلار تسلیحات به کی‌یف ارسال نمودند. با این حال، پوتین بارها شروط خود برای پایان جنگ را اعلام کرده است که شامل نپیوستن اوکراین به ناتو، لغو تمامی تحریم‌های غرب علیه روسیه و خروج نیروهای اوکراینی از مناطق دونباس و نووروسیا می‌شود.

کنفرانس امنیتی مونیخ بار دیگر نشان داد که اختلاف‌نظرهایی در میان کشورهای اروپایی درباره نحوه مواجهه با بحران اوکراین وجود دارد. در حالی که برخی کشورها مانند هلند و چک بر ضرورت مشارکت اروپا در مذاکرات صلح و افزایش حمایت از اوکراین تأکید دارند، برخی دیگر از جمله مجارستان نسبت به مداخلات اتحادیه اروپا در روند صلح هشدار می‌دهند. همزمان، گفت‌وگوهای پشت پرده بین روسیه و آمریکا نیز نشان از تحرکات دیپلماتیک جدید برای حل بحران اوکراین دارد.