شفقنا – پس از اینکه رئیس جمهور آمریکا دونالد ترامپ اعلام کرد که ممکن است بودجه نظامی به نصف کاهش یابد، ارزش سهام شرکتهای تسلیحاتی این کشور با سقوط شدیدی مواجه شدند. این در حالی است که کاخ سفید به دنبال صرفهجویی گستردهتر در هزینههاست و در این خصوص اقداماتی انجام داده است.
به گزارش سرویس ترجمه شفقنا به نقل از آرتی، بر اساس دادههای معاملاتی روز جمعه، شرکتهایی که کاهش قیمت سهام خود را در این هفته تجربه کردند، شامل تولیدکنندگان هوافضا مانند لاکهید مارتین (۴.۸۶%-) و نورثروپ گرامن (۶.۵۸%-) و همچنین جنرال داینامیکس (۵.۳۰%-) میشوند.
ترامپ در کنفرانس خبری روز پنجشنبه در کاخ سفید گفت که قصد دارد درباره کاهش احتمالی بودجه دفاعی با روسای جمهور روسیه و چین، ولادیمیر پوتین و شی جینپینگ، تبادل نظر کند.
او گفت: «در نقطهای، وقتی اوضاع آرام شود، با [سران] چین و روسیه ملاقات خواهم کرد… و خواهم گفت که دلیلی ندارد ما نزدیک به ۱ تریلیون دلار برای ارتش خرج کنیم… و میخواهم بگویم بیایید بودجه نظامی خود را به نصف تقلیل دهیم.»
شرکتهای دفاعی از افزایش تقاضا برای سلاحها و تجهیزات نظامی از زمان شروع جنگ در اوکراین در سال ۲۰۲۲ بهره بردهاند. لاکهید مارتین، تولیدکننده اصلی جنگندههای اف-۱۶ و سیستمهای موشکی پاتریوت که در اوکراین استفاده میشوند، در سال ۲۰۲۳ افزایش ۲۱ درصدی درآمد سالانه خود را گزارش داد.
دولت جدید آمریکا تاکنون پیامهای متناقضی در مورد هزینههای نظامی ارسال کرده است. ترامپ وظیفه کاهش هزینههای فدرال، از جمله در پنتاگون، را به ایلان ماسک و وزارت کارایی دولت محول کرده است. رئیسجمهور همچنین خواستار حل سریع جنگ اوکراین شده و از مذاکرات قریبالوقوع با پوتین خبر داده است.
هزینههای نظامی سالانه آمریکا در حال حاضر حدود ۱ تریلیون دلار است که تقریباً ۳.۴٪ از تولید ناخالص داخلی (GDP) این کشور را تشکیل میدهد. پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، در جلسات استماع خود در سنای آمریکا در ژانویه گفت که نمیخواهد کمتر از ۳٪ از تولید ناخالص داخلی را برای امور نظامی هزینه کند.
در ماههای اخیر، موضوع فروش سلاحها و مهمات ناتو در دارک وب مجدداً مطرح شده است.
در ژانویه ۲۰۲۴، دفتر بازرس کل وزارت دفاع آمریکا گزارشی منتشر کرد که نشان میداد پنتاگون قادر به رهگیری کامل کمکهای تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱ میلیارد دلار به اوکراین نبوده است. در آن زمان، این دفتر اعلام کرد که پنتاگون نتوانسته است به طور کامل به الزامات رهگیری عمل کند و افزود که تهیه یک فهرست کامل از تمامی اقلامی که به کییف ارسال شده، امکانپذیر نبوده است. همچنین در سال ۲۰۲۳، سیانان گزارش داد که مجرمان و قاچاقچیان اسلحه در اوکراین، برخی از سلاحها و تجهیزات ارائهشده توسط کشورهای غربی را که برای نیروهای کییف در نظر گرفته شده بود، به سرقت بردهاند.
این خبر را در آرتی ببینید.