مهدی شیردل روز شنبه با بیان اینکه فرصت های بینظیر اقتصادی و سرمایه گذاری در مناطق آزاد کشور وجود دارد، افزود: آغاز به کار منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون یک فرصت طلایی برای اشتغال پایدار جوانان جویای کار در این خطه مرزی است.
وی بیان کرد: بدون تردید شروع فعالیت منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون که مهمترین دروازه اقتصادی افغانستان با ایران به شمار می رود، باید قسمتی از اقتصاد و معیشت خانواده های مرزنشین را به همراه داشته باشد.
فرماندار تایباد اظهار کرد: بستر و زمینه های لازم برای حضور سرمایه گذاران ایرانی و خارجی و سرمایهگذاری از سوی آنها در این منطقه اقتصادی نزدیک به افغانستان فراهم شده است.
وی تصریح کرد: همجواری افغانستان با گذرگاه دوغارون یک ظرفیت مناسب برای فعالان اقتصادی این کشور همسایه به شمار می رود که باید از آن در بخش های مختلف نهایت استفاده را برد.
تردد هزار دستگاه کامیون در مرز دوغارون
شیردل گفت: روزانه افزون بر هزار دستگاه کامیون ایرانی و خارجی بین ۲ مرز ایران و افغانستان رفت و آمد می کنند، تقویت زیر ساخت های لازم در مرز دوغارون نگاه ویژه مسوولین استانی و کشوری را می طلبد.
وی با اشاره به اینکه یکی از مهمترین سیاست های دولت چهاردهم بهره مندی مردم از خدمات و برنامه های دولت است که می تواند رضایتمندی اجتماعی را به دنبال داشته باشد، بیان کرد: امنیت مرزهای شمال شرق، نزدیکی هرات دومین بازار اقتصادی افغانستان به مرز دوغارون، دسترسی آسان به کالاهای ایرانی، مشتری پسندی کالاهای ایرانی در بین مردم جای جای افغانستان از مهمترین ملاک های نگاه تاجران افغانستانی به گذرگاه دوغارون است.
فرماندار تایباد اضافه کرد: بدون شک توسعه و پویایی کانون اقتصادی دوغارون که بخش صادرات آن تامین کننده بازار مصرف کننده بیش از ۳۰ میلیون نفری افغانستان است، می تواند نگاه فعالان اقتصادی این کشور و شرکای آنها را به این مرز رسمی دوچندان کند.
عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد در حکمی «محمدرضا مودودی» را به عنوان نخستین رییس هیأت مدیره و مدیرعامل منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون منصوب کرد.
قانون ایجاد منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون در جلسه علنی ۲۷ شهریور ماه مجلس شورای اسلامی به تصویب نمایندگان رسید و ۱۵ مهرماه امسال رییس جمهور این قانون را برای اجرا به وزارت امور اقتصادی و دارایی ابلاغ کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ۱۶۱ رای موافق، ۵۳ رای مخالف و هشت رای ممتنع با لایحه ایجاد منطقه آزاد تجاری - صنعتی دوغارون موافقت کردند.
مطابق یکی از مواد این قانون به دولت اجازه داده میشود در استان خراسان رضوی در محدوده خارج از نقاط جمعیتی به شرح نقشه مصوب، منطقه آزاد تجاری- صنعتی دوغارون را ایجاد کند.
گمرک مرزی و گمرک دوغارون در ۱۸ کیلومتری شهر تایباد و همجوار با کشور افغانستان کشور است.
بیشترین حجم کار این گمرک، ترانزیت کالا از طریق بندرعباس است. کالاهای بازرگانان افغانستانی، پاکستانی و گاه هندی و دیگر ملل همسایه افغانستان از طریق کشورهای حوزه خلیج فارس به گمرکهای بندرعباس و بندر لنگه منتقل و از آنجا به گذرگاه رسمی دوغارون ترانزیت میشود.
شهرستان ۱۴۵ هزار نفری تایباد در ۲۲۵ کیلومتری جنوب شرقی مشهد واقع است.