ژنرال اوپندرا دویودی رئیس ستاد ارتش هند، توافقهای دفاعی میان این کشور و آمریکا را که پس از سفر نخستوزیر نارندرا مودی به واشنگتن امضا شد، مثبت ارزیابی کرد و گفت برنامه دهسالهای که در این چارچوب تدوین میشود، بهطور قابلتوجهی به صنعت دفاعی هند کمک خواهد کرد.
وی در گفتوگو با خبرنگاران اظهار داشت: ما خبرهای خوبی دریافت کردهایم که یک برنامه دهساله برای همکاریهای دفاعی تنظیم خواهد شد. تولیدات مشترک بهطور چشمگیری به صنعت دفاع، ارتش و خودکفایی دفاعی هند کمک خواهد کرد.
هند و آمریکا قرار است مذاکرات خود را برای امضای یک چارچوب همکاری دفاعی جدید آغاز کنند که از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۵ میلادی (۱۴۰۴ تا ۱۴۱۴ شمسی) اجرا خواهد شد. این توافق، که تحت عنوان «مشارکت دفاعی بزرگ هند و آمریکا در قرن ۲۱» تعریف شده است، بهمنظور تقویت روابط دفاعی دو کشور تدوین شده است.
با نهایی شدن این توافق، دو کشور میتوانند تجهیزات و خدمات دفاعی را به طور تسهیلشده از یکدیگر خریداری کنند و فرآیندهای تأمین این اقلام را کارآمدتر سازند.
در این راستا، نارندرا مودی، نخستوزیر هند و دونالد ترامپ رئیسجمهور امریکا بر تعهد خود برای تقویت این همکاریها تأکید و موافقت کردند که قوانین انتقال تسلیحات، از جمله مقررات بینالمللی تجارت تسلیحات (ITAR)، را مورد بازبینی قرار دهند.
علاوه بر این، دو کشور مذاکراتی را برای امضای توافق «تأمین متقابل تجهیزات دفاعی» (RDP) آغاز خواهند کرد که به همسویی سیستمهای تأمین دفاعی و عرضه متقابل تجهیزات و خدمات دفاعی منجر خواهد شد.
آمریکا قصد دارد فروش تسلیحات و تولید مشترک تجهیزات دفاعی با هند را گسترش دهد که شامل پروژههایی مانند موشکهای ضدتانک «جاولین» و خودروهای زرهی «استرایکر» میشود. علاوه بر این، دو کشور توافق کردهاند که روند خرید ۶ فروند هواپیمای گشت دریایی P-۸I را نهایی کنند تا توانایی نظارتی هند در منطقه اقیانوس هند تقویت شود.
در جریان دیدار رهبران دو کشور، ترامپ اعلام کرد که آمریکا فروش تجهیزات نظامی به هند را به ارزش میلیاردها دلار افزایش خواهد داد و در آینده جنگندههای پیشرفته F-۳۵ را نیز به این کشور ارائه خواهد کرد.