شناسهٔ خبر: 71382278 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

وزیر جهاد: راهی جز حرکت به سمت «کشاورزی هوشمند» نداریم

اصفهان-ایرنا- اصفهان- وزیر جهاد کشاورزی با تأکید بر لزوم تغییر شیوه‌های سنتی کشاورزی گفت: برای عبور از بحران آب، چاره‌ای جز حرکت به سمت سیستم‌های بهره‌ور و هوشمند کشاورزی نداریم.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، غلامرضا نوری قزلجه روز شنبه در سفر به اصفهان و بازدید از کانال های آبیاری دشت بُرخوار و میمه با اشاره به بحران آب و تأثیر آن بر وضعیت کشاورزی، بر ضرورت اصلاح الگوی مصرف و بهره‌گیری از شیوه‌های نوین تأکید کرد.

وی گفت: با توجه به شرایط کم‌آبی کشور، کشاورزی سنتی دیگر پاسخگو نیست و اگر بخواهیم تولید پایدار داشته باشیم، باید به سمت سیستم‌های بهره‌ور، هوشمند و کشت‌های متراکم حرکت کنیم.

وزیر جهاد: راهی جز حرکت به سمت «کشاورزی هوشمند» نداریم

نوری افزود: ما در کنار کشاورزان هستیم و مسائل آنها را دنبال می‌کنیم، اما باید از قطره‌ قطره آب نیز به بهترین شکل ممکن بهره ببریم.

وی گفت: تنها راه نجات کشاورزی کشور، مدیریت بهینه منابع آبی و توسعه روش‌های مدرن آبیاری است.

بی‌عدالتی در تخصیص حقابه‌ها و مهاجرت کشاورزان

مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی شاهین شهر و میمه و بازرس صنف اتاق اصناف استان اصفهان نیز در این بازدید با اشاره به مشکلات آبی منطقه اظهار کرد: ۲۳۰ کیلومتر شبکه آبرسانی در این منطقه وجود دارد و در صورت تخصیص آب، ۳۶ هزار هکتار زمین قابلیت کشت خواهد بود.

سعید بیدرام با انتقاد از رها نشدن حقابه‌ای که ۳۵ سال پیش از سوی وزارت نیرو خریداری شده بود، افزود: در حال حاضر، بیش از ۲ هزار هکتار باغ پسته با قدمت ۱۲۰ تا ۲ هزار ساله بدلیل بی‌آبی در معرض نابودی قرار گرفته است.

وی با اشاره به اینکه بی‌عدالتی در تخصیص حقابه‌ها موجب مشکلات فراوانی شده است، گفت: خواسته ما این است که عدالت در تخصیص آب اجرا شود تا بتوانیم بخشی از خسارات ناشی از نشست زمین و بحران آب را جبران کنیم.

مدیر اجرایی اتاق اصناف کشاورزی شاهین شهر و میمه همچنین از مهاجرت برخی کشاورزان به کشورهای دیگر خبر داد و اظهار داشت: اکنون بهترین کشاورزان ما در کشورهایی مانند عراق و آذربایجان مشغول کشت و کارند، در حالی که ما در داخل کشور با بحران آب و کمبود تولید مواجه‌ایم.

به گزارش ایرنا، وزیر جهاد کشاورزی امروز برای بازدید، افتتاح و کلنگ‌زنی چند پروژه کشاورزی وارد استان اصفهان شد.

اصفهان از پیشتازان صنعت کشاورزی ایران با ۵۶۸ هزار هکتار اراضی(معادل پنج درصد از مساحت استان و سه درصد از اراضی کشاورزی کشور) محسوب می‌شود.
مجموع اراضی زراعی قابل‌ کشت این استان حدود ۴۸۵ هزار هکتار است که در سال‌های نرمال از حیث بارش حدود ۷۰ درصد آن به کشت محصولات زراعی مانند انواع غلات، حُبوبات و محصولات علوفه‌ای، جالیزی و انواع سبزی و صیفی اختصاص می‌یابد.

تولید سالانه محصولات زراعی اصفهان در شرایط عادی حدود ۴.۶ میلیون تُن و مجموع اراضی باغی آن حدود ۸۵ هزار هکتار است.

مجموع تولیدات باغی و گلخانه‌ای این خطه در شرایط عادی حدود ۸۸۶ هزار تُن برآورد می‌شود.

شاهین شهر در ۲۰ کیلومتری و بُرخوار در ۱۸ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارند.