شناسهٔ خبر: 71379327 - سرویس اقتصادی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

اتصال مستقیم گازی به هند و روسیه، ایران را به مسیر اصلی تجارت گاز منطقه تبدیل می‌کند

کارشناس انرژی: در شرایط فعلی که روسیه به دنبال یافتن جایگزینی برای بازار اروپا برای گازش است و به کشورهای شرق آسیا از جمله هند توجه دارد، نیاز است با دیپلماسی فعال‌تر به سمت برعهده گرفتن نقش هاب گازی منطقه حرکت کنیم.

صاحب‌خبر -

عرفان صالحی‌نژاد فراهانی کارشناس انرژی با اشاره به اهمیت تبدیل شدن ایران به هاب گازی منطقه گفت: یکی از رویکردهای اساسی در راستای کاهش اثرات تحریم‌ها بر اقتصاد ایران، تمرکز بر تنوع بخشیدن به جریانات درآمد ارزی کشور با تکیه بر بازطراحی تجارت انرژی است که مبتنی بر قرارگیری در تجارت گازی منطقه است. پتانسیل‌های لازم برای تبدیل شدن به هاب گازی منطقه برای کشورمان وجود دارد و در این راستا با تکیه بر انتقال گاز روسیه به هند می‌توانیم گامی اساسی در این راستا برداریم.

به گفته وی، ما دارنده منابع عظیم نفت و گاز هستیم و می‌توانیم در زمینه سوآپ گاز روسیه و ترکمنستان نیز فعال شویم به طوری که گاز این کشورها را در شمال تحویل بگیریم و در مرزهای غربی، شرقی و جنوبی به دیگر مشتریان گازی در منطقه تحویل دهیم.

موقعیت راهبردی و ژئوپلتیک ایران برای تبدیل شدن به مرکز ثقل تجارت گاز

وی در ادامه با اشاره به موقعیت راهبردی و ژئوپلتیک ایران در زمینه تبدیل شدن به نقطه کانونی و مرکز ثقل تجارت گاز گفت: موقعیت ژئوپلتیک ایران به کمک‌مان آمده است تا بتوانیم به عنوان واسطه بین روسیه و ترکمنستان به عنوان دارندگان منابع عظیم گاز از یک طرف و کشورهای حاشیه خلیج فارس، پاکستان، عراق، ترکیه و... به عنوان تقاضاکنندگان این منبع انرژی در طرف دیگر عمل کنیم. در شرایط فعلی که روسیه به دنبال یافتن جایگزینی برای بازار اروپا برای گازش است و به کشورهای شرق آسیا از جمله هند توجه دارد، نیاز است با دیپلماسی فعال‌تر به سمت برعهده گرفتن نقش هاب گازی منطقه حرکت کنیم و با اتصال مستقیم خط لوله گازی به هند و روسیه مسیر اصلی تجارت گاز منطقه شویم.

بازطراحی تجارت انرژی ایران برای متنوع ساختن درآمدهای ارزی کشور

صالحی‌نژاد فراهانی کارشناس انرژی در ادامه با اشاره به لزوم توجه به مسیر بازطراحی تجارت انرژی ایران برای متنوع ساختن درآمدهای ارزی کشور گفت: برعهده گرفتن نقش موثر در انتقال گاز روسیه و ترکمنستان به لحاظ اقتصادی، سیاسی، امنیتی و دیپلماتیک برایمان نفع دارد. از هر طریقی که بتوانیم گاز این کشورها را در اختیار داشته باشیم و به دیگر کشورها منتقل کنیم، به افزایش موقعیت کشورمان در منطقه و جهان منجر می‌شود. تجارت گازی و استفاده از ظرفیت منحصر به فرد کشور، مهم‌ترین نقطه تمرکز دولت چهاردهم باید باشد تا بتوانیم با متنوع ساختن درآمدهای ارزی کشور از مسیر انتقال گاز روسیه به هند و همچنین ترکمنستان به ترکیه و عراق به مسیر اصلی انتقال گاز در منطقه غرب آسیا تبدیل شویم و تحریم‌ها را نیز خنثی کنیم.

این کارشناس انرژی با اشاره به لزوم گسترش روابط منطقه‌ای ایران با همسایگان از مسیر توسعه تجارت گازی در پایان خاطر نشان کرد: گسترش روابط کشورمان با کشورهای منطقه و فرامنطقه‌ای به لحاظ انرژی به معنای گره خوردن منافع سیاسی و اقتصادی ما به یکدیگر است. این امر در نهایت منافع تمامی طرف‌ها را برآورده می‌کند.