شناسهٔ خبر: 71378984 - سرویس فرهنگی
نسخه قابل چاپ منبع: جام‌جم آنلاین | لینک خبر

گفت‌وگو با حسین رفیعی، بازیگر و مجری با سابقه تلویزیون

ساخت سریال درباره قهرمانان آسان نیست

حسین رفیعی با مجموعه‌های طنز لبخند سوم، پسر بابا و جنگ ۳۹ وارد عرصه بازیگری در تلویزیون شد و با سریال‌های بهشت گمشده، گل‌های آفتابگردان، قصه اسباب‌بازی‌ها، دانی و من ۲، دفترخانه شماره ۱۳ و آزادی مشروط به بازی خود در تلویزیون ادامه داد.

صاحب‌خبر -
 
رفیعی البته حضور جدی درعرصه اجرا نیز دارد و درسالیان مختلف به عنوان مجری در برنامه‌ها ومسابقات مختلفی از جمله صبح آمد، اینجا ایران است، زوج برتر، این خانواده، نیرو به توان دو و...جلوی دوربین رفته است. وی همچنین با خلق شخصیت و اجرای «فَـ فَـ» در برنامه «نیم‌رخ» به یکی از نوستالژی‌های نوجوانان دهه ۷۰ تبدیل شد. این بازیگر در فصل اول سریال فراری که اخیرا بازپخش شد نقش یک دستیار کارگردان به نام بیگدلی را ایفا کرده است که می‌خواهد قهرمان قصه را ترغیب به بازی در فیلم کند. رفیعی ضمن اظهار خرسندی از بازی در سریال فراری تاکید می‌کند نقش بیگدلی را دوست داشته و از آنجا که قصه این سریال از زندگی چند قهرمان برگرفته شده، همین موضوع برای خودش خیلی جذابیت داشته است. او همچنین خاطرنشان می‌کند که پرداختن به زندگی این دست قهرمانان کار آسانی نیست و به یک تیغ دولبه می‌ماند.

این شب‌ها شاهد پخش فصل دوم سریال فراری از شبکه یک سیما هستیم که فصل اولش هم با بازی شما اخیرا بازپخش شد. میزان استقبال از این سریال را چگونه دیده‌‌اید و بازخورد و واکنشی در این رابطه دریافت کرده‌اید؟
سریال فراری با تکنیک سینمایی ساخته شده و نور و صدا و غیره در آن کیفیت بالایی دارد. بسیاری علاقه‌مند به این سبک کار هستند و از دیدن چنین سریال‌هایی لذت می‌برند. با توجه به این موضوع، فکر می‌کنم سریال با استقبال مردم مواجه شده و مخاطب خود را پیدا کرده است.

شما درسریال فراری نقش یک دستیار کارگردان را باموهای بلندوگریم خاص ایفا می‌کنید.این نقش چه جذابیت‌هایی برای خودتان داشت؟
نقش بیگدلی را دوست داشتم. او درصدد راضی کردن هادی به عنوان قهرمان قصه است تا در فیلمی بازی کند که البته با مخالفت هادی مواجه می‌شود اما دست از سماجت برنمی‌دارد. نقش بیگدلی به‌رغم این‌که در ظاهر جدی است اما رگه‌هایی از طنز را در خود دارد. همین ویژگی نقش و قرار داشتن میان جدی و طنز برایم خیلی جالب و چالش برانگیز بود.

بیگدلی به‌رغم ظاهر غلط‌اندازش و تصور اولیه مخاطب، انسان بدی نیست و بسیاری از رفتارهایش بر اساس شرایط و اقتضائات است.
بله، او انسان خوش‌مشرب اما لاف‌زنی است که خود را کشتی‌گیر، بازیگر و کارگردان معرفی می‌کند. به نوعی می‌شود گفت او یک کاراکتر خاکستری است که ایفای نقشش می‌تواند برای هر بازیگری جذاب باشد.

چه شد که به تیم بازیگران سریال فراری اضافه شدید؟ زمانی که برای اولین‌بار فیلم‌نامه سریال را خواندید چه چیزی برای‌تان جالب به نظر رسید؟
قصه سریال از زندگی قهرمانان کشور برگرفته شده که همین موضوع برای خودم خیلی جذابیت داشت. وقتی با وقایع زندگی آنان آشنا می‌شوی، کلیت کار جذابیت بیشتری پیدا می‌کند. خیلی با قصه سریال درگیر شدم و با آن ارتباط برقرار کرده بودم. واقعیت این است که پرداختن به زندگی این دست قهرمانان کار آسانی نیست و به یک تیغ دولبه می‌ماند. از طرف دیگر، بسیاری از بازیگران سریال دارای سابقه تئاتری زیاد هستند و از میان داوطلبان زیادی که آمده بودند انتخاب شدند. حتی کار به مدت پنج ماه تعویق افتاد تا حسین اجاقلو که نقش هادی را بازی می‌کرد با ورزش کشتی آشنا شود و فنون را یاد بگیرد.

همکاری با امیر داسارگر به عنوان یک کارگردان جوان چگونه تجربه‌ای بود؟
کارکردن با آقای داسارگر تجربه خیلی خوبی بود. ایشان نیامده بود که فقط یک سریال را کارگردانی کند بلکه با کار، زندگی می‌کرد. البته خودشان نویسنده سریال هم بودند و لحظه به لحظه کار را با وسواس و حوصله جلو می‌بردند. وقتی به عنوان بازیگر کار می‌کنم برایم جذاب است که با کارگردانی با این اوصاف همکاری می‌کنم. آقای داسارگر با وجودی که تجربه کار کودک و نوجوان را نداشت اما خیلی خوب با نوجوانان کار می‌کردند و حوصله و دقت زیادی به خرج می‌داد. در مجموع، سریال فراری در کارنامه بازیگری‌ام کار متفاوت و خوبی است. گروهی که در این سریال حضور داشتند بسیار خالص و همدل بودند. این سریال تجربه جالبی برای من بود.

در سال‌های متمادی که از فعالیت شما می‌گذرد در میان بازی و اجرا در رفت و آمد بوده‌اید. علاقه‌مندی و اولویت اصلی‌تان کدام است؟
 من ابتدا از بازیگری آغاز کردم و بعد به کار اجرا وارد شدم. شغل اصلی‌ام بازیگری است و همدوره دوستانی مثل مهران غفوریان، زنده‌یاد علی سلیمانی، بیژن بنفشه‌خواه، امیر غفارمنش و اتابک نادری هستم. 

در کارنامه بازیگری شما حضور در سریال‌ها ومجموعه‌های کمدی زیادی ازجمله پسربابا و جنگ۳۹ وسریال‌های بهشت گمشده، گل‌های آفتابگردان، قصه اسباب‌بازی‌ها، دانی ومن ۲، دفترخانه شماره ۱۳ و آزادی مشروط دیده می‌شود. معمولا مردم کوچه و خیابان شما را با کدام نقش‌تان به یاد می‌آورند؟
بیشتر با شخصیت «فَـ فَـ». هنوز هم فَـ فَـ را به یاد دارند و درباره آن صحبت می‌کنند.

جالب است که با وجودگذشت نزدیک به ۳۰سال ازپخش برنامه«نیم‌رخ» وخلق کاراکتر فَـ فَـ هنوز مردم ونوجوانان دیروز این شخصیت را به یاد دارند. شخصیت فَـ فَـ از کجا آمد و چگونه شکل گرفت؟
در دوران کودکی دوستی داشتم که خیلی لوس بود و از آن‌جا که فرامرز نام داشت، او را فَـ فَـ صدا می‌کردیم! مدل توی دماغی صحبت می‌کرد و با این‌که کاری هم بلد نبود، تمام مدت بلوف می‌زد. من از روی شخصیت همین دوست دوران کودکی‌ام به کاراکتر فَـ فَـ رسیدم و برای برنامه نیم‌رخ پیشنهاد کردم که اجرا شد و مورد توجه هم قرار گرفت.

دلنشین مثل نیم‌رخ
برنامه نیم‌رخ از آن برنامه‌هایی بود که بسیار مورد توجه نوجوانان در دهه ۷۰ قرارگرفت و هنوزهم در خاطرجمعی آن نسل مانده است. رفیعی دلیل این موفقیت را چنین شرح می‌دهد: بعد از ورود و اضافه شدن شخصیت فَـ فَـ پخش نیم‌رخ سه سال دیگرادامه پیدا کرد. برنامه نیم‌رخ در شرایط آن سال‌ها ساخته شد و عوامل زیادی در موفقیتش نقش داشتند. با توجه به همکاری و شناخت قبلی که از امیرحسین مدرس داشتم، اجرای دونفره‌مان هماهنگ بود و به دل نوجوانان می‌نشست.