شناسهٔ خبر: 71374758 - سرویس سیاسی
نسخه قابل چاپ منبع: قدس آنلاین | لینک خبر

انتقاد روزنامه جوان از سند الگوی پایه پیشرفت/پس از ۶ سال هنوز روی کاغذ مانده است

روزنامه جوان نوشت: برای اینکه بیانیه گام دوم از روی کاغذ به واقعیت تبدیل شود، نیاز به تغییر در گفتمان عمومی جامعه است. این گفتمان باید در ذهن مردم رسوخ کند و برای تحقق آن باید نهادهای فرهنگ‌ساز، به‌ویژه رسانه‌ها و آموزش‌وپرورش، وارد عمل شوند.

صاحب‌خبر -

روزنامه جوان طی یادداشتی به قلم سید محمدجواد اخوان نوشت: در هفته‌ای که گذشت، بیانیه «گام دوم انقلاب‌اسلامی» شش‌ساله شد. این بیانیه تنها یک سند تشریفاتی نبود و چهار محور اصلی در آن مطرح شد: عظمت انقلاب، عظمت دستاوردهای آن، چشم‌انداز آینده، و نقش نیروی جوان متعهد. بیانیه گام دوم به‌نوعی ترسیم‌کننده گذشته، حال و آینده انقلاب‌اسلامی بود و به‌منزله سندی برای تعیین مسیر کشور در آینده معرفی شد. در سال ۹۷ نیز سند «الگوی پایه پیشرفت» به محضر رهبر معظم انقلاب تقدیم شد که قرار بود ریل‌گذاری حرکت کشور را مشخص کند، اما به دلیل کمبود مفاهیم کلان‌گفتمانی انقلاب اسلامی، نیاز به اصلاح داشت. به همین دلیل، بیانیه گام دوم به ‌عنوان پاسخ به این خلا منتشر شد.

حال با گذشت شش سال از صدور این سند، سوالاتی مطرح است. آیا اهداف عالی این بیانیه تبدیل به راهبردهای عملیاتی شده است؟ برای تحقق این اهداف، کدام قوانین و مقررات تصویب شده و کدام نهادها مسئول اجرایی شدن آن‌ها هستند؟ در کنار این، پرسش‌هایی نیز پیرامون پیوستگی نظام برنامه‌ریزی کشور با اهداف این بیانیه وجود دارد. آیا قوای سه‌گانه اقدامات عملیاتی برای پیشبرد بیانیه انجام داده‌اند و آیا برای این اهداف، اقدامات ملموس و اجرایی طراحی و اجرا شده است؟

برای اینکه بیانیه گام دوم از روی کاغذ به واقعیت تبدیل شود، نیاز به تغییر در گفتمان عمومی جامعه است. این گفتمان باید در ذهن مردم رسوخ کند و برای تحقق آن باید نهادهای فرهنگ‌ساز، به‌ویژه رسانه‌ها و آموزش‌وپرورش، وارد عمل شوند. سوال اینجاست که آیا رسانه‌ها و سیستم آموزشی به درستی بیانیه گام دوم را تبیین کرده‌اند؟ آیا مفاهیم این بیانیه در کتاب‌های درسی گنجانده شده است و آیا معلمان و اصحاب رسانه خود از محتوای آن آگاهی کافی دارند؟

بیانیه گام دوم در واقع سند اصلی پیشرفت کشور در قرن پانزدهم است و تحقق آرمان‌های انقلاب‌اسلامی در گرو بازگشت به این سند و عملیاتی کردن آن است.