شناسهٔ خبر: 71374571 - سرویس استانی
نسخه قابل چاپ منبع: ایرنا | لینک خبر

مددجویان زنجانی در مسیر استقلال و خودکفایی

زنجان - ایرنا - توانمندسازی مددجویان به منظور خروج آنها از چرخه حمایتی از اولویت‌های کمیته امداد امام خمینی(ره) استان است که با روش‌های مختلف از جمله اعطای تسهیلات کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت انجام می‌شود که این اقدام،‌گامی مهم در خودکفایی و استقلال آنهاست.

صاحب‌خبر -

به گزارش ایرنا، کمیته امداد امام خمینی(ره) یکی از نخستین نهادهایی است که کمتر از یک ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی در ۱۴ اسفند ۱۳۵۷ خورشیدی به دستور رهبر انقلاب تشکیل شد.

این نهاد در حال حاضر یکی از اصلی‌ترین حامیان مردم مستضعف و آسیب‌دیده در کشور محسوب می‌شود.

سابقه این نهاد به سال‌های پیش از پیروزی انقلاب اسلامی باز می‌گردد که تعدادی از انقلابیون در زمره یاران امام (ره) ماموریت یافتند به خانواده‌های زندانیان، نیازمندان و مبارزان رسیدگی کنند.

امدادگری به ویژه در دوران اوج گیری انقلاب در سال‌های ۱۳۵۶ تا ۱۳۵۷ که اعتصاب و تحصن همه جا را فرا گرفت به منظور حمایت از اعتصاب‌کنندگان و زندانیان ادامه یافت تا اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دستور امام راحل برای تشکیل کمیته امداد اقدام شد.

این کمیته به منظور انجام حمایت های لازم و پرداخت وام قرض‌الحسنه تهیه مواد اولیه و ابزار کار به منظور کسب درآمد برای اقشار بی‌بضاعت تشکیل شد به نحوی که اعتبارات اعطایی باعث خودکفا شدن وام گیرندگان شود.

این کمیته از آن زمان تاکنون فراز و نشیب های زیادی را در حمایت از مددجویان سپری کرده و راهکارهای مختلفی را در این زمینه از قبیل حمایت از مشاغل خرد و خانگی در دستور کار قرار داده است.

تحرک، پویایی، اشتغال و تولید در سطح مشاغل خرد اقتصادی پیامدهای مهم اجتماعی را در جامعه به دنبال دارد چون در شرایط دشوار اقتصادی و هزینه‌های سنگین بیکاری مناسب‌ترین راه توجه به مشاغل خانگی و کارگاه‌های کوچک زودبازده در مقیاس خانگی است.

وجود بسترهای مناسب در محیط زندگی و قابلیت‌های ایجاد مشاغل کوچک به ویژه سرمایه نیروی انسانی در کنار ارائه آموزش مهارت‌های فنی و تسهیلات ارزان قیمت بخشی از برنامه های اشتغال در کشور است و کمیته امداد به عنوان نهاد حمایتی بخش عمده‌ای از اعتبارات و خدمات پشتیبانی خود را به این سمت هدایت کرده است.

کمیته امداد امام خمینی (ره) استان زنجان نیز توانمندسازی گروه های تحت پوشش و خروج آنها از چرخه خدمتی را در دستور کار قرار داده که البته خودکفایی آنها تا مرحله نهایی، فرآیند پیچده ای دارد.

در این راستا جشن توانمندسازی یک هزار و ۶۰۰ خانواده تحت حمایت کمیته امداد استان برگزار شد که به گفته متولیان، این اقدام گامی مهم در راستای استقلال فعالیت های افراد تحت پوشش است.

مددجویان زنجانی در مسیر استقلال و خودکفایی

پشتکار عامل موفقیتم بود

سعید مرسلی که به عنوان کارآفرین کمیته امداد زنجان به موفقیت های بزرگی دست یافته است، در این خصوص به ایرنا گفت: همه چیز از یک بیماری شروع ‌شد، به علت یک نارسایی و ناتوانی قادر به انجام کاری نبودم و همین موجب شد تا زندگی سختی را پشت سر بگذارم.

وی که از کودکی نزد پدرش هنر کفش‌دوزی را آموخته است در کنار همه مشکلات زندگی و بیماری که دارد، به کارآفرینی فکر کرده و با دریافت وام اشتغال از کمیته امداد و با آغاز کار دوزندگی کفش، راه‌های موفقیت را به خوبی طی نموده است.

این کارآفرین زنجانی، کار خود را با دریافت تسهیلات از کمیته امداد آغاز کرده است و با یقین به این موضوع که محدودیت‌ها باعث موفقیت انسان‌های بزرگ می‌شود، توانایی های خود را تقویت کرده و به صنعت کفش دوزی روی آورده است.

وی ادامه اداد: در کنار بیماری که داشتم، صنعت کفش دوزی را به لحاظ اینکه شغل آبا و اجدادیمان بود و در منطقه ما رونق زیادی داشت، یاد گرفتم و در همین مشکلات به این فکر افتادم که از این توانایی استفاده کنم و در نهایت به کمیته امداد مراجعه کردم.

این کارآفرین خاطر نشان کرد: با مراجعه به کمیته امداد و کسب مشاوره از مشاوران شغلی و مسئولان این نهاد، راه جدیدی در پیش رویم گشوده شد و تصمیم گرفتم برای شروع کار از این نهاد وام دریافت کنم.

وی اضافه کرد: در مرحله نخست با وام اندک و سرمایه اولیه، کارگاهی راه‌اندازی کردم ولی در مراحل بعدی نیز مبالغی دریافت کردم و به مرور کارم را گسترش دادم.

مددجویان زنجانی در مسیر استقلال و خودکفایی

تحقق توانمند سازی یک هزار و ۶۰۰ خانوار در زنجان

مدیر کل کمیته امداد زنجان با بیان اینکه مطابق سیاست‌های نظام خدمات متعددی به جامعه هدف ارائه می‌شود، گفت: برای توانمندسازی جامعه هدف سه شاخص را در نظر گرفته ایم که مهمترین آن اشتغال و ایجاد زمینه درآمدزایی است که در این بخش توفیقات قابل ملاحظه ای داشته‌ایم.

روح اله صالحی افزود: سال گذشته کمیته امداد استان، بالاترین میزان اشتغالزایی را با چهار و هزار و ۵۰۰ مورد فرصت شغلی داشت و امسال برنامه کمیته امداد این است که سه هزار و ۶۰۰ شغل را در استان ایجاد کند.

وی به کسب رتبه اول کشوری توسط کمیته امداد استان در حوزه اشتغال اشاره کرد و گفت: سال قبل دو هزار خانواده توانمند و از چرخه حمایتی کمیته امداد خارج شدند که برنامه کمیته امداد در این حوزه طی سال جاری توانمندسازی یک هزار و ۶۰۰ خانوار بود.

صالحی با بیان اینکه پایداری مشاغل ایجاد شده از اولویت‌های کمیته امداد در این بخش است، گفت: در این حوزه از ظرفیت صنوف و بخش‌های مختلف استفاده می‌شود.

مدیرکل کمیته امداد استان زنجان با بیان اینکه در حال حاضر ۱۵ هزار طرح زیرنظر کمیته امداد استان فعال است، افزود: همه تلاش کمیته امداد اجرای موفق این طرح‌هاست.

وی با بیان اینکه امسال در حوزه اشتغال دو هزار و ۲۶۵ طرح با همکاری‌ دستگاه‌های مختلف اجرا شده که برنامه‌های استان بیش از ۱۰۰ درصد تحقق یافته است، گفت: این موفقیت‌ها به کمک بانک‌های عامل، بسیج سازندگی و دیگر نهادها حاصل شد.

مدیرکل‌ کمیته امداد امام خمینی(ره) زنجان به توانمندسازی یک هزار و ۶۰۰ خانواده تحت حمایت کمیته امداد استان اشاره کرد و گفت: همکاری بانک‌های عامل و مدیران مختلف که در این مسیر کمک کرده‌اند جای قدردانی و تشکر دارد.

مددجویان زنجانی در مسیر استقلال و خودکفایی

ایجاد مشاغل کمیته امداد طبق توانمندی و استعداد مددجویان

قائم‌مقام مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد امام خمینی(ره) نیز در جشن خودکفایی مددجویان زنجانی با تاکید بر ایجاد اشتغال پایدار برای مددجویان، گفت: مشاغل کمیته امداد طبق توانمندی و استعداد مددجویان ایجاد می‌شود.

هدایت صفری با بر شمردن خدمات کمیته امداد بر محور توانمندسازی و ایجاد درآمد ثبات برای مددجویان، افزود: سال گذشته با همت یاوران اشتغال در سراسر کشور به ویژه بانک‌های عامل و همراهی استانداران و فرمانداران توانستیم منابع مالی خوبی جذب کنیم.

وی اضافه کرد: ماحصل آثار اشتغالزایی برای مددجویان در سال گذشته برگزاری جشن خودکفایی ۱۰۰ هزار نفر از مددجویان تحت پوشش بود که کارآفرین شدند و از یک وابستگی به یک وارستگی در زندگی نائل آمدند.

قائم‌مقام مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد امام خمینی(ره) در رابطه با تنوع شغلی در کمیته امداد، اظهار داشت: هر مددجویی متناسب با علاقه‌مندی و انتخاب نوع طرح‌های اشتغال، تسهیلاتی را دریافت خواهد کرد.

وی با بیان موفقیت کمیته امداد در اعطای تسهیلات کارفرمایی، گفت:اگر کارفرمایی در حوزه مسئولیت اجتماعی و نیازمندی به نیروی کار از جامعه هدف کمیته امداد، افرادی را به مدت سه سال با پوشش بیمه تأمین اجتماعی استخدام کند، در قبال هر فرد جذب‌ شده، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال وام تسهیلات چهار درصدی از منابع بانکی دریافت می کند.

قائم‌مقام مدیرعامل بنیاد حیات کمیته امداد امام خمینی(ره) در رابطه با فعالیت صندوق تضمین با هدف ضمانت وام های اقشار ضعیف جامعه، خاطر نشان کرد: در سال جاری صندوق تضمین برای اقشار ضعیف به‌خصوص زنان سرپرست خانوار در نظر گرفته‌ شده است چون برخی افراد ضمانت‌نامه حداقلی بانک‌ها را ندارند که از طریق کمیته امداد شناسایی می شوند و می‌توانند ضامن مورد نیاز را با اهلیت و صلاحیت سنجی از صندوق تضمین، فراهم کنند.